Kaikki mitä kuorinnalta voi toivoa! Joko tunnet glykolihapon hyödyt? - Tyyli - Ilta-Sanomat

Kaikki mitä kuorinnalta voi toivoa! Joko tunnet glykolihapon hyödyt?

Erityisen hyvin glykolihappo toimii rasvoittuvalle ja akneen taipuvaiselle iholle. Herkkäihoisen kannattaa kuitenkin olla tarkkana.

8.8. 10:30

Glykolihappo on kaikkea, mitä kuorinnalta on ikinä uskaltanut toivoa: happo pehmentää ja kirkastaa ihoa, häivyttää iholta tummia pigmenttiläiskiä ja tasoittaa ihon sävyä. Koska happo puhdistaa ihohuokosista niitä tukkivat kuolleet ihosolut, imeytyvät muut ihonhoitotuotteet kuorinnan jälkeen ihoon paremmin.

Ihoa kemiallisesti kuoriviin AHA-happoihin kuuluva glykolihappo on erityisen tehokas kuorija, sillä pienen partikkelikokonsa ansiosta se pääsee tunkeutumaan syvemmälle ihoon kuin muut AHA-hapot. Syvälle ihoon tunkeutuva glykolihappo voi myös tehostaa ihon omaa kollageenintuotantoa, minkä ansiosta säännöllisen käytön jälkeen iho voi tuntua ja näyttää siloisemmalta.

Glykolihappo sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisen passeli se on rasvoittuvalle ja akneen taipuvaiselle iholle.

Herkkäihoisen kannattaa aloittaa glykolihapon kokeilu tuotteella esimerkiksi happoa sisältävällä puhdistustuotteella, joka ei jää iholle mahdollisen ihoärsytyksen minimoimiseksi.

Yleisestikin uuden kuorinta-aineen tuomisessa hoitorutiiniin maltti on valttia: seerumeissa ja voiteissa pitoisuudeksi kannattaa aluksi valita korkeintaan 10 prosenttia. Vaikka happo tekisikin saman tien ihmeitä iholla, on sitä sisältäviä tuotteita aina syytä käyttää ohjeistuksen mukaan, jotta ihoa ei vahingossa kuori liikaa.

Jos käytössä on A-vitamiinijohdannaisia, eli esimerkiksi retinolia tai retinoideja sisältäviä tuotteita, on ne parempi skipata niinä päivinä, kun iholle levittää glykolihappoa. Koska sekä glykolihappo että retinoidit nopeuttavat ihosolujen uusiutumista, voi yhteiskäytön seurauksena iho ärtyä tai kuivua. Koska happo kuorii ihoa syvältä, ei myöskään muille kuorinta-aineille ole tarvetta.

Medik8 Balance Moisturiser + Glycolic Acid Activator, 62 €.

Mario Badescu Glycolic Foaming Cleanser, 20,90 €.

Paula's Choice Daily Smoothing Treatment 5% AHA, 38 €.

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution, 11,60 €.

Lähteet: allure.com, glamour.com

Lue lisää: Kipeä paukamafinni tekee tuloaan? 5 keinoa, joilla voit yrittää nujertaa sen – tai ainakin nopeuttaa paranemista

Lue lisää: Testasimme luomiväripaletit eri hintaluokista – paras todella vakuutti: ”Huh huh!”

Lue lisää: Kollageenin lupaillaan tekevän iholle ihmeitä – yksi asia on kuitenkin hyvä tietää ennen kuin tarttuu hehkutettuun aineeseen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?