Käytätkö yövoidetta – ja levitätkö sen kosteille kasvoille? Asiantuntija kertoo, miten ihonhoitotuotteita pitäisi oikeasti käyttää

Järjestyksellä on väliä. Tiesitkö, että hoitonesteen levittäminen seerumin päälle on melko turhaa?

Ensimmäinen kosteutustuote pesun jälkeen kannattaa levittää aavistuksen kostealle iholle, jotta se ”lukitsee” iholla olevan veden itseensä.

23.1. 20:00

Kasvoja kosteuttavista tuotteista ei ole nykypäivänä pulaa: puuhaan on tarjolla niin hoitonesteitä, kasvosuihkeita, seerumeita, naamioita kuin joukko erilaisia voiteitakin.

Jotta purkkiarsenaalista saisi toivotut tehot irti, on olemassa muutama hyvä muistisääntö, jotka on hyvä muistaa.

1. Muista yökosteutus

Koska iho uudistuu kaikkein tehokkaimmin yöaikaan, kannattaa sille silloin tarjoilla kaikkein korjaavimmat ja kosteuttavimmat raaka-aineet.

Byrdien haastattelema ihotautilääkäri Aanand Geria selittää, että yöllä iho myös tuottaa itse vähemmän talia kuin päiväsaikaan. Niinpä unia vasten kasvoille on hyvä levittää tuhti yövoide tai yönaamio, jotta aamulla iho näyttää ja tuntuu mahdollisimman pehmeältä ja hoidetulta.

Lue lisää: Testasimme 7 kosteuttavaa yövoidetta – parhaiten pärjäsivät testin edullisimmat tuotteet: ”Tämän purkin käytän loppuun!”

2. Levitä tuotteet ajatuksella

Järjestyksellä, jolla kosteuttavat tuotteet levitetään kasvoille, on oikeasti väliä. Jos joinakin iltoina joku tuote unohtuu tai ne menevät väärässä järjestyksessä, ei maailma siihen kuitenkaan kaadu.

Hoitonesteen levittäminen seerumin päälle on melko turhaa.

Olennaisinta on, että suurimpana osana kerroista muistaa muutaman nyrkkisäännön:

  1. Levitä tuotteet iholle niiden koostumuksen perusteella kaikkein kevyimmästä aloittaen. Esimerkiksi hoitonesteen levittäminen seerumin päälle on melko turhaa, sillä kevyempi tuote ei pääse kunnolla imeytymään iholle tuhdimman tuotteen läpi.

  2. Levitä ensimmäinen kosteutustuote pesun jälkeen aavistuksen kostealle iholle, jotta se ”lukitsee” iholla olevan veden itseensä. Jos aloitat hoitonesteellä, levitä seerumi sen päälle silloin, kun iho on vielä hoitonesteestä kostea.

  3. Anna seerumin imeytyä iholle viitisen minuuttia ja levitä sen jälkeen voide vielä päälle. Kosteusvoide lukitsee seerumin iholle ja tehostaa kosteutusta, joten nämä kaksi olennaisesti täydentävät toisiaan iholla.

3. Pidä huolta kosteustasapainosta

Jotta iho – ja koko keho – voivat hyvin, pitää päivässä muistaa juoda 1–1,5 litraa vettä. Vaikka vesilasia alas kulauttaessa olisi kiva ajatella, että tässä nyt hoidetaan ihoa, ei prosessi kuitenkaan ole niin yksinkertainen.

Ihotautilääkäri Aanand Geria muistuttaa, että ennen solutasolle päätymistä vesi menee kehossa ruuansulatuksen, verenkierron ja munuaisten läpi, joten kuivan ja hilseilevän ihon nopeaan hoitoon siitä ei ole. Siksi ihonhoitotuotteissa olisi tärkeää olla mukana keramideja, erilaisia rasvahappoja ja hyaluronihappoa. Nämä ainesosat sitovat kosteutta iholle ja estävät sen haihtumista iholta.

4. Vältä kuivattavia ainesosia

Vaikka purkin kyljessä lukisi kosteuttava, voi mukana olla ainesosia, joita erityisesti kuivaihoisen olisi hyvä välttää. Tällaisia ovat Gerian mukaan alkoholi, hajusteet sekä glykolihappo.

Vaikka hajusteita ja alkoholia on tyypillisesti mukana vain pieni määrä, voivat ne silti saada ihon punoittamaan ja ärtymään. Glykolihappo taasen on ihoa tehokkaasti kuoriva happo, joka kuivaihoisella voi kuivattaa kasvoja entisestään.

Lähteenä myös: Cosmopolitan

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?