Sopiiko sinulle lyhyt tukka? Tiktokissa kiertää helppo niksi, jolla voi testata asian – mutta hiusgurun jippoon ei kannata luottaa sokeasti

Tiktokin mukaan kahdella kynällä voi selvittää, kannattaako pituudet pätkäistä.

Kertooko leukalinja, minkä pituiset hiukset henkilölle sopii?

17.1.2022 20:00

Pätkästäkö pituuksista? Kysymys, jonka luultavasti lähes jokainen esittää itselleen tasaisin väliajoin.

Eikä ihme, sillä polkka vetää aina puoleensa, eikä talven trenditukka eli mixiekään näytä yhtään hassummalta.

Mutta sopiiko lyhyt tukka itselle? Tiktokista tuttu hiusguru Amy Chang (@bondenavant) väittää keksineensä pettämättömän niksin, jolla vastauksen voi selvittää.

Kynä kaveriksi ja mittaamaan

Amyn niksiä varten tarvitset kaksi kynää ja mittanauhan. Niiden avulla on tarkoitus selvittää, sopiiko itselle paremmin lyhyt vai pitkä hiusmalli.

Näin se onnistuu:

  1. Aseta kynä vaakatasoon leuan alle.

  2. Aseta toinen kynä pystyyn korvan alapuolelle siten, että se koskettaa korvalehteä ja risteää vaakatasossa olevan kynän kanssa. Kynistä tulisi muodostua 90 asteen kulma.

  3. Merkitse pystyasennossa olevaan kynään kohta, jossa kynät kohtaavat.

  4. Mittaa kynästä korvalehteesi koskettaneen pään ja piirtämäsi merkin välinen väli.

Amy Changin mukaan lyhyet hiukset näyttävät hyvältä, mikäli korvalehden ja leuan välinen pituus on alle 2 ¼ tuumaa eli 5,7 senttiä. Jos väli on pidempi, sopii Changin mukaan henkilölle paremmin pitkät hiukset.

Niksi meni somessa viraaliksi ja tällä hetkellä sillä on Tiktokissa 1,5 miljoonaa ja Instagramissa 223 tuhatta tykkäystä.

Onko jipossa perää?

Tavallaan niksi käy järkeen: kasvojen mittasuhteet luultavasti vaikuttavat siihen, millainen hiusmalli ihmiselle sopii. Mutta onko korvalehden ja leuan välinen senttimäärä eli leuan pituus todella näin merkittävä tekijä?

Popsugarin haastattelema julkkiskampaaja Nunzio Saviano myöntää, että leukalinja määrittelee usein kasvojen muodon ja sitä kautta sen, millaiset hiusmallit korostavat henkilön piirteitä parhaiten. Se ei kuitenkaan suoranaisesti vaikuta siihen, miten hyvin minkäkin pituiset hiukset henkilölle sopii.

Saviano lisää, että kasvojen muodon lisäksi hiustyylin valinnassa tulisi huomioida kaksi seikkaa: oma hiuslaatu ja elämäntyyli.

Jos hiuksiin jaksaa nähdä vaivaa, saa lähes minkä vain hiusmallin ja pituuden näyttämään hyvältä. Laiskan hiustenlaittajan kannattaa kuitenkin valita hiusmalli oman hiuslaadun, kasvonpiirteiden ja elämäntyylin mukaan.

Kampaaja Emilia Laitinen kertoi aiemmin Me Naisille, minkä hiusmallin kanssa sekä suora- että kiharahiuksiset pääsevät helpolla.

Lue lisää: Aiotko leikata hiuksesi itse? Uhkarohkea yritys – lue ainakin ensin nämä ammattilaisten 5 vinkkiä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?