Kokeilimme Tiktok-kikan, jossa meikkivoide laitetaan kasvoille vesilasin kautta – ja tajusimme, miksi niksiin on ihastuttu

Meikkivoiteen pitäisi tahrata vähemmän ja pysyä paremmin paikoillaan, kun sen uittaa ensin vedessä.

Erikoisen kuuloinen kikka piti tietysti laittaa testiin. Katso alla olevalta videolta, kuinka siinä kävi.

18.10.2022 10:59

Tiktokissa on jaettu viime kuukausina videoita, joissa meikkivoidetta levitetään kasvoille märkänä. Vedessä ”huuhdeltu” meikkivoide antaa testaajille raikkaan ja kuulaan ihomeikin, joka ei tahraa eikä leviä.

Kikka toimii periaatteessa melko simppelisti: meikkivoidetta tiputetaan muutama pisara vesilasiin, sekoitetaan ja annostellaan lasin pohjalta kasvoille. Sen jälkeen meikki tehdään aivan tavallisesti loppuun.

Mielenkiintoisen niksistä tekee luvattu lopputulos: ihomeikki, jota ei irtoa ihosta yhtä paljon kuin tavallisesti – ja joka siksi on tavallista tahraamattomampi ja kauniina pysyvä.

Trendin aloittajaksi on epäilty @bodywhy_official-tiliä, mutta myös @rachelrigler on nostettu hittiniksin alullepanijoiden joukkoon. Joka tapauksessa kikkaan ovat törmänneet miljoonat Tiktok-käyttäjät – joukossaan muun muassa miljoonien seuraama meikkiguru Huda Kattan. Monen muun mukana hän ihastui meikkivoidekikan hieman kuultavaan ja pysyvään lopputulokseen.

– Tämä on niksi, joka toimii, hän sanoo videollaan.

Näin niksi toimii

Otimme kikan kokeiluun. Alla olevalta videolta näet, kuinka sen toteuttaminen onnistuu ja onko meikin irtoamisessa ja pysyvyydessä tavalliseen verrattuna lainkaan eroa.

Vielä videolla näkyviä tuloksia paremmin eron huomasi siinä, miltä meikki tuntui välittömästi kasvoilla. Huuhdeltu meikkivoide tuntui tavalliseen levitykseen verrattuna kevyemmältä, eikä kasvoille jäänyt oikeastaan lainkaan tuotteen tuntua.

Paperitestin tuntu ei myöskään näy videolla: tavanomaisesti meikattuun poskeen painettaessa paperi jäi tahmeammin kiinni, kun vesilasin kautta käytettyyn meikkivoidekerrokseen se tarrasi vain aivan kevyesti.

Myös peilistä katsoessa ihossa huomasi eron: vedessä pyöritelty meikkikerros todella näyttää iholla luonnollisemmalta ja raikkaammalta.

Meikki myös pysyi paikoillaan ja nättinä koko viikonloppuisen illan.

Kikka poistaa ylimääräistä öljyisyyttä – mutta voi olla myös silkkaa tuhlaamista

Kaikki kikkaa testanneet eivät ole olleet niksistä ihastuksissaan tai huomanneet levitystavoissa juurikaan eroa. Kikka saa kritiikkiä myös siitä, että meikkivoidetta menee helposti hukkaan. Vesilasin kanssa puuhaaminen ei ole myöskään erityisen kätevää.

– Niksin toteuttaminen voi olla hankalaa ja tuhlailevaa, niin veden kuin meikkivoiteen kannalta, Refinery29:n haastattelema meikkitaiteilija Saffron Hughes sanoo ja ehdottaa vaihtoehdoksi vesipohjaisen, öljyttömän meikkivoiteen ostamista.

Hän kuitenkin myöntää, että kikka poistaa meikkivoiteesta ylimääräistä öljyisyyttä.

Lähteenä käytetty myös: Glamour

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?