Näin meikkaat akneihoa – 6 parasta vinkkiä ammattilaiselta - Tyyli - Ilta-Sanomat

Miten akneihoa kannattaa oikeasti meikata? Ammattilainen kertoo 6 parasta vinkkiään – ja virheen, johon moni sortuu

Akneihon meikkaamisessa maltti on valttia, eikä ihon tekstuuria kannata yrittää piilottaa täysin, kertoo maskeeraaja-meikkaaja Emma Räsänen.

”Lähtökohtana ei tarvitse olla se, että ihosta saadaan täydellisen tasaisen värinen”, meikkaaja-maskeeraaja Emma Räsänen sanoo.

27.7. 10:30

Jokainen aknea sairastava tietää sen epätoivon tunteen: miten tämän saisi meikattua piiloon? Olo on epävarma, kun iho punoittaa, ihohuokoset ovat laajat ja arvet muistuttavat enemmänkin kraatereita.

Ihon tekstuuria ei tietenkään saa täysin piilotettua – eikä se kannatakaan, kertoo maskeeraaja-meikkaaja Emma Räsänen Me Naisille.

– Mielestäni iho saa näyttää iholta. Lähtökohdan ei tarvitse olla se, että ihosta saadaan täydellisen tasaisen värinen, Räsänen sanoo.

Yleisin virhe onkin se, että ihosta yritetään tehdä liian virheetöntä, jolloin lopputulos onkin päinvastainen. Kun aknea yrittää hanakasti piilottaa paksuin kerroksin, meikkikerroksesta tulee usein kakkumainen. Liian meikattu iho näyttää harvoin hyvältä.

– Luonnollisuuteen kannattaa aina pyrkiä.

Miten ihoa, jossa on paljon tekstuuria, oikeasti kannattaisi meikata? Pyysimme Räsästä paljastamaan parhaat vinkkinsä.

1. Pohjustusvoide ei ole pakollinen

Meikkivoiteen alle riittää hyvä kosteutus. Pohjustusvoide ei ole tae meikin paremmasta kestävyydestä, ja sen voi korjata meikinkiinnityssuihkeella.

– Ajattelen, että mitä vähemmän kerroksia, sitä parempi lopputulos.

2. Enemmän pigmenttiä – ei paksuutta

Räsänen neuvoo kiinnittämään huomiota meikkivoiteen valintaan. Kun aknea halutaan piilottaa, kannattaa valita peittävä voide, jossa on hyvä pigmentti. Se ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita koostumukseltaan paksua voidetta.

Jos iholla on kolmiulotteista aknearpea, meikkivoiteen on hyvä olla laadultaan mattainen.

– Hohtavat ja kiiltävät voiteet korostavat ihon tekstuuria ja epätasaisuuksia enemmän, Räsänen sanoo.

Lue lisää: Miten aknearpia voi ehkäistä? Asiantuntijoiden neljä neuvoa

3. Levitä voide oikein

Meikkivoide voidaan levittää akneiholle kahdella tavalla. Jos aknea on esimerkiksi poskissa, yksi vaihtoehto on levittää ensin peitevoidetta peitettäviin kohtiin, jonka jälkeen meikkivoide lisätään koko kasvoille.

Kestävyyden kannalta tärkein asia on se, että meikkivoidetta lisätään ohuin kerroksin.

Räsänen itse tekee kuitenkin niin, että hän levittää ensin koko kasvoille ohuen kerroksen meikkivoidetta joko siveltimellä tai sormin.

– Sormien lämpö vähän ohentaa meikkivoidetta. Jos ei ole harjaantunut siveltimien käyttäjä, niin sormet käyvät hyvin, kunhan huolehtii hygieniasta.

Ensimmäisen kerroksen jälkeen meikkivoidetta aletaan lisäämään vain niihin kohtiin, joissa tarvitaan lisää peittoa.

– Ei ole järkeä tehdä kolmea meikkivoidekerrosta koko kasvoille, jos peitettävää ei ole kuin paikallisesti.

Meikin kestävyyden kannalta tärkein asia on se, että meikkivoidetta lisätään ohuin kerroksin, pieni määrä kerralla. Meikkivoide kuivuu nopeasti, jonka jälkeen työstetään toinen ja mahdollisesti kolmas kerros, käsialasta ja tuotteen peittävyydestä riippuen.

– Levittäminen kannattaa myös aina aloittaa sieltä, missä peittoa tarvitaan eniten.

Lue lisää: Testasimme 10 meikkivoidetta kahdelle erilaiselle iholle – yksi pullo sai molemmilta 5/5!

4. Puuteri viimeistelee

Älä unohda puuteria, sillä se kiinnittää meikkivoiteen paikoilleen. Räsänen suosittelee hankkimaan mahdollisimman hienojakoisen sekä värittömän irtopuuterin.

Puuterin lisäksi on hyvä käyttää meikinkiinnityssuihketta, jos kaipaa hieman lisäturvaa meikin kestolle.

Poskipuna luo efektin, että virheet häviävät iholta kuin itsestään.

5. Vieläkö kuultaa läpi?

Akneihoa meikatessa moni pyrkii saamaan lopputuloksesta kerralla virheettömän. Jos epäpuhtaudet kuultavat valmiistakin meikistä läpi, Räsänen neuvoo siirtymään muun meikin tekoon.

– Kun ihossa on muitakin asioita, jotka vievät huomion, kuten silmät ja huulet, silloin ihon virheet häviävät optisesti.

6. Älä karta poskipunaa

Jos iho tai arvet punoittavat, moni välttelee poskipunan käyttöä. Se ei kuitenkaan kannata.

– Poskipuna palauttaa iholle sen luonnollisen hehkun ja värin. Poskipuna rikkoo meikatun ihon värin tasaisuuden, jolloin pienet ihovirheet eivät enää kiinnitä huomiota ja ne häviävät kuin itsestään.

Lue myös: Aknen voi jakaa 3 eri muotoon – tämän jutun luettuasi tiedät, millä aineilla sinun kannattaisi hoitaa näppyjäsi

Lue myös: TikTokissa hehkutettu ihonhoitotuote uhkaa nyt loppua apteekin hyllyistä – testasimme sitä viikon, ja epäpuhtaudet todella saivat kyytiä

Lue myös: Testissä hehkua ja kaunistusta lupaavat meikkivoiteet – yksi oli lähes täydellinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?