Nyt tulee pilvi-iho! Uusi meikkitrendi on hyvä uutinen mattaihon ystäville – näin se tehdään

Hyvästi lasi-iho, nyt kasvoille tehdään lähes mattainen meikkipohja.

Pilvi-ihossa meikin on ideana tuoda kasvoille hieman blurrattu pinta ja pehmeä valo.

20.12.2022 10:30

Ihomeikkiin ja ihonhoitoon on viime vuosina liitetty ties mitä sanoja: on ollut lasi-ihoa, japanilaiseen jälkiruokaan viittaavaa mochi-ihoa sekä voi-ihoa.

Lasi- ja voi-ihotrendeissä tavoiteltiin mahdollisimman sileää ja kiiltävää ihoa, kun taas mochi-ihon ajatus oli ihonhoidon kautta saada kasvoista mahdollisimman muhkeat ja täyteläiset.

Nämä tekevät nyt tietä uudelle meikkitrendille: pilvi-iholle.

Pilvi-ihon idea on saada iholle hieman blurrattu pinta ja pehmeä valo, ikään kuin auringon valo suodattuisi iholle kesäisen poutapilven läpi. Pilvi-iho on myös edeltäjiään mattapintaisempi: iholle jää edelleen pientä hohtoa, mutta luonnollisuuden rajoissa.

Pilvi-iho sai Glamourin mukaan alkunsa meikkitaiteilija Dominic Skinneriniltä, joka on kuvaillut meikkiä moniulotteiseksi. Jotta iholle saadaan juuri täydellinen sekoitus mattaa ja hohtoa, yhdistellään kasvoille strategisesti ihonhoitotuotteita ja meikkiä. Meikkivoidetta käytetään harkitusti vain niille kohdille, joissa sitä oikeasti tarvitaan.

Mattaihon teko vaatii kärsivällisyyttä

Bustlen haastattelema meikkitaiteilija Chantel Miller sanoo, että pilvi-ihon tarkoitus on olla lasi-ihoon ja muihin kiiltäviin meikkityyleihin verrattuna hengittävämpi ja luonnollisemman näköinen.

Millerin mukaan iho ei pysy yleensä mattaisena, jos meikkivoidekerroksia tulee lisättyä kiireessä nopeasti yksi toisensa päälle. Parempi tekniikka olisi antaa aina yhden kerroksen imeytyä kunnolla ihoon ennen seuraavan levittämistä.

Koska pilvi-ihon ei ole tarkoitus olla kokonaan matta, käytetään puuteria Millerin mukaan hyvin hillitysti. Mattapintaisen meikkivoiteen annetaan ensin asettua kasvoille, jotta se saavuttaa täyden matta-efektinsä. Irtopuuteria lisätään tarpeen mukaan täsmäiskuina viemään kiiltoa pois esimerkiksi t-alueelta ja silmänalusilta.

Näin se tehdään

Pilvi-ihosta on innostuttu videopalvelu Tiktokissa, joten kurkkasimme, miten se siellä luodaan.

Videoiden perusteella moni laittaa meikkivoiteen alle huokosia häivyttävän pohjustustuotteen sekä kasvoöljyä. Pohjustusvoide on looginen vaihe, mutta että öljyä mattaihon luomiseksi?

Tälle on kuitenkin olemassa selkeä selitys: öljy antaa mattavoiteelle juuri toivotun määrän hehkua. Kokonaisuus viimeistellään poskipunalla, jotta kasvoille tulee kolmiulotteisuutta.

Tiktokissa pilvi-ihotrendistä videon jakanut käyttäjä on julkaissut saman tutoriaalivideon myös Instagram-tilillään. Siinä näytetään, kuinka trendinmukainen meikki syntyy:

Lähteenä myös: Elle

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?