Vihdoin ihonhoitorutiini, joka ei vie aikaa ja rahaa! 3 tuotetta riittää, sanovat ihonhoidon gurut nyt

Skip-care-trendi opettaa, että kosmetiikassa kannattaa satsata määrän sijaan laatuun.

Puhdista, kosteuta ja suojaa. Tällä ohjenuoralla pääsee jo pitkälle!

24.1. 11:39

Liian paljon purkkeja, liian vähän aikaa? Jos monivaiheinen ihonhoitorutiini tuntuu työläältä ja kalliilta, ratkaisu voi olla skip-care eli ihominimalismi.

Sillä tarkoitetaan minimalistista ihonhoitorutiinia, jossa käytetään vain muutamia kosmetiikkatuotteita tehokkuudesta tinkimättä. Vähimmillään iholle riittää kolme tuotetta: puhdistustuote, hoitoneste ja kosteusvoide tai hoitoöljy.

Monelle suomalaisille tämä on tietysti ihan tavallinen tai jopa iso määrä tuotteita, mutta kosmetiikkaan hurahtaneille varsin vähän.

Mistä ihominimalismissa on kysymys? 3 ohjenuoraa

1. Karsi purkkiarsenaalia

Skip-care ei nimestään huolimatta tarkoita ihonhoidon skippaamista täysin.

Puhdistus, kosteutus ja suojaaminen on yhä tärkeää, mutta purkkiarsenaalia karsitaan ja ihonhoitoa yksinkertaistetaan, jolloin siitä tulee nopeampaa ja helpompaa – ja usein myös tuloksellisempaa.

Minimalistinen ihonhoitorutiini auttaa säästämään aikaa, rahaa ja ympäristöä. Mitä vähemmän purkkeja, sitä vähemmän pakkausjätettä ja mahdollisesti myös pienempi hiilijalanjälki.

2. Suosi monitehotuotteita

Jotta konmaritetulla ihonhoitorutiinilla saa tuloksia, kannattaa suosia tuotteita, jotka hoitavat monta asiaa kerralla.

Minimalistiseen ihonhoitorutiiniin sopivia monitoimituotteita ovat esimerkiksi kasvoja hellästi kuoriva puhdistustuote ja kasvovesimäinen hoitoneste, joka kosteuttaa ihoa reilusti. Yhdeltä ja samalta kosteusvoiteelta on lupa vaatia kosteutuksen lisäksi myös kirkastusta, kiinteytystä ja antioksidanttisuojaa.

Mikäli kosteusvoide on hajusteeton tai vain miedosti hajustettu eikä sisällä tujuja tehoaineita, sitä voi taputella myös silmänympäryksille.

Oleellisinta skip-caressa on valinta: purkkeja karsiessa tarjoutuu hyvä tilaisuus miettiä, minkä sisältö oikeasti sopii omalle iholle. Monelle hyviä raaka-ainevaihtoehtoja ovat esimerkiksi hyaluronihappo, retinoli ja sen johdannaiset, C-vitamiini, peptidit ja AHA-hapot – ihosta ja sen tarpeista riippuen.

3. Vältä ylihoitamista

Skip-care voi jopa parantaa ihon kuntoa, etenkin jos on aiemmin ylihoitanut ihoaan. Esimerkiksi ihon kosteuttaminen voi lähteä lapasesta varsinkin, jos on kuivaihoinen.

Tarjontaa ihonhoitotuotteista on enemmän kuin koskaan, mikä voi houkutella kerrostamaan iholle vähän sitä sun tätä. Ylihoitaminen ei kuitenkaan tee ihosta ekstrahyväkuntoista, vaan mahdollisesti jopa päinvastoin.

Ylihoidettu iho voi ”mennä sekaisin”: iho alkaa tuottaa liikaa talia ja ihohuokoset voivat tukkeutua. Ihon mikrobiomi eli suojamuuri saattaa horjua liiallisesta hoidosta, jolloin iho ärtyy ja punoittaa.

Liiallinen voiteiden käyttö ei kuitenkaan tee ihosta ”liian tyytyväistä” tai ”laiskaa”, kuten joskus väitetään. Sen sijaan ihon toiminta hidastuu luontaisesti iän myötä, jolloin sen on vaikeampi toimia normaalisti ja esimerkiksi sitoa kosteutta. Siksi ikääntyvä iho saattaakin kaivata paitsi kosteutta myös aktivoivia ainesosia.

Näillä tuotteilla pärjäät

Puhdistusgeeli pesee meikit, lian ja talin iholta. Lisäksi se kuorii hellästi papaijaentsyymillä ja AHA-hapoilla, mikä helpottaa pintakuivuutta ja auttaa hoitotuotteita imeytymään. Mario Badescu Enzyme Cleansing Gel -puhdistusgeeli, 18,90 €.

Hoitovesi kosteuttaa ja täyteläistää ihoa hyaluronihapolla sekä pohjoisella luomukoivunmahlalla, lähdevedellä ja levällä. Taputtele kasvoille kerros tai useampia. Lumene Nordic Hydra Lähde kosteuttava hoitovesi, 12,90 €.

C-vitamiinivoide kosteuttaa, kirkastaa ja kiinteyttää ihoa. Lisäksi voimakkaasti antioksidanttinen voide auttaa suojaamaan ihoa ja torjumaan valovanhenemista. Bottega Verde Vitamina C+ 3-in-1 -kasvovoide, 26,99 €.

Uusi näkökulma ihonhoitoon

Skip-care-trendi on kotoisin Etelä-Koreasta. Hetkinen, siis samasta paikasta kuin se 10-vaiheinen ihonhoitorutiini? Kyllä. Korealainen ihonhoitorutiini ymmärrettiin kuitenkin alun perin monessa maassa hieman väärin.

Edes korealaiset itse eivät käytä iholleen niin paljon tuotteita kerralla, vaan he valitsevat noista kymmenestä tuotteesta kunakin päivänä sopivimmat ja tarpeellisimmat. Tässä mielessä skip-care ei ole niinkään vastaisku korealaiselle rutiinille kuin uusi näkökulma siihen.

Tätäkään trendiä ei kannata ottaa liian kirjaimellisesti ja kärvistellä vain kolmella tuotteella, jos iho kaipaa jotain enemmän. Skip-care on kuitenkin hyvä tapa tarkastella, mitä iho oikeasti tarvitsee.

Lue lisää: Kaikki haluavat nyt korealaista kosmetiikkaa – tässä ovat luottotuotteet kahdelle eri budjetille

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?