Pitääkö oikeasti käyttää päivä- ja yövoidetta erikseen? Asiantuntijat selittävät, mikä ero voiteissa on

Eikö yhdellä voidepurkilla voisi hoitaa kasvoja aamuin illoin? Riippuu siitä, mitä ihonhoidolta haluaa, sanovat asiantuntijat.

Iho toimii eri tavalla yöllä ja päivällä, ja siksi sille on hyvä olla eri tuotteet aamuin ja illoin käytettäväksi.

26.2. 14:00

Yksi ihonhoidon ikuisuuskysymyksistä on se, kuinka montaa purkkia ihminen ihan oikeasti tarvitsee. Onko yö- ja päiväkäyttöä varten tarpeellista hankkia omia voiteitaan?

Voguen haastattelema lääkäri Gaby Badre selittää, että päiväsaikaan iho toimii suojakerroksena ulkoisia haittatekijöitä, kuten UV-säteilyä ja ilman vapaita radikaaleja vastaan. Sen vuoksi ihon suojakerros toimii päivällä iso vaihde silmässä, ja iho tuottaa enemmän talia.

Illalla ja yöllä ihon on puolestaan aika korjata ja uudistaa itseään. Silloin ihon suojakerroksen toiminta laskee Badren mukaan minimiin, ja ihosolut uudistuvat vauhdilla.

Periaatteessa moni kosteusvoide sopii käytettäväksi ympäri vuorokauden, jos haluaa lähinnä kosteuttaa ihoa, eikä erilaisille tehoaineille laita erikoista painoarvoa.

Forbesin haastattelema ihotautilääkäri Julie Russak sanookin, että parikymppisenä suurin osa pärjää mainiosti yhdellä voiteella. Moni haluaa kuitenkin panostaa enemmän hoitotuotteisiin silloin, jos ihossa on ongelmia tai kun se alkaa sameutua, veltostua tai ensimmäiset juonteet ilmestyvät.

Yöksi kuorintaa ja peptidejä, päivään antioksidantteja

Russak suosittelee valitsemaan päiväkäyttöön voiteen, joka sisältää antioksidantteja. Esimerkiksi C-ja E-vitamiini vahvistavat ihon suojamuuria ja ehkäisevät vapaiden radikaalien aiheuttamia solumuutoksia.

Yöksi hän neuvoo valitsemaan voiteen, joka sisältää ihon uudistumista ja kollageenin muodostumista tukevia tehoaineita, kuten peptidejä. Koska iho tuottaa yöllä vähemmän talia, se kaipaa silloin tehokkaampaa kosteutusta kuin päivällä. Myös retinolit ja kuorivat hapot on hyvä käyttää yötä vasten.

Kokeile esimerkiksi näitä

Nämä kohtuuhintaiset päivä- ja yövoiteet ovat kehuttuja ja kokemuksen kautta toimiviksi todettuja.

Hajusteeton Lumene Lähde Nordic Hydra 24 H -kosteusvoide on erinomainen päivävoide pintakuivalle iholle, 21,90 € / 50 ml.

The Body Shop Vitamin E Moisture Day Cream -päivävoiteessa on nimensä mukaisesti E-vitamiinia, 23 € / 50 ml.

Aco Age Delay SPF 30 -päivävoiteessa on tehoaineina C- ja E-vitamiinia sekä niasiiniamidia. Vaikka voiteessa on suojakerroin, on yleisesti ottaen silti aina suositeltavaa käyttää erillistä aurinkosuojaa, 29,90 € / 50 ml.

Karpaloöljy, vadelmauute ja niasiiniamidi ravitsevat ja tasapainottavat ihoa SkinProudin Sleep Hero -yönaamiossa. Vaikka tuote kulkee naamion nimellä, voi sitä käyttää yövoiteen tavoin, 16,90 € / 50 ml.

L'Oréal Paris’n Revitalift Laser Night Cream -yövoiteen sisältämät retinoli ja niasiiniamidi uudistavat ihoa unien aikana, 29,90 € / 50 ml.

Kuvat: Valmistajat

Lue lisää: Näin löydät itsellesi parhaiten sopivan meikkivoiteen – 6 kohtuuhintaista tuotetta kaikille ihotyypeille

Lue lisää: Permanenttikiharaa näkyy nyt kaikkialla! 9 kuvaa osoittaa, että tyyli on supertrendikäs nopeammin kuin arvaammekaan

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?