Aiotko leikata hiuksesi itse? Uhkarohkea yritys – lue ainakin ensin nämä ammattilaisten 5 vinkkiä - Tyyli - Ilta-Sanomat

Aiotko leikata hiuksesi itse? Uhkarohkea yritys – lue ainakin ensin nämä ammattilaisten 5 vinkkiä

Kotikampaamossa kannattaa leikata hiukset kuivina ja tietysti kunnon välineillä.

Oletko harkinnut Tiktokista tuttua hiustenleikkuuniksiä, jossa pituudet pätkästään ponnarin avulla? Ammattilaisten mukaan moiset kikkailut kannattaa unohtaa.

14.1. 20:00

Lähtökohtaisesti kukaan ammattilainen tuskin suosittelee hiusten kotitrimmausta. Kaikki kuitenkin ymmärtävät, että toisinaan vaihtoehdot voivat olla vähissä.

Näillä kampaajien vinkeillä hiusten leikkaaminen itse tuottaa mahdollisimman vähän ikäviä yllätyksiä ja lopputulos on mahdollisimman tarkka.

1. Mieti tarkkaan, kuinka kipeästi leikkausta oikein tarvitset

Ennen kuin saksiin tarttuu, kannattaa päätöstä haudutella vielä yhden yön yli ja tarkastella tukkaa lähietäisyydeltä.

Alluren haastatteleman hiustaiteilija Erickson Arrunateguin mukaan ensimmäiset kaksihaaraiset ilmaantuvat kolmesta neljään kuukautta hiustenleikkauksen jälkeen. Ei siis kannata vielä ottaa saksia kauniisiin käsiin, jos viime kampaajavisiitistä on vasta muutama kuukausi.

2. Valitse välineesi

Jos ja kun leikkaamispäätös on tehty, tärkeintä on suorittaa puuha hyvillä välineillä.

Keittiön kaapista löytyvät fiskarsit ovat ammattilaisten mukaan ehdoton ei: kotisakset eivät ole tarpeeksi terävät ja leikatessaan ne työntävät hiusta eteenpäin, jolloin lopputuloksena on helposti epätasainen leikkauslinja.

Paras mahdollinen tulos syntyy ammattilaislaatuisilla saksilla. Terävillä ja ohuilla saksilla saa luotua siistit linjat ja kulmat ja ”hups, leikkasin liikaa ja lyhennän nyt muutakin tukkaa sen mukaisesti” -tyyppisten tilanteiden todennäköisyys pienenee huomattavasti.

3. Leikkaa tukka kuivana ja puhtaana

Kampaajalla hiukset useimmiten pestään ensin ja vähintäänkin aloitetaan leikkaaminen, kun hiukset ovat vielä kosteat. Kotona alkuasetelma menee kuitenkin uusiksi.

Alluren juttuun haastateltu hiustaiteilija Justine Marjan neuvoo pesemään hiukset ja kuivaamaan ne oman tyylin mukaisesti, kuitenkin ilman föönauksen pohjalle laitettavia muotoilutuotteita.

Kun tukka on normaalitilassa, säilyy visio Marjanin mukaan selkeänä saksiin tarttumisen jälkeenkin. Märkä tukka näyttää kuivaa hiusta pidemmältä, joten kuivaa tukkaa leikatessa säästyy paremmin yllätyksiltä.

4. Aloita varovasti

Kotikampaamossa on syytä edetä pienin askelin. Hiukseen ei kannata heti tavoitella loppupituutta, vaan edetä latvoja maltilla leikaten kohti haluttua mittaa.

Marjan neuvoo aloittamaan leikkaukseen aivan hiusten etuosasta niin, että käsittelyyn otetaan kerrallaan aina hiusosio, joka on sormien väliin ohueksi levitettynä korkeintaan viiden sentin levyinen. Sormien väliin jäävä osuus on se kohta, jota aina kerrallaan työstetään.

5. Suuntaa sakset ylöspäin

Sillä, miten saksia ja hiuksia pitelee, on huomattavan iso vaikutus leikkauksen lopputulokseen.

Marjan suosittelee käyttämään kotonakin ammattilaisten suosimaa pisteleikkaustekniikkaa. Jos olet ikinä kampaajalla kiinnittänyt huomiota tämän leikkaustyyliin, on tekniikka helppo hahmottaa mielessä. Pisteleikkauksessa hiusosio vedetään sormien välissä suoraan ylöspäin, sakset asetellaan hiusosion kanssa saman suuntaisesti ja tukka leikataan kohtisuoraan kevyesti saksia availlen ja sulkien.

Pisteleikkauksella saadaan Marjanin mukaan tehtyä huomattavasti tasaisempaa jälkeä kuin vaakasuoraan leikatessa.

Lue lisää: Aiotko leikata otsatukan itse? Laita sakset pois ja lue ensin tämä juttu – täydellinen opas kotiotsikseen

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?