Kirjoitimme hiljattain tatuoinneista, joita suomalaiset eivät kadu ottaneensa.
Kyselystä kävi kuitenkin ilmi myös, että joskus tatuointi on vähemmän kuin mieluinen ja siitä halutaan eroon pikimmiten – tai tatuointi halutaan peittää myöhemmin, kun se ei enää kosketakaan omaa elämää.
Näin kävi myös Anskulle, 45:
– Minulla on tribaaliaurinko selässä ja kiinalainen horoskooppimerkkini jalassa. Otin molemmat heti täysikäiseksi tultuani.
Aurinko Anskun selässä.
Anskulla, kuten monella nuorella, oli todella vahva tarve osoittaa ja toteuttaa itsemäärämisoikeuttaan. Tatuoinnit olivat ensimmäinen ja tärkeä askel kohti omannäköistä elämää.
Nuorelle Anskulle tärkeintä oli mahdollisuus tatuointeihin, eikä itse kuvilla ollut niinkään merkitystä.
– Iän myötä tatuointien symboliikka on sen sijaan muodostunut olennaisemmaksi, sillä haluan ihoni kertovan tarinaani, hän kertoo.
Kiinalainen horoskooppi laseroinnin jälkeen.
Vanhat tatuoinnit eivät ole enää ajankohtaisia tai edusta Anskulle tärkeitä asioita.
– Siksi olen peittämässä ne uusilla, itselleni merkityksellisillä kuvilla. Korjaus- ja peittoprosessi jatkuu tämän syksyn ajan.
Ansku ei kuitenkaan sen enempää kadu nuorena otettuja tatuointeja, sillä ne voi peittää ja korjata. Myös uusia voi aina hankkia.
– Kolmekymppisenä otin voikukkia esittävän tatuoinnin vatsaani vakavan sairastumisen jälkeen, hän kertoo.
Myös voikukka on saanut uuden ilmeen.
1500 euron sormus
Johannalle, 39, tatuoinnin hankkiminen oli lapsuudenhaave.
– Lapsena piirtelin sormiini sormuksia ja jossain vaiheessa sain tietää, että sellaisen voi saada ihan pysyvästi, hän kertoo.
Sen tiedon jälkeen Johanna ei päässyt ajatuksesta eroon. Heti 18-vuotiaana hän menikin tatuointiliikkeeseen tiedustelemaan millainen prosessi oli kyseessä ja kuinka korkea hinta tatuoinnilla mahtaisi olla.
– Tiedustelureissu päättyi siihen, että lähdin liikkeestä siksak-kuvio vasemmassa keskisormessani.
Hintaa alkuperäiselle tatuoinnille on tullut jo 1500 euroa laseroinnin myötä.
Vähän päälle kolmekymppisenä Johannasta alkoi kuitenkin tuntua siltä, että tatuoinnin aika oli ohi, ja hän päätti poistattaa sen.
Ilmaista tatuoinnin poistattaminen ei missään nimessä ole ollut. Itse tatuoinnin teko maksoi 90 euroa ja poiston hinnaksi on tähän mennessä tullut 1500 euroa.
– Täytyy varmaan käydä laseroimassa sitä vielä kerran. En silti kadu tatuointia, sillä se täytti lapsuuteni haaveen.
Pettureita ja tikkejä
Joskus tatuoinnista ei haluta eroon vain siksi, että kuva ei enää miellytä. Näin kävi eräälle nimettömänä pysyttelevälle lukijalle:
– Valovuosia sitten Tunisian matkalla päätettiin hetken mielijohteesta ottaa tatuoinnit ex-puolisoni kanssa. Otimme samanlaiset linnut olkapäähän, kertoo nainen, 60.
Tatuoinnit tehtiin veneessä satamassa, ja tatuoinneista tuli loppujen lopuksi ihan kivat. Suhde sai kuitenkin ikävän käänteen.
– Poistatin tatuoinnin plastiikkakirurgilla heti, kun kumppanini jäi kiinni salasuhteesta. Puolisoni otti myös salarakkaansa kanssa omat tatuoinnit.
Eksästä jäi muistoksi vain haalistunut arpi.
Ihoa leikattiin pieni pala ja tikattiin kiinni. Arpi repesi 3 kertaa, joten haavat jouduttiin nitomaan kiinni.
– Nyt minulla on rosoinen arpi olkapäässä, jossa näkyy nitojan hakasten jäljet. Olen kuitenkin tyytyväisempi arpeen, kuin siihen, että minulla olisi exäni kanssa samanlaiset tatuoinnit.
– Mies tatuoi itseensä aina uudet kuvat uusien kumppaniensa kanssa. Minä poistuin sarjasta.
Lue myös: Millainen tatuointi sinulle sopisi parhaiten? Vastaa 10 kysymykseen, niin me kerromme