4+1 kampaajan vinkkiä, miten paplarikiharat eivät lässähdä – yksi seikka yllättää mahdollisesti sinutkin

Pyöritteletkö sinäkin papiljotit kosteisiin kutreihin? Ei ehkä kannattaisi.

Kampaaja kertoo, miten paplareiden pyörittely maksaa kaiken vaivan takaisin.

19.2. 20:00

Tuntien työ, joka lässähtää minuuteissa. Siinäpä se papiljottien pyörittely pähkinän kuoressa.

Mutta miten paplarikiharat saa kestämään? Kampaaja Jack Merrick-Thirlway paljasti parhaat vinkkinsä Who What Wearille. Tässä ne tulevat:

1. Pese tukka huolella

Hoitoainejäämät hiuksissa on suurin syy tukan lässähtämiseen, kertoo Merrick-Thirlway. Ensimmäiseksi on siis hyvä tarkistaa, että kutrit kuuraa kunnolla.

2. Föönää lähes kuivaksi

Kun hiukset on huolellisesti pesty, kehottaa Merrick-Thirlway tarttumaan fööniin ja kuivaamaan kutrit lähes kuiviksi. Hänen mukaan 90 prosenttinen kuivuustaso riittää tässä vaiheessa.

Jotta tukkaan tulee kunnolla kuohkeutta, kehottaa Merrick-Thirlway lisäämään hiuksiin tuotetta, joka antaa pitoa. Tällainen voi olla esimerkiksi lämpöaktiivinen viimeistelysuihke tai perinteinen muotovaahto.

3. Käsittele osio kerrallaan

Kun hiukset ovat 90 prosenttisesti kuivat, on aika alkaa käsittelemään kutreja osio kerrallaan.

Merrick-Thirlway kehottaa ottamaan hiusosion ja kuivaamaan sen kauttaaltaan pyöröharjan avulla. Kun osio on kuiva, pyöräytetään se papiljotin ympärille ja jätetään jäähtymään. Merrick-Thirlwayn mukaan tärkeintä on, että hiukset ovat kuumat, kun ne sujauttaa paplarille.

Kyllä, luit edellisen kohdan aivan oikein: papiljotit pyöritetään kuiviin kutreihin. Kun ensimmäinen osio on takana, toistetaan sama käsittely seuraavalle osiolle. Muista pitää osiot tarpeeksi pieninä, Merrick-Thirlway muistuttaa. Hiusosio saa olla aina maksimissaan yhtä leveä kuin käytetyn papiljotin halkaisija.

4. Anna viiletä rauhassa

Kun paplarit on päässä, odota rauhassa, että hiukset viilenevät. Merrick-Thirlwayn mukaan se vie yleensä noin 10 minuuttia, mutta jos hiukset ovat paksut tai pitkät, voi viileneminen viedä pitempäänkin. Hätähousut voivat nopeuttaa prosessia föönin viileällä ilmavirralla..

Kun hiukset ovat viilenneet, voi papiljotit poistaa. Kiharoihin ei kannata koskea harjalla: käsillä harominen riittää. Lopuksi kutrit kiinnitetään hiuslakalla. Valitse medium-lakka, jos haluat kiharoista eloisat.

+1 Vaihda pienempiin rulliin

Jos kutrit eivät kiharru, on papiljotit luultavasti liian suuret tai osiot liian isoja, vinkkaa Merrick Thirlway. Jos nämä vinkit eivät auta, vaihda paplarit pienempiin ja pyöritä niiden ympärille vähemmän hiusta.

Lue lisää: Pyöritimme paplarit päähän keinolla, joka lupaa täydellisen tukan eikä paina päätä – tältä kiitettävä lopputulos näytti

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?