Poimimme 5 meikki­taiteilijoiden suosikki­ripsiväriä, jotka kestävät sään ja hien – halvimmalla hintaa 4,40 euroa

Kesäinen sadekuuro tai spontaani uintireissu eivät hetkauta näitä ripsivärejä.

Jos ripsiväreillä on tapana lähteä vaeltamaan, kannattaa käyttöön vaihtaa vedenkestävä tai 38-versio.

Suomen kesässä lämpötilat saattavat heitellä, mutta yksi asia on varma: viileämpinäkin päivinä ilma on usein hiostava, mikä tarkoittaa lähes varmuudella sitä, että ripsivärit löytyvät ripsien lisäksi ylä- ja alaluomille levinneinä.

Jos ripsiväreillä on tapana lähteä vaeltamaan, kannattaa käyttöön vaihtaa vedenkestävä tai 38-versio. Kokosimme listaan viisi ripsiväriä, jotka ovat saaneet hehkutusta ja ylistäviä arvioita meikkitaiteilijoilta ja somevaikuttajilta.

Vinkki! Leviämisongelman lisäksi moni tikkusuorilla ripsillä siunattu on löytänyt vedenkestävistä ripsiväreistä helpotuksen myös katoaviin taivutuksiin. Vedenkestävä massa on usein tavalliseen ripsiväriin verrattuna kuivempaa, joten ripset pysyvät taivutettuina pidempään.

Raskasluomiselle toimiva vaihtoehto hiostaviin päiviin voi olla myös lämpimällä vedellä irtoava 38-ripsiväri. Vedenkestävien ripsivärien pysyvyys perustuu nimittäin siihen, että ne ovat rasvaliukoisia eli tarvitsevat irrotakseen öljypohjaisen puhdistusaineen. Raskasluomisilla ripset tyypillisesti osuvat luomiin, jolloin hien sisältämät ihon omat öljyt voivat saada ripsivärin leviämään.

Maybellinen ripsivärit ovat markettiripsareiden parhaimmistoa, ja tämä vedenkestävä versio Lash Sensational -ripsiväristä on monen meikkitaiteilijan suosikki. Silikonisella harjalla massaa on helppo kerrostaa ilman pelkoa paakuista ja muoviharjakset erottelevat ripset kauniisti. 14,90 €.

Alun perin muotinäytösten backstageilla käytetty Diorin Diorshow Waterproof -ripsivärin muhkea harja tarttuu kehujen mukaan kaiken pituisiin ripsiin ja taivuttaa ripsiä. Maskarassa on juuri sopivasti kuiva massa, joka edesauttaa ripsien pysymistä taivutettuina pidempään. 39 €.

Lancômen Monsieur Big Waterproof -ripsivärin koostumus sisältää ripsiä pidentäviä ja paksuntavia polymeereja. Vahamainen massa liukuu ripsille sujuvasti. Jättikokokoinen harja takaa, että massa tarttuu ripsiin runsas kerros. Ripsivärin luvataan olevan vedenkestävän lisäksi myös hienkestävä. 30,50 €.

Essencen ripsivärit ovat päässeet lähes kulttimaineeseen, eikä ihme: alle viiden euron hinnalla ne ovat jokaisen saavutettavissa ja ovat lisäksi yleensä erinomaisia tuotteita. Lämpimällä vedellä poispestävä Bye Bye Panda Eyes! -ripsiväri noudattaa samaa, erinomaista linjaa. Ripsiväri tekee ripsistä silminnähden tuuheammat ja pidemmät, eikä hinta todellakaan rasita lomabudjettia. 4,40 €.

Monen somevaikuttajan viime vuosien luottotuote on Tonymoly Panda’s Dream -ripsiväri, joka on Essencen tavoin lämpimällä vedellä poispestävä 38-maskara. Ripsiväri pysyy tiukasti paikallaan kaikissa lämpötiloissa ja keliolosuhteissa. Pienellä harjalla on helppo levittää ripsaria kaikkein minipituisimpinkiin ripsiin. 17,90 €.

Kuvat: Valmistajat

Lähteet: Vogue, Byrdie, Cosmopolitan

Lue lisää: Ammattimeikkaaja kertoo, minkä yleisen tuotteen voi jättää kauppaan – ja mitä meikkejä hyvään meikkipohjaan ja silmämeikkiin oikeasti tarvitaan

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?