Tältä 2010-luvun muoti näytti: ballerinoja, pillifarkkuja ja blogihattu - Tyyli - Ilta-Sanomat

Vieläkö muistat ballerinat, blogihatut ja pillifarkut? Nämä 2010-luvun trendit kaikkien oli ihan pakko saada – ja kohta ne voivat tehdä paluun

Näihin 11 trendiin me kaikki hurahdimme vuosikymmen sitten.

Ballerinat, minishortsit ja clutchit olivat kovia juttuja kymmenen vuotta sitten.

19.10. 20:00

Hetki sitten vielä naureskelimme 2000-luvun muodille, mutta nyt harkitsemme vakavasti matalavyötäröisten housujen ostoa – jälleen kerran.

Niin käy luultavasti myös 2010-luvun muodin kanssa, mutta ennen sitä haluamme vielä hieman verestellä (kiusallisia) muistoja kymmenen vuoden takaa. Ballerinat, karvaliivit ja blogihatut, täältä tullaan!

Ballerinat

Voiko joku muka väittää, ettei omistanut yhtään paria ballerinoja kymmenen vuotta sitten?

Ballerinat olivat muodissa lähes koko 2010-luvun, joten ei ihme, että tämän muoti-ilmiön muistamme parhaiten. Nykyään katukuva kuhisee lähinnä lenkkareita.

Karvaliivit

Olivia Palermo oli yksi 2010-luvun suurimmista tyyli-ikoneista. Hän sai meidät kaikki haaveilemaan karvaliivistä...

tai edes kaulurista. Nykyään kumpaakaan ei näe juuri koskaan.

Minishortsit sukkisten kaverina

Kymmenen vuotta sitten minishortseja rakastettiin jopa siinä määrin, että niiden käyttökuukausia venytettiin pitkälle syksyyn sukkahousujen voimalla.

Tavallaan tämä on toki nerokasta! Kausivaatekaapit kun ovat nykyään jo hieman passé.

Statement-kaulakorut

Kaikki muistavat nämä todelliset katseenvangitsijat (ja niskanjumittajat)! 2010-luvulla kaulakoru sai todella kiiltää ja näkyä.

Clutch-laukut

Tätä vuoden 2010 laukkutrendiä on vaikea ymmärtää lähinnä sen epäkäytännöllisyyden vuoksi. Clutch-laukuissa ei ollut kantohihnaa, joten niitä kannettiin ronskisti tarttumalla kiinni laukun pohjasta.

Kyseessä on siis laukku, jota ei voi kantaa.

Pillifarkut

...ja mielellään reikäiset sellaiset.

Pillifarkkuja toki näkee edelleen, mutta huomattavasti vähemmän kuin kymmenen vuotta sitten. Silloin muita fakkumalleja ei oikeastaan juuri nähnytkään!

Pillifarkut ja statement-kaulakoru, mikä 2010-luvun klassikko!

Jumbolaukut

Mitä isompi, sen parempi! Clutchien lisäksi kymmenen vuotta sitten rakastettiin myös jumbolaukkuja.

Huopahatut

Sanooko blogihattu sinulle mitään? 2010-luku oli blogien kulta-aikaa ja lähes jokainen muotibloggaaja hurahti tuolloin näyttäviin huopahattuihin. Tästä syystä huopahatuista alettiin puhua blogihattuina.

Myös Olivia Palermo luotti tyylissään huopahattuun – luonnollisesti karvaliivitakkiin yhdistettynä.

Niitit

Kymmenen vuotta sitten niittejä lisättiin käytännössä kaikkialle: takkeihin, laukkuihin ja jopa kenkiin.

Muistatko vielä, kuinka kivuliaasti korkokenkien niitit raapivat viereisen jalan nilkkaa?

Maksihameet

Näitäkään emme ole unohtaneet! Kymmenen vuotta sitten rakastimme maksihameita. Leopardikuosia, kukkaa tai raitaa – aivan sama, kunhan helmat ylsivät nilkkoihin asti.

Kiilakorot

Toisin kuin muut vuoden 2010 trendit, kiilakorot ovat jo ujosti tehneet paluuta. On siis jälleen vain ajan kysymys, että vetäisemme jalkaan kiilakorot ja pillifarkut, ylle karvaliivin ja päähän blogihatun.

Lue lisää: 19 trendiä, joille nauroimme vielä muutama vuosi sitten, mutta nyt himoitsemme niitä – kuvat todistavat, ettei koskaan tulisi sanoa ei koskaan

Lue lisää: Minkä vuosikymmenen tyyli on ollut päräyttävintä ikinä? Koostimme tärkeimmät ja törkeimmät tyylikuvat 80-luvulta 2010-luvulle

Lue lisää: Tuubitoppi, lantiofarkut, tissivyö – 16 kuvaa osoittaa, miltä 2000-luku näytti! Katso, montako nollarimuodin trendiä kävit läpi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?