Testasimme niksin, jolla tummien silmänalusten pitäisi vaalentua – kuvat kertovat totuuden

Mikä parasta, tämä niksi on täysin ilmainen, jos juot kahvia.

Keittäisikö kahvit vai heittäisikö ne silmien alle? Molempi parempi!

11.2. 10:30

Mistä tietää, että on selannut Tiktokia vähän turhan monta tuntia edellisiltana? Siitä, että huomaa aamulla istuvansa sohvalla kasa käytettyjä kahvinpuruja silmien alla.

Tästä tilanteesta yllätin itseni ja seuraavaksi kerron miksi.

Kahvilla kyytiä tummille silmänalusille

Kaksi miljoonaa tykkäystä saaneella Tiktok-videolla kerrotaan, että kahvinpurut vaalentavat tummia silmänalusia. Niksi on videon tehneen Daniela Colen mukaan peräisin korealaisesta ihonhoidosta.

Videon kommenteissa Daniela kertoo sekoittavansa kahvinpurujen sekaan hieman jogurttia. Kaapistani ei löydy jogurttia, joten päätän mennä pelkän veden voimalla. Keitän aamukahvit joka tapauksessa, joten samalla voin hyödyntää muuten roskiin päätyvät käytetyt kahvinpurut.

Helppoa, mutta sotkuista puuhaa

Silmänaluseni ovat aina tummat riippumatta siitä, miten hyvin olen yöni nukkunut. Olen yrittänyt vaalentaa niitä jipolla jos toisellakin, joten en odota ihmeitä.

Tässä kuva meikittömästä nassustani aamulla ennen kahvinpuruja.

Keitän kahvit ja nappaan kahvinpuruja tursuavan suodatinpussin kylpyhuoneeseen. Yllätyn, miten helposti purut tarraavat ihooni. Levitän kahvinpuruja silmieni alle saman verran kuin Daniela Tiktok-videollaan.

Purujen levittäminen silmien alle vei vain reilun minuutin.

Tiktok-videossa ei neuvottu, kuinka kauan kahvipuruja pitäisi silmänalusilla pitää. Päätän siis pitää puruja silmieni alla niin kauan, kun se tuntuu hyvältä.

Noin vartin jälkeen huomaan, että puruja tipahtelee lattialle. Silmänaluseni myös tuntuvat kuivakoilta. Siispä pesen purut pois ja levitän kuivuneille silmänalusille kosteuttavaa kasvorasvaa.

Katsoessani peiliin en juurikaan huomaa eroa. Menen kuitenkin päivänvaloon ja nappaan jälkeen-kuvan.

Tältä silmänympärykset näyttävät, kun kahvipurut on pesty pois ja iho kosteutettu.

Kun vertaan kuvia jälkikäteen, yllätyn, sillä tummimmat kohdat silmänalusistani ovat oikeasti vaalentuneet! Lopputulos on jollain tapaa tasaisempi kuin ennen kahvinpuruja.

Kyllä se ilme vähän kirkastui!

Tummimmat kohdat silmänalusistani ovat oikeasti vaalentuneet!

Ero ei ole tajunnanräjäyttävä, mutta koska se on kahvinjuojalle ilmainen, on se ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Jään kuitenkin miettimään, mistä ihmeestä silmänalusten vaaleneminen johtuu. Siispa sukellan takaisin Tiktokiin.

Miksi kahvi vaalentaa silmänalusia?

Danielan videon duetoista löydän ihotautilääkäri Dr. Adelin videon, jossa hän selittää, mistä ilmiö johtuu.

Adelin mukaan kahvin teho perustuu siihen, että se aiheuttaa verisuonten supistumista, mikä puolestaan kaventaa verisuonia. Tästä johtuen kahvi voi väliaikaisesti vaalentaa silmänalusia ja pienentää silmäpusseja. Tulos ei kuitenkaan ole pysyvä, jos kahvia ei käytä silmänalusissa säännöllisesti.

Kahvin teho perustuu siihen, että se aiheuttaa verisuonten supistumista.

Adel ei kuitenkaan suosittele käyttämään iholle kahvia sellaisenaan. Hänen mukaansa karheat kahvipurut ovat liian kovakouraisia herkälle silmänalusiholle. Siispä hän kehottaa suosimaan ennemmin silmänympärysvoiteita, jotka sisältävät kahvia.

Mietin, että suomalainen suodatinkahvi ei ehkä ole iholle yhtä kovakouraista kuin isorakeinen pikakahvi, josta Adel videossaan varoittelee. Kokeillessani kikkaa en nimittäin huomannut, että purut olisivat raapineet silmänympärysihoa. Ehkä pikemminkin hieman kuivattaneet sitä.

Moni sekoittaa kahvin sekaan ripauksen seerumia, joka kosteuttaa ihoa samalla

Tähänkin löytyy kuitenkin ratkaisu! Selatessani videoita aiheesta huomaan, että moni sekoittaa kahvin sekaan ripauksen seerumia, joka kosteuttaa ihoa samalla, kun kahvi supistaa verisuonia. Tämän kikan otan ehdottomasti käyttöön!

Lue lisää: Kauneustoimittaja paljastaa 3 peitevoidetta, joita suosittelee – halvin maksaa 4 euroa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?