5 asiaa, joita kampaaja ei ikinä tekisi omille hiuksilleen – ja joita jokaisen kannattaisi välttää

Hiusten kanssa voi sattua monenlaisia mokia, mutta mitä kannattaisi ehdottomasti välttää? Kysyimme kampaajalta, mitä hän ei ikinä tekisi omille hiuksilleen.

Kampaaja Emilia Laitinen välttää hiusten liiallista lämpökäsittelyä – varsinkin, jos lämpösuoja ei ole käytössä.

8.9.2022 10:30

Mitä kampaaja ei ikinä tekisi omille hiuksilleen?

Vaikea kysymys, kampaaja Emilia Laitinen toteaa, ja myöntää tehneensä hiuksilleen kaikkea. Siis myös niitä asioita, joita tukalle ei kannata tehdä.

Vaikka lähes kaikkea voi kokeilla ja erilaisia tuotteita testata varovaisuudella, listaa Laitinen viisi asiaa, joita ei enää hiuksilleen tekisi.

1. Ei liian vahvoja aineita

Laitisen mukaan hiuksia ei pitäisi kuormittaa turhaan kemiallisesti. Jos tiedetään, että haluttu vaalea hiusväri saadaan kevyemmällä hapetteella, ei kannata turhaan käyttää vahvempaa. Sama pätee kaikkiin hiusväreihin.

– Liian vahvat aineet rikkovat aivan turhaan hiusta, Laitinen kertoo.

Laitisen mukaan esimerkiksi monet kauppojen hiusvärit sisältävät vahvan hapetteen, joka on tarkoitettu tehoamaan paksuihinkin hiuksiin. Tällöin ohuet ja hennot hiukset katkeavat turhaan liian vahvasta hapetteesta.

2. Ei lämpökäsittelyä ilman lämpösuojaa

Jos hiuksiaan muotoilee kuumilla laitteilla, lämpösuoja on aina tärkeä muistaa. Lämpösuoja lisätään hiuksiin ennen föönausta tai muuta lämpökäsittelyä.

– Suosittelen lisäämään lämpösuojan aina kosteaan tukkaan, vaikkei föönaisi hiuksia ja kihartaisi hiukset vasta seuraavana päivänä.

Laitinen vinkkaa lisäämään lämpösuojan hyvissä ajoin, koska jos suoja-ainetta suihkauttaa vasta juuri ennen lämpökäsittelyä, ei rauta liiku hiuksissa sulavasti.

3. Ei lämpökäsittelyä joka päivä

Vaikka muistaisi aina käyttää lämpösuojaa, ei Laitinen suosittele hiusten jokapäiväistä lämpökäsittelyä.

– Runsaalle lämpökäsittelylle kannattaa etsiä parempia vaihtoehtoja. Esimerkiksi hiustenkuivaaja ja ilmalla toimivat muotoilulaitteet ovat hellempiä kuin suoristusrauta.

Hiuksia voi kuivattaa suoriksi myös isoilla rullilla, jolloin hiuksiin saa sileyden ja hallittavuuden. Myös kiharrus onnistuu ilman lämpöä erilaisilla leteillä ja pannoilla.

Lue lisää: Haluatko tukkaan kokoa, mutta ilman rasitusta? Näin teet muhkeat kiharat ilman lämpölaitteita

4. Ei hankausta

Pesu ja kuivaus vaikuttavat merkittävästi siihen, miltä hius tulee näyttämään kuivana. Hiuksia ja erityisesti latvoja ei pitäisi hangata shampoolla, ellei halua lopputuloksesta pörröistä.

Latvat eivät edes tarvitse shampoota: latva peseytyy pitkälti jo siinä, että shampoo menee hiusten läpi.

– Shampoo on tarkoitettu lähinnä hiuspohjan puhdistamiseen. Se antaa hiuksille kuohkeutta. Riittää siis, että shampoo valuu hiuspohjan pesun jäljiltä latvoihin.

Myös pyyhekuivausta kannattaa harkita tarkkaan. Jos luonnonkiharaa hankaa pyyhkeellä, tulee lopputuloksesta hyvin pörröinen.

Lue lisää: Tarkista pesutyylisi ja kuivaustapasi! 7 hiusvinkkiä, joilla saat aiempaa paremman tukan

5. Ei liikaa uutta tuotetta kerralla

Uusia tuotteita ei pitäisi käyttää liikaa ensimmäisellä käyttökerralla, Laitinen vinkkaa. Tuotetta kannattaa testata ensin vain vähän ja katsoa, miten se toimii omissa hiuksissa.

Näin saattaa välttyä siltä, että kallis hiustuotepurkki jää käyttämättömänä kaapin perukoille.

– Usein kiinnostus tuotteeseen loppuu nopeasti, jos vaikkapa hyvää hiusöljyä lotrataan liikaa. Hiuksista tulee limaiset, eikä tuotetta haluta enää käyttää.

Lue lisää: 10 vinkkiä paksumman näköisiin hiuksiin – jos nämä eivät auta, ei mikään

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?