Taklaa likatukka tyylikkäästi! 4 kampausta hetkiin, jolloin hiukset olisi todellakin pitänyt jo pestä

Tyylit eivät ainoastaan piilota likaista tukkaa vaan näyttävät myös huippuhyviltä.

Muun muassa saksalainen muotivaikuttaja Caro Daur edusti muotiviikoilla hiustyyleissä, jotka onnistuvat loistavasti ei-niin-puhtoisiin hiuksiin.

6.3. 11:18

Mikä yhdistää tämän hetken hiustyylitrendejä? Jos muotikansan päitä katsoo, huolittelematon, jopa täysin laittamaton look. Esimerkiksi New Yorkin, Lontoon, Milanon ja Pariisin muotiviikoilla helmi–maaliskuussa näytösvieraiden hiukset olivat joko kasuaalisti ponnarilla tai nutturalla tai valuivat usein lähes harjaamattoman näköisinä päätä myöten. Rima ihanan alhaalla, siis!

Näiden arkisten hiustyylien lisäksi muotiviikoille saavuttiin kampauksissa, joissa tukka näytti hyvin rasvaiselta tai jopa hieman märältä. Efekti oli tietysti saatu aikaan hiusgeeleillä, -lakoilla ja -vahoilla, mutta tyylien paras puoli on siltikin siinä, ettei hiuksien tarvitse todellakaan olla puhtaat kampauksen alla.

Kun pesusta on aikaa, muttet vieläkään jaksa vaahdottaa, ota käyttöön nämä tyylit.

Sliipattu mininuttura

Jos tämän hetken himoitun runsaan ja ilmavan hiuspilven tavoittelu lähinnä naurattaa, turvaudu toiseen ajankohtaiseen trendikampaukseen: mininutturaan. Päätä myöten sliipattu tukka kiinnitetään mahdollisimman tiukasti pieneksi nutturaksi. Tähän ei volyymia tarvita! Pelkkää plussaa on se, että tyylin voi toteuttaa jo runsaastikin rasvoittuneisiin hiuksiin.

Kampaa hiukset geelin kanssa taakse joko jakauksella tai ilman ja kiinnitä takaraivolle.

Vinkki! Hiuksia voi myös hoitaa tämän kampauksen kanssa. Kun geelin korvaa pienellä määrällä hiusnaamiota tai -öljyä, hoitotuote saa vaikuttaa hiuksissa koko päivän ennen illan pesuhetkeä. Kuivat latvat kiittävät!

Caroline Daur näyttää mallia trendikkäästä nutturatyylistä.

Kampaus on superhelppo: hiukset vain vedetään aivan päätä myöten ja mahdollisimman tiukalle nutturalle.

Supertyylikäs arkikampaus – tai miksei juhlatyylikin!

Sidottu ponnari

Samaan tapaan voi tehdä tietysti myös ponnarikampauksen. Nutturan sijaan hiukset laitetaan poninhännälle, joka viimeistellään jo puhtaimmat päivänsä nähneet latvat piilottavalla tyylillä. Kiepauta esimerkiksi köysiletille, letitä joko perinteisesti yhdelle tai hauskasti monelle letille tai tee hiuslenkeillä kuplaponnari.

Caro Daur ei letittänyt vaan kieritti poninhännän kiinni köysiletille.

Yhden letin sijasta lettejä voi tehdä ponnariin enemmänkin.

”Kuplaponnari” on yksi hetken trendikampauksista. Hiuslenkkejä voi lisätä poninhäntään niin tiiviisti tai väljästi kuin haluaa.

Tukka takana

Supertrendikäs hiustyyli syntyy myös ilman hiuslenkkejä pelkällä kammalla ja geelillä tai vahalla. Tyveen vain reippaasti hiustuotetta ja tukka taakse!

Taakse kammattu wet look -kampaus antaa klassiseenkin asuun välitöntä särmää.

Rasvainen tyvi? Ei haittaa.

Tyyli toimii pitkässä...

...ja lyhyessä tukassa.

Kiinnitä pinneillä

Muotiviikoilla nähtiin myös märän näköisiä pinnikampauksia.

Hieman lisää vahaa rasvaiseen tukkaan ja koko komeus pinneillä kiinni.

Näppärä hiustenlaittaja taiteilee geelin kanssa tukkaan laineita.

+ Lipan alle

Eikö hiustenlaitto innosta, ja haluaisit vain unohtaa koko tukan? Turvaudu jokaisen muotitietoisen hetken hittiasusteeseen, lippikseen. Tukka ja tarvittaessa koko tyyppi: piilossa katseilta.

Lippiksen kanssa tukan voi pitää auki, kiepauttaa nutturalle tai pistää ponnarille.

Lue lisää: Kärsitkö rasvoittuvista hiuksista? Suomalais­kampaaja kertoo, mitä silloin ei ainakaan kannata tehdä – ja listaa 10 tapaa, joilla tilannetta voi korjata

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?