Maksatko liikaa? 5 edullista silmän­ympärys­voidetta, jotka tuntuvat ihan yhtä tehokkailta kuin kalliitkin purnukat

Maltillisemmillakin litrahinnoilla saa toimivia tuotteita.

Kokosimme tuubit ja purnukat arkikäyttöön.

5.3. 20:00

Silmänympärysvoiteen tarpeellisuudesta keskustellaan tasaisin väliajoin. Yhtä oikeaa vastausta siihen, kuinka hyödyllistä nimenomaan silmänalusille tarkoitettujen voiteiden käyttö on, ei ehkä saada koskaan.

Faktaa on kuitenkin se, että silmänalusten iho on muuta kasvojen ihoa ohuempaa ja herkempää. Siksi silmänympärysvoiteiden kosteusvoiteita kevyemmät ja usein tuoksuttomat koostumukset saavat monet niitä käyttämään.

Vaikka luksusbrändien silmänympärysvoiteiden litrahinnat hipovat pilviä, ei tuoteryhmän tuubeista ja purkeista tarvitse välttämättä pulittaa itseään kipeäksi. Kokosimme kehuja keränneet silmänympärysvoiteet, jotka irtoavat kaikki alle kolmellakympillä ja sisältävät täysin samoja tehoaineita kuin tuplasti kalliimmat kilpailijansa.

Halvalla apteekista

Jos hakukoneeseen heittää sanat edullinen, paras ja silmänympärysvoide, löytyy tulosten kärkipäästä poikkeuksetta tämä Ceraven voide. NY Magin jutussa kosmetologi Jordan Mattioli kehuu voiteen niasiiniamia, keramideja ja hyaluronihappoa sisältävää hajusteetonta koostumusta, joka sopii myös erittäin herkille silmille.

Cerave Eye Repair Creme, 14,50 € / 14 ml.

Hyvä meikin alle

Myös Elfin voiteen hehkutuksiin törmää useammassa artikkelissa. NY Magin jutussa kiitosta saa erityisesti se, kuinka voide silottaa ihoa ja estää meikin kakkuuntumisen silmänalusille. Voiteessa taikojaan tekevät peptidit, kurkku-uute ja vihreä tee: kolmen kombo pyrkii kosteuttamaan silmänalusia sekä kirkastamaan ihoa.

Elf Holy Hydration! Eye Cream, 19,90 € / 15 g.

Ammattilaisen lemppari

Kauneussivusto Byrdielle suosikkejaan ovat listanneet ammattilaiset. La Roche-Posayn voide on ihotautilääkäri Hadley Kingin lemppareita. Herkille silmille sopiva voide sisältää rauhoittavia ainesosia sekä mineraalipitoista lähdevettä.

La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes, 22,90 € / 20 ml.

Kofeiinia katseelle

Kofeiini toimii silmänalusilla vähän samalla periaatteella kuin kahvikupillisessa: tehoaine virkistää ja kirkastaa ihoa sekä voi vähentää turvotusta. Mario Badescun purkissa on kofeiinin lisäksi superkosteuttavia skvalaania, glyserolia sekä hyaluronihappoa, joiden ansiosta väsyneet silmänaluset näyttävät siloisemmilta.

Mario Badescu Caffeine Eye Cream, 26 € / 14 g.

Kotimainen suosikki

Suomi mainittu, torille! Lumenen silmänympärysvoidetta hehkutetaan Alluren jutussa, sillä se hoitaa samanaikaisesti niin tummia silmänalusia, turvotusta kuin ihon hentoja juonteita. Tehoaineina voiteessa on hyaluronihappo ja C-vitamiini.

Lumene Valo Nordic-C Bright Eyes All-in-One Eye Treatment, 28,90 € / 15 ml.

Juttua muokattu 8.3.2022 klo 16.23: korjattu La Roche-Posayn voiteen sisältämiä ainesosia, voide ei sisällä kofeiinia eikä c-vitamiinia.

Kuvat: Valmistajat

Lue lisää: Suomalainen ripsikeksintö nousi hitiksi Tiktokissa – testasimme irtoripset, joiden luvataan pysyvän silmissä 6 päivää

Lue lisää: Pelkät rintsikat yläosana ovat kevään villein trendi – 11 kuvaa todistaa, että se oikeasti näyttää hyvältä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?