15 kuvaa, joiden jälkeen sinäkin haluat kokeilla banaanirajauksia – vuosikymmeniä vanha meikkityyli on taas julkkisten suosikki

Banaanirajaus siellä, banaanirajaus tuolla. Retromeikki tulee nyt vastaan somessa ja tunnetuilla kasvoilla – toki 2020-luvulle päivitettynä.

Banaanirajausta tehdään nyt erityisesti hempeän utuisena purppuraisena versiona.

Banaanirajaukset muistetaan muun muassa Twiggyn ikonisena meikkilookina 1960-luvulta. Korkealle yläluomelle vedetyt rajaukset saivat nimensä muodosta, jonka ne jättävät rajauksen ja silmän väliin.

Nyt banaanirajauksia näkee yhtäkkiä taas kaikkialla: julkkikset näyttelijä Shay Mitchellistä ja Vanessa Hudgensista malli Lori Harveyyn ovat edustaneet meikkityylissä hiljattain.

Yhdeksi isoksi syyksi lookin nousuun on nimetty hittisarja Euphoria ja sen hahmoilla nähdyt meikit. Muun muassa Shay Mitchellin banaanirajausten takana oleva meikkitaiteilija Ash Holm viittaa sarjaan ja sen luomaan meikkityylitrendiin rajauslookin inspiroijana.

Lue lisää: Euphoria-hittisarjan meikit ovat jotain, mitä televisiossa ei ole totuttu näkemään – 7 meikkityyliä, joita nyt himoitaan sarjan ansiosta

Muun muassa Euphorian Maddylla on nähty banaanirajauksia. Myös pääosaa esittävä Zendaya on bongattu banaanirajausmaisessa meikissä.

Rajaustyyli nousee esiin myös tulevan sesongin muotimallistojen lookeissa. Esimerkiksi Versace, Alexis Mabille, Yanina Couture ja Sergio Hudson vetivät näytösmalleilleen rajaukset luomille.

Sergio Hudsonin näytökseen banaanirajaus toteutettiin pehmeänä versiona.

Alexis Mabillen malleille vedettiin kullanhohtoiset rajaukset.

Yanina Couturen näytöksessä rajaukset olivat hillityt.

Versace ilotteli kirkkailla väreillä.

Saipa rajaustyyli nosteensa nuorten suosikkisarjasta, julkkisvaikutteista, muotimaailmasta tai niiltä kaikilta, trendi on joka tapauksessa kokeilemisen arvoinen.

Näyttävä silmämeikki syntyy helposti: Valitse vain suosikkivälineesi ja -värisi ja vedä rajaukset joko C:n muotoon alaspäin tai kissamaisesti ylöspäin kohoten. Selkeät rajaukset syntyvät nestemäisellä rajausgeelillä tai rajaustussilla, pehmeämmän ilmeen saa luotua meikkikynällä häivyttäen tai luomivärillä ja kapealla siveltimellä sutien.

Ei kun piirtämään!

Lähteet: Popsugar, Suggest, Yahoo, Popsugar

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?