Älä kärvennä hiuksiasi! Kampaajat kertovat, kuinka usein hiukset on turvallista lämpökäsitellä

Hiusten kunto ja tyyppi vaikuttaa lämpökäsittelyväliin, mutta yksi yleinen ohjenuora löytyy.

Kutrit saattavat kärtsähtää, jos niitä lämpökäsittelee joka päivä.

27.2. 10:30

Niinhän se on: lämpökäsittely ei tee hyvää hiuksille. Samaan aikaan se on kuitenkin tehokkain tapa tukan muotoiluun.

Jos lämpötilat ovat kohdillaan ja hiusten käsittelyväli tarpeeksi pitkä, ei kutrien kuuluisi kärventyä. Mutta mitä tämä käytännössä tarkoittaa – kuinka usein muotoilurautoja on turvallista käyttää? Otimme selvää.

Kampaajan suusta totuus tulee

Yleinen ohjenuora on, että hiukset kannattaa suoristaa tai kihartaa maksimissaan 2–3 kertaa viikossa, kertovat Byrdien haastattelemat kampaajat Jason Lee ja Aaron Grenia.

Vastaus ei kuitenkaan ole näin yksiselitteinen. Hiuslaatujen välillä on eroja: kiharat ja paksut hiukset kestävät kuumempia lämpötiloja ja enemmän lämpökäsittelyä kuin ohuet ja suorat hiukset. Hentohiuksisten kannattaa siis pitäytyä vähemmässä, mikäli mahdollista.

Lue lisää: Kärvennätkö hiuksiasi yli 200-asteisella raudalla? Vain yksi hiuslaatu vaatii niin kovaa lämpöä – lue, miten lämpökäsittelet hiuksia turvallisesti

Myös hiusten kunto vaikuttaa siihen, miten usein kutrit kestävät lämpökäsittelyä. Huonokuntoiset hiukset kannattaa lämpökäsitellä mahdollisimman harvoin – etenkin, jos niiden kuntoa pyrkii parantamaan, kampaajat muistuttavat.

Näin vähennät lämpökäsittelyä

Jos hiuksesi ovat kiharat ja haluat niistä suorat, kehottavat kampaajat suoristamaan hiukset ensin föönin ja pörröharjan avulla, sillä hiustenkuivaaja on hiuksille lämpörautoja hellävaraisempi vaihtoehto. Lopputuloksen voi viimeistellä suoristusraudalla.

Oli hiustyyppisi mikä tahansa, älä jätä lämpösuojaa välistä.

Jos tukka on tarkoitus kihartaa, kannattaa kiharrinpuikkojen sijaan kokeilla papiljotteja ja fööniä tai vaihtoehtoisesti nuttura- tai lettikiharoita, jotka eivät vaadi lainkaan lämpökäsittelyä. Näin hiukset saavat muotoa, mutta samalla lepopäivän lämpökäsittelystä.

Ja ennen kaikkea: oli hiustyyppisi mikä tahansa, älä jätä lämpösuojaa välistä. Hiuksia kannattaa myös kosteuttaa omalle hiustyypille sopivilla voiteilla ja hiusöljyillä.

Lue lisää: Julkkikset hurahtivat laineisiin – listasimme 3 keinoa kopioida hittikampaus, eikä kaikkiin niistä tarvita edes lämpökäsittelyä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?