Yksi fakta kuppikoosta tulee monelle yllätyksenä – muista se, kun seuraavan kerran ostat rintsikoita - Tyyli - Ilta-Sanomat

Yksi fakta kuppikoosta tulee monelle yllätyksenä – muista se, kun seuraavan kerran ostat rintsikoita

Rinnanympäryksen koko vaikuttaa oleellisesti siihen, tukevatko rintaliivit vai eivät. Siksi rinnakkaiskokoa kannattaa sovittaa.

Se oikea koko voikin olla tuttujen liivien rinnakkaiskoko.

22.7. 10:50

Toimittaja Sarah Wasilak kirjoittaa rintaliivihavahtumisestaan Popsugar-sivustolla. Pienirintainen nainen oli hylännyt rintaliivit lähes kokonaan, sillä koki ne epämukaviksi ja enemmän haitaksi kuin hyödyksi.

Kokoa 70A koko elämänsä käyttäneelle naiselle yllätys oli suuri, kun sopivat liivit löytyivät kuin löytyivätkin vihdoin vuosien jälkeen – aivan toisessa koossa. Oikein, mukavasti ja tukevasti istuvat liivit olivatkin oman koon rinnakkaiskokoa 65B.

– En voinut uskoa, että rintani olisivatkin B-kuppia, Wasilak kirjoittaa.

Todellisuudessa rintaliivien kuppi pysyi kirjaimesta huolimatta saman kokoisena, vain rinnanympäryksen mitta muuttui. Rinnakkaiskoossa liikutaan ympäryksessä yksi koko alaspäin ja yksi kuppikoko ylöspäin, tai vastaavasti yksi ympäryksen koko ylöspäin ja kuppi alaspäin. Kuppi on siis esimerkiksi koon 80B, 75C ja 85A liiveissä samankokoinen, vaikka kirjain tuntuukin kertovan muuta.

Ei sittenkään 75B vaan 65D

Sama havahtuminen on tapahtunut myös allekirjoittaneelle. Aivan ensimmäisiä liivejä hankin poikkeuksetta koossa 75B vuosien ajan. Koko on yleinen, ja vastoin parempaa tietoa se tuntui suhteellisen sopivalta.

Nuorena vaatekaupan myyjänä rintaliivikoulutuksen saadessa minut mitattiin kunnolla ensimmäistä kertaa. Kupin olin osannut valita aiemminkin oikein, mutta rinnanympärys meni vikaan: sopivammat kokoni olivatkin rinnakkaiset 70C ja jopa 65D mallista ja merkistä riippuen.

Oikea rinnanympäryksen koko on usein jopa 5–10 senttimetriä todellista mittaa pienempi.

Lue lisää: Näin mittaat rinnanympäryksen

Muista sääntö liivien hakasista

Toisin kuin liian suurella rinnanympäryksellä, tarpeeksi napakassa rinnanympäryksessä oleellinen liivisääntö täyttyy:

Rintaliivit pitäisi kiinnittää ostettaessa ja uutena löysimpään hakaseen niin, että liivit ovat silti niin napakat, että niiden alle mahtuu vain kolme sormea. Kun liivit vähitellen löystyvät käytössä, on hakasissa varaa siirtyä tiukempaan suuntaan.

Juttu on julkaistu aiemmin toukokuussa 2020.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?