Näin säästät rahaa! 7 meikkiä ja ihonhoitotuotetta, jotka riittävät käytössä pitkään

Millainen kosmetiikka on riittoisaa? Entä miten tuotteiden kestoa voi venyttää myös itse? Näillä meikeillä, ihonhoitotuotteilla ja kikoilla pääsee pitkälle.

1.11.2022 10:34

Luomiväri

Kallis meikki ei aina olekaan niin kallis, jos se kestää käytössä kuukausikaupalla. Luomiväreissä koostumus ratkaisee. Kun värinapissa on paljon pigmenttiä, eikä se ole liian pehmeä eikä liian kova, se kestää ja kestää.

Napakoista muttei murtuvan kovista värinapeista irtoaa siveltimeen sopivasti väriä kerralla.

Tämä luomivärinelikko kestää käytössä pitkään. Napakoista muttei murtuvan kovista värinapeista irtoaa siveltimeen sopivasti väriä kerralla, eikä väri varise. Koostumus levittyy iholle helposti, ja eri sävyt häivyttyvät toisiinsa kauniisti.

Chanel Les 4 Ombres Multi-Effect Quadra Eyeshadow 58 Intensité, 58 €.

Huulipuna

Mattahuulipunat ovat lähes aina punista riittoisimpia. Koostumukseltaan kuivempi ja värikylläisempi puna pysyy huulilla paremmin kuin kermainen, joten sitä ei tarvitse lisätä niin usein. Mattapuna usein myös peittää paremmin, joten pienempi kerta-annos riittää. Huulipunan riittoisuutta voi lisätä levittämällä värin huulipunasiveltimellä, ei suoraan hylsystä. Myös huulten väritys huultenrajauskynällä ennen punausta vähentää huulipunan määrän tarvetta.

Huulipunan riittoisuutta voi lisätä levittämällä värin huulipunasiveltimellä, ei suoraan hylsystä.

Tämä huulipuna on klassikko, eikä syyttä. Se peittää hyvin jo pienellä määrällä ja pysyy jopa kymmenen tuntia. Vaikka kyseessä on mattapuna, se ei kuivata huulia.

Mac Cosmetics Matte Lipstick, 24 €.

Silmänympärysvoide

Ihonhoitotuotteiden määrällisessä säästämisessä hyvä koostumus ja oikea annostelu ovat kaiken A ja O. Kun silmänympärysvoide on täyteläinen mutta levittyy helposti, pysyy annostelussa helpommin kohtuudessa. Pidemmän päälle on tärkeää, että käytöstä huomaa tuloksia. Jos voide ei tunnu tekevän iholle mitään, sitä tulee helposti yliannosteltua parempien tulosten toivossa.

Kun silmänympärysvoide on täyteläinen mutta levittyy helposti, pysyy annostelussa helpommin kohtuudessa.

Tämä täyteläinen silmänympärysvoide on hyvällä tavalla tahmeaa, joten se tarttuu minne pitää eikä liu’u sinne tänne. Se ravitsee ihoa tuntuvasti ja auttaa häivyttämään juonteita. Saatavilla hajusteettomana ja hajustettuna.

Louis Widmer Eye Contour Cream, 32 €.

Poskipuna

Kun poskipunassa on kunnolla pigmenttiä eli sen koostumus on värikylläistä, hyvin pieni määrä väriä kerralla riittää. Poimi poskipunaa aina ensin siveltimellä kämmenselälle sen sijaan, että levittäisit värin suoraan rasiasta kasvoille. Ota tuotetta rasiasta pieni määrä kerralla ja annostele lisää vasta tarvittaessa. Näin opit myös huomaamaan sopivan määrän iholla.

Värikylläinen koostumus takaa, että vain sipaisu siveltimellä värinapin pintaan riittää.

Tämä poskipuna on riittoisuusihme. Erittäin hienojakoinen, värikylläinen koostumus takaa, että vain sipaisu siveltimellä värinapin pintaan riittää.

Lorac Color Source Buildable Blush Aura, 26,90 €.

Kasvoöljy

Klassinen riittoisa ihonhoitotuote on kasvoöljy – jos sitä käyttää oikein. Öljyä ei ole tarkoitus lorauttaa kasvoille kuin paistinpannuun vaan painella käsin iholle tippa pari kerrallaan. Helppo tapa pitää käyttö kohtuudessa on käyttää pipettiä, ja käyttää vain sen antama kerta-annos. Kun kasvoöljyn painelee hieman kostealle iholle tai kasvovoiteen päälle, se levittyy helposti kaikkialle, eikä sitä edes tee mieli läträtä.

Kun kasvoöljyn painelee hieman kostealle iholle tai kasvovoiteen päälle, se levittyy helposti kaikkialle.

Tämä kotimainen kasvoöljy sisältää vain luomulaatuisia kasviöljyjä eikä mitään ylimääräistä. Se imeytyy ihoon nopeasti, ravitsee ja suojaa. Ihon pinnalle ei jää öljyistä tuntua, mutta se ei myöskään tunnu tarvitsevan mitään enempää.

Purodoré Nourishing Facial Oil, 55 €.

Kierrettävä silmänrajauskynä

Kun haluat pitkään käytössä kestävän rajauskynän, automaattinen eli kierrettävä versio on teroitettavaa varmempi valinta. Kierrettävää silmänrajauskynää ei tarvitse teroittaa, joten väriä ei mene milliäkään hukkaan. Kynästä vähitellen esiin kierrettävien rajausvärien koostumus on myös usein hieman vahamainen, joten kärki ei murru yhtä helposti kuin peruskajalin.

Automaattinen eli kierrettävä versio on teroitettavaa kynää varmempi valinta.

Tämä vedenkestävä silmänrajauskynä on paitsi riittoisa myös todella hyvä: rajaus pysyy pitkään siistinä. Sillä voi piirtää rajaukset sekä vesirajaan että ripsien tyveen ylä- ja alaluomelle. Väriä tarvitsee kiertää esiin hyvin vähän, kun rajaus jo onnistuu. Kärjen katkeamisen riski on minimaalinen.

L’Oréal Paris Age Perfect Creamy Waterproof Eyeliner 01 Creamy Black, 12,50 €.

Silmämeikinpohjustaja

Silmämeikinpohjustajissa hinta ei aina kerro laadusta. Kokeile kaupassa testeristä kämmenselkään, peittääkö primer jo pienellä määrällä, kuten kuuluisi. Annostele meikatessa silmämeikinpohjustusvoide aina ensin kädelle. Nuppineulan pään kokoinen annos vie yleensä jo pitkälle molemmissa silmissä. Taputtele pohjustaja luomille sormin tai puhtaalla luomivärisiveltimellä.

Silmämeikinpohjustajissa hinta ei aina kerro laadusta.

Tämä valkoinen primer tasoittaa luomien ihon ja peittää punoituksen ja pintaverisuonet. Lisäksi se varmistaa, että luomiväri pysyy pitkään paikoillaan, iho ei kuulla alta läpi ja että sävy toistuu juuri oikeanlaisena.

Wet’n’Wild Photofocus Eyeshadow Primer, 8,90 €.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?