Suomalainen ripsikeksintö nousi hitiksi Tiktokissa – testasimme irtoripset, joiden luvataan pysyvän silmissä 6 päivää

Suomalainen ripsiuutuus on kerännyt miljoonia näyttöjä Tiktokissa. Kokeilimme some-huomiota saaneet kestoripset.

Itse liimattavat ripset näyttävät erehdyttävän paljon hoitolassa laitetuilta ripsipidennyksiltä.

1.3. 19:06

Uudet suomalaiset irtoripset kiinnostavat somessa. Vuodenvaihteessa lanseeratuissa Ikilalo-ripsissä on parikin huomiota herättävää yksityiskohtaa: sen lisäksi, että ne ohjeistetaan kiinnittämään omien ripsien alapuolelle, ne lupaavat pysyä silmissä irtoamatta jopa kuusi päivää.

Ripsibrändin toimitusjohtaja Kaisa Miettinen kertoo Me Naisille, että ripsiä ostetaan tällä hetkellä enemmän kuin ehditään saada varastoon.

– Homma suorastaan räjähti Tiktokissa. Vaikka varauduimme suurella varastolla, valtaosa tuotteista myytiin loppuun.

Tällä hetkellä tunnisteella #ikilalolashmethod merkittyjä videoita on katsottu Tiktokissa 4,8 miljoonaa kertaa.

Testataan!

Otimme ripset kokeiluun. Starttipakkauksessa ripsien mukana tulee liima ja sealer, liimauksen vahvistaja. Kaikkia tuotteita saa ostettua myös erikseen, ja ripsiä on kahdessa eri pituusluokassa.

Ripset liimataan paikoilleen valmiina, noin puolen sentin levyisinä ripsitupsuina.

Ennen liimaamista omat ripset suositellaan pesemään puhtaiksi ja rasvattomiksi öljyttömällä puhdistusaineella. Sellaista ei kotoa löydy, joten tartun rohkeasti tavalliseen käsisaippuaan ja putsaan ripsien alueen varovasti. Toimii, vaikken voikaan suositella perussaippuaa kenenkään kasvoille.

Sitten liimauspuuhiin! Käytän liiman levittämiseen pientä litteäpäistä meikkisivellintä. Irtoripset asettelen paikoilleen pinseteillä.

Hommassa on opettelemista, eikä kaikki suju ensiyrittämällä aivan mutkitta, mutta yllätyn silti, kuinka helposti ja kauniisti ripsipalat asettuvat paikoilleen ja liimautuvat ripsiin.

Alla olevalta videolta näet, kuinka ripsien liimaaminen sujui.

Molempien silmien käsittelyyn kului noin 45 minuuttia. Alku oli hapuilevaa, ja välillä samaa ripsitupsua sai kiinnittää useampaan kertaan paikoilleen.

Homma oli kuitenkin hauskaa, ainakin tyypille, joka tykkää näpertää. Olo oli kuin oman elämänsä ripsiteknikolla. Olen melko vakuuttunut, että ensiyrittämän jälkeen seuraavalla kerralla saisin ripset paikoilleen puolessa tunnissa.

Tältä ripset näyttävät tuoreeltaan. Silmissä on eroa: Kuvan oikeanpuoleisen silmän ripset on asetettu paikoilleen ensimmäisenä, ja jälki on epätasaisempi. Vasemman silmän ripsien liimaaminen onnistui jo paljon tasaisemmin.

Viiden päivän ripset

Ripset pysyivät kuin pysyivätkin paikoillaan monta päivää. Sealeria kehotettiin lisäämään päivien mittaan, jotta liimaus pysyy kestävämpänä, mutta testin nimissä jätin lisäykset tekemättä.

Testipäivien aikana urheilin useampaan otteeseen, saunoin kerran, nukuin aivan tavallisesti ja meikkasin ja poistin meikkejä.

Yhdellä liimaamisella ja yhdellä sinetöinnillä ripset kestivät toisessa, paremmin onnistuneessa silmässä viisi vuorokautta. Ne olivat kaikki edelleen tiukasti paikoillaan, kun toisesta silmästä, eli ensimmäisenä liimatusta ripsirivistöstä, tipahti kaksi tupsua silmän ulkonurkasta. Toinen tipahtaneista tupsuista oli alkanut repsottaa reunastaan hieman jo kolmantena testipäivänä, mutta pysyi silti menossa mukana viisi päivää ja yötä.

Tältä ripset näyttävät viisi vuorokautta liimauksen jälkeen. Kuvan vasemman silmän ripset ovat edelleen kauniisti paikoillaan, oikeasta silmästä irtosi viiden päivän jälkeen kaksi tupsua.

Loput irtoripset sai irrotettua helposti öljypohjaisella silmämeikinpuhdistusaineella. Kuuden päivän jälkeen ripset olisi joka tapauksessa pitänyt viimeistään valmistajan ohjeiden mukaan ottaa pois.

Sopivat reissuun tai pitkiin viikonloppumenoihin

Supernäppäriksi en ripsiä testin aikana kokenut, sillä irtoripsettömään elämään verrattuna esimerkiksi kasvojen puhdistukseen ja ripsien varomiseen piti keskittyä paljon tarkemmin. Aamuisin, ripsien kanssa nukuttua, silmät myös tuntuivat hieman kuivemmilta kuin tavallisesti. Lisäksi epävarmuus siitä, irtoaako jokin tupsuista yhtäkkiä kesken päivän, tuntui ylimääräiseltä vaivalta arjessa.

Aion silti ehdottomasti laittaa ripset vielä uudemmankin kerran. Tykkäsin niiden luomasta ilmeestä, ja irtoripsiksi ripset tuntuivat luonnollisilta ja näyttivät todella hyviltä. Saattaisin harkita kuitenkin astetta lyhyempien ripsien hankkimista.

Varaisin ehdottomasti myös kunnolla aikaa harjoitteluun ennen h-hetkeä. Ensimmäistä kertaa en kokeilisi ripsien liimaamista juuri ennen juhlia tai muuta tärkeää tilaisuutta. Kaikkein parhaiten monen päivän irtoripsikiinnitys palvelisi varmasti esimerkiksi lomareissulla tai vaikkapa festariviikonloppuna, kun ripset haluaa silmiinsä, mutta niiden kanssa puljaamiseen ei halua tai ole mahdollisuutta käyttää aikaa joka päivä.

Lue lisää: Tekoripset voi kiinnittää nyt magneetilla! Testasimme nerokkaan kauneusuutuuden

Lue lisää: Testasimme yli 500 euroa maksavan kulttikihartimen – kuvat näyttävät, mitä tavallinen hiustenlaittaja saa sillä aikaan

Lue lisää: 3 tavallista naista testasi kohutun filtterin, joka sai Tiktokin sekoamaan – tässä tulos

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?