Kollageenin lupaillaan tekevän iholle ihmeitä – yksi asia on kuitenkin hyvä tietää ennen kuin tarttuu hehkutettuun aineeseen

Kollageeni on ennen kaikkea erinomainen kosteuttaja. Sen tuotantoa voi yrittää ylläpitää muilla tehoaineilla, mutta näyttö kollageenilisien hyödyistä puuttuu vielä.

Kollageeni on ihon tärkein rakennusproteiini, joka kuitenkin harmittavasti iän ja ulkoisten tekijöiden, kuten auringon UV-säteilyn myötä alkaa kadota iholta.

Somen kanavat ovat olleet viime aikoina täynnä julkkisten mainostamia sisäisesti nautittavia kollageenilisiä, mutta kollageenin ihoa silottavista tai muuten nuorentavista tehoista ei ole olemassa yksiselitteistä näyttöä.

Refinery29:n haastatteleman ihotautilääkärin Dendy Engelmanin mukaan voiteissa ja seerumeissa olevan kollageenin molekyylirakenne ei pääse imeytymään tarpeeksi syvälle ihoon, jotta se voisi toimia anti-age-tehoaineena. Engelmanin mukaan kehon luontaisestikin valmistama proteiini on kuitenkin iholle levitettynä erinomainen kosteuttaja. Kun iho on hyvin kosteutettu, katoavat monet pintajuonteetkin kuin itsestään.

Lue myös: Testasimme kosteuttavat kasvovoiteet – parhaasta riittää vain nokare, ja silti ihosta tulee kostea ja tasainen

Kehon omaa kollageenituotantoa voi myös yrittää tehostaa ja ylläpitää muiden tehoaineiden avulla. Retinoli ja peptidit ovat tunnettuja kollageenintuotannon kiihdyttäjiä, kun taas päiväsaikaan iholle levitetty C-vitamiini ja kattava aurinkosuoja ehkäisevät jo olemassa olevan kollageenin hajoamista.

Kollageeni toimii hyvin myös yhdessä esimerkiksi niasiiniamidin ja hyaluronihapon kanssa: tuote kannattaakin valita sen perusteella, mitä muita tarpeita iholla on ekstrakosteutuksen lisäksi. Jos siis iho on lomaviikkojen jäljiltä kuivan ja karhean tuntuinen, näillä kollageenituotteilla saat kasvot jälleen pehmoisiksi.

Mario Badescu Super Collagen Mask, 25,90 €.

Dermosil Collagen Power Serum, 11,90 €.

Puhdas+ Collagen Cream, 21 €.

Murad Resurgence Rapid Collagen Cream, 89,90 €.

It's Skin Collagen Nutrition Cream, 28 €.

Lähteenä myös: Byrdie.com

Lue myös: Tiesitkö, että rypyt eivät periydy? Listasimme 5 harhaanjohtavaa myyttiä ihon ikääntymisestä

Lue myös: 7 kysymystä, joita ihotautilääkäreiltä kysytään jatkuvasti – listasimme monen kaipaamat vastaukset

Lue myös: Etsitkö uutta hyvää kosteusvoidetta? 5 ihanan kevyttä voidetta, joita hehkutetaan ympäri internetiä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?