Onko Tiktokissa kohistu uusi ihon kosteutusrutiini vaivan väärti? Kauneustoimittaja testasi – ja huomasi, että järjestyksellä todella on väliä

Onko ”skin floodingista” hyötyä talven kurittamalle iholle?

Hallitussa tulvassa iholle kerrostetaan seerumeita ja vaihdetaan kosteusvoide tuhdimpaan versioon.

14.2. 20:00

Ainakin allekirjoittaneen ihoa vaihtelevat pakkas- ja plussakelit ovat kurittaneet niin, että sekakuiva iho tuntuu iltaisin kireältä ja erityisesti leuka ja poskipäät ihan hilseilevät.

Kuivuneella pinnalla näkyy yhtäkkiä juonteita, joita ei takuulla vielä pari viikkoa sitten ollut olemassa, ja leukaan puskee pientä valkoista näppyä, kun iho yrittää korjata kosteustasapainoa tuottamalla enemmän talia.

Siksi somessa trendiksi noussut skin flooding kiinnostaa. Tiktokin tuoreesta ihonhoitoilmiöstä kertovat muun muassa Popsugar, Bustle ja Insider.

Hallitussa tulvassa iholle kerrostetaan kosteuttavia tuotteita tarkassa järjestyksessä.

  1. Ensin kasvot pestään kosteuttavalla puhdistusaineella.

  2. Seuraavaksi iholle suihkutellaan hoitonestettä, kosteuttavaa sellaista tietenkin.

  3. Kun iho on vielä suihkeesta kostea, levitetään sille hyaluronihapposeerumi, joka syväkosteuttaa ihoa.

  4. Neljänneksi tuotteeksi kasvoille käytetään toinen seerumi, esimerkiksi niasiiniamidia sisältävä sellainen, joka rauhoittaa ihoa ja auttaa ihoa sitomaan kaiken kosteuden itseensä.

  5. Kosteutuskokonaisuus kruunataan tuhdilla kasvovoiteella, joka lukitsee koko komeuden iholle.

Kenelle se sopii?

Useasta tuotteesta rakentuva rutiini sopii Popsugarin haastatteleman ihoasiantuntijan Melissa Wilsonin mukaan kaikille ihotyypeille, mutta rasvoittuvan ja epäpuhtauksiin taipuvaisen ihon kohdalla tulvimista kannattaa kokeilla asteittain, jotta ihoa ei tule vahingossa tukkineeksi.

Herkkäihoiselle samaan juttuun haastateltu ihotautilääkäri Hazza Alim suosittelee hajusteettomia tuotteita. Aktiivisia aineita, kuten retinolia, sisältäviä tuotteita ei tähän rutiiniin pidä ottaa ollenkaan mukaan.

Kosteutusta koko rahalla

Trendiä on kokeiltava.

Ajoittain pintakuivan ihoni takia kaikenlaiset suihkeet ja seerumit ovat minulle hyvinkin tuttuja, joten ainut varsinaisesti uusi asia tulvatekniikassa on se, että kasvoille kerrostetaan kahta seerumia kerralla.

Noudatan ohjeita todella tarkasti. Sekä hoitosuihke että ensimmäinen seerumi sisältävät hyaluronihappoa. Toinen seerumi perustaa tehonsa nimenomaan niasiiniamidiin – ja kosteusvoide on sen verran tuhti, että yleensä käytän aamuisin jotakin kevyempää versiota.

Tuotteiden kerrostamisen jälkeen iho tuntuu todella kosteutetulta ja pehmeältä. Veikkaan, että iso osa tästä tunteesta menee kuitenkin kosteusvoiteen hoitavuuden piikkiin.

Hehku kestää iltaan asti

Iho näyttää tälle vuodenajalle harvinaisen kuulaalta ja meikki levittyy kasvoille kauniisti. Pelkään hieman, että paksu kosteusvoide lähtee rullautumaan iholta meikkivoidetta levittäessä, mutta niin ei kuitenkaan käy. Päivän mittaan iho pysyy hehkuvana, mutta ei liian kiiltävänä. Kuivuuden aiheuttamat juonteet poskipäillä ja otsalla tuntuvat ainakin hetkellisesti hieman silottuneen.

Lopputuloksena aion ehdottomasti ottaa kahden seerumin taktiikan mukaan aamun ihonhoitorutiiniin. Kerrostaminen pidentää aamutoimien kestoa muutamalla minuutilla, mutta lopputulos on pienen vaivan väärti.

Testausta varten olivat käytössä seuraavat tuotteet:

Fiini Naturally Ruusu-kaura kasvovesi, 29,90 € / 100 ml.

Mádara Sos Hydra Repair Intensive Serum, 43,90 € / 30 ml.

La Roche-Posay Pure Niacinamide 10 Serum, 43 € / 30 ml.

ZO Skin Health Recovery Créme, 139,90 € / 50 ml.

Kuvat: Valmistajat

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?