Näin leikkaat onnistuneen otsatukan itse – tarvitset vain kaksi asiaa, joista toinen löytyy eläinkaupasta

Onnistunut otsatukka syntyy parhaiten ammattilaisen käsissä, mutta näyttävä otsis on mahdollista leikata myös kotioloissa.

22.9. 11:00

Jostain syystä ihmisellä on luontainen tarve leikata itselleen otsatukka aina tasaisin väliajoin. Kun puhun ihmisistä, tarkoitan itseäni.

Olen leikannut niin sanotun elämänmuutosotsatukan monta kertaa, ja aina se on epäonnistunut tavalla tai toisella.

Luulin jo, ettei otsatukka yksinkertaisesti sovi minulle. Hiljattain kävi kuitenkin ilmi, että ongelma olikin minussa ja puutteellisissa taidoissani. Noin kuukausi sitten annoin kampaajalleni vapaat kädet, ja hän yllätti minut otsatukalla. Se ei näyttänytkään lainkaan samalta kuin omat viritelmäni.

Kampaajani oli trendien aallonharjalla: otsatukka on nyt huipputyylikäs kaikissa eri muodoissaan. Hiuksia otsallaan pitävät niin Kylie Jenner kuin Bella Hadidkin.

Lue lisää: 3 pettämätöntä otsistyyliä, jotka saavat kilauttamaan kampaajalle

Kivuttomin tapa hankkia otsatukka on leikkauttaa se malliinsa ammattilaisella. Tämän jälkeen otsiksen trimmaaminen ja ylläpito on huomattavasti helpompaa myös kotona.

Kysyin kuitenkin varmuuden vuoksi kampaajaltani vinkit otsatukan leikkaamiseen kotioloissa.

Onnistuneeseen otsatukkaan tarvitset oikeastaan vain kaksi asiaa: kamman ja terävät sakset. Paras olisi, jos sakset olisivat hiustenleikkuuseen tarkoitetut kampaamosakset – vanhoilla keittiösaksilla tulee keittiösaksien näköistä jälkeä.

Jos kampaamosaksia ei ole saatavilla, terävät ja toimivat sakset löytyvät myös hieman yllättävästä paikasta, nimittäin eläinkaupasta. Koirien turkin trimmaamiseen tarkoitetut sakset toimivat loistavasti myös ihmisillä.

Hätätilanteessa voi käyttää teräviä ja puhtaita kynsisaksia.

Tällä videolla havainnollistan, kuinka otsatukkaa kannattaisi leikata. Huomio: Oma hiuslaatuni on skandinaavisen suora ja liukas. Jos hiuslaatusi on kihara tai karheampi, nämä metodit eivät välttämättä toimi hiuksiisi.

Näin leikkaat otsatukan itse:

1. Erottele muusta kuontalostasi otsatukka, ja pyöräytä loput hiukset pois tieltä esimerkiksi ponnarille. Helpointa leikkaaminen on, kun hiukset ovat melko puhtaat.

Lähtötilanne: ylikasvanut otsatukka.

2. Kampaa tuleva otsatukkasi suoraksi ja mieti, kuinka pitkän siitä oikeasti haluat. Jos haluat taivuttaa otsatukkaa papiljoteilla, ota huomioon, että hius asettuu tällöin otsalla ylemmäs. Hyvä perussääntö on, että otsahiukset kannattaa mieluummin jättää liian pitkiksi kuin leikata liian lyhyiksi.

3. Aloita aina keskeltä. Käytä kampaa apunasi ja tasoita hiusten ”reuna” niin, että hahmotat varmasti, kuinka latvoja leikkaat. Trimmaa latvoja saksien kärjillä varovasti niin, että pidät saksia hiusten suuntaisesti pystyasennossa. Etene aina keskeltä sivuille.

Voit myös jakaa otsahiukset kolmeen osaan niin, että trimmaat ensin keskikaistaleen ja vasta sen jälkeen sivut.

4. Pese hiukset ja kääräise otsahiukset halutessasi papiljotille.

Muista, että leikattu latva vaatii muutaman pesun asettuakseen. Jos otsatukka näyttää heti leikkaamisen jälkeen hieman tönköltä, anna hiuksillesi pari päivää aikaa asettua.

Leikkauksen jälkeen pesty otsatukka kääräistynä papiljotille.

5. Muutaman päivän jälkeen näet, miten hiuksesi asettuvat tuoreen otsatukan kanssa. Tämän jälkeen otsista on helpompi trimmata jatkossa haluamallasi tavalla.

6. Nauti otsahiuksistasi! Jos täydellinen otsis ei syntynyt ensiyrittämällä, muista, että hiukset ovat uusiutuva luonnonvara – ja että pinnit ovat myös muodissa.

Leikattu ja pesty otsatukka valmiina seikkailuihin.

Lue lisää: Listasimme syksyn 6 halutuinta hiusmallia – näistä löydät sopivan joka pituuteen

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?