Kulmien laminointi kotona? Näin se tapahtuu – ja tässä lopputulos - Tyyli - Ilta-Sanomat

Alina, 25, kokeili kulmakarvojen kotilaminointia ja näin siinä kävi – yksi olennainen ero ammattilaisen tekemään

Kulmakarvojen laminointi on hittihoito, jonka voi tehdä helposti myös kotona – mutta kannattaako se? Alina kokeili – tällainen oli lopputulos.

Näyttävät kulmat ovat kauneustrendien keskiössä tällä hetkellä.

18.7. 20:00

Browlift eli kulmien laminointi on hoito, jolla kulmakarvoista saa näyttävät, tuuheamman näköiset sekä kauniisti muotoillut.

Edellä mainituista syistä kulmien laminointi onkin ollut varsinainen hitti jo muutamien vuosien ajan. Laminointi takaa sen, että kulmia ei tarvitse laittaa tai muotoilla itse kuukauteen, vaan ne ovat aina niin sanotusti ready to go.

Lue lisää: Mikä ihmeen kulmakarvojen laminointi? Vivin kulmat muuttuivat hoidolla täysin – alkushokki vaihtui täyteen ihastukseen

Mutta voiko kotona saada yhtä hyvän ja näyttävän lopputuloksen kuin ammattilaisen käsissä? Markkinoilla on tarjolla yhä enemmän myös DIY-kulmalaminointeja, joten päätin rohkeasti testata sellaista.

Laminoidut kulmat kotona – ja edullisesti?

Olen itse laminoinut kulmani ammattilaisella kolmisen kertaa, ja lopputulos on ollut erittäin hyvä joka kerralla. Hoitolassa laminointi maksaa noin 50 euroa, mutta en ole täysin vakuuttunut siitä, että hoito olisi rahan arvoinen, sillä laminoinnin kesto on jäänyt usein lyhyeksi.

Tällä kertaa testasin saksalaisbrändi Fleekyn browlift-settiä. Odotukset olivat korkealla: kuinka helppoa ja edullista olisi, jos laminoidut kulmat voisi loihtia kotona aina halutessaan? Ei kai se niin vaikeaa voi olla? Pidemmän päälle kotisetillä myös säästäisi pitkän pennin, sillä setti maksaa 20 euroa.

Fleekyn 20 euron arvoisessa setissä tarvikkeita ja tuotteita on sen verran reilusti, että setillä tekee vaikka vuoden kulmat.

Fleekyn paketti sisältää asianmukaiset työvälineet kulmaharjoista levitystikkuihin. Tarvikkeita ja tuotteita on sen verran reilusti, että setillä tekee vaikka vuoden kulmat. Paketin sisältämien tuotteiden lisäksi tarvitsee vain tuorekelmua ja vanulappuja.

Lue lisää: Tietty kulmakarvatyyli on supersuosittu Tiktokissa, ja kikan voi toteuttaa helposti kotonakin – tällaiset ovat suosikkikulmat nyt

Rakennetta harmaisiin haihtuviin

Moni kulmiaan laminoiva pitää niin kutsutusta ”pöllötyylistä”, jossa karvat muotoillaan näyttävästi ylös, joskus jopa pystysuoraan. Itse en välitä moisesta, vaan pidän mahdollisimman luonnollisesta lopputuloksesta. Toiveenani oli saada kulmiin hieman särmikästä rakennetta ja saada ne pysymään aloillaan ja laitetun näköisenä.

Tässä kuvaa lähtötilanteesta. Kulmani ovat laittamattomana värittömän harmaat ja melko olemattomat.

Kulmakarvat luonnontilassa.

Paketin mukana tulleet ohjeet olivat saksaksi, mutta netistä löytyi kätevä video-opas laminoinnin tekemiseen. Aluksi ohjeet vaikuttivat monimutkaisilta, mutta loppujen lopuksi laminointi koostui vain muutamista työvaiheista:

  • Kulmien puhdistamisesta,

  • Haluttuun muotoon liimaamisesta,

  • Kahdesta eri permanenttiaineesta, eli ”lotionista”, joiden annetaan vaikuttaa erikseen kelmun alla noin kymmenisen minuuttia.

Lisäksi laminoinnin jälkeen pitäisi välttää vettä ja hikoilua noin 24 tunnin ajan.

Helppo homma! Puuhassa on vaikeaa epäonnistua, kunhan jaksaa hieman perehtyä ohjeisiin. Ensikertalaisella aikaa kului reilu puolisen tuntia.

Lopputulos näyttää tältä:

Laminoinnin jälkeen karvan erottuvuus on hiukan parempi.

Vaikka kulmani näyttivät välittömästi hieman laitetummilta ja karvan rakenne erottui selvästi paremmin, jäin kaipaamaan yhtä asiaa: kulmaväriä.

Hoitolassa laminointiin kuuluu aina värjäys, joka tietysti vaikuttaa merkittävästi lopputulokseen. Kotilaminoinnin jälkeen kulmien sävy on edelleen hailakka ja konkreettinen ero luonnontilassa oleviin kulmiin jää hyvin niukaksi. Laminointia ei mielestäni kannata tehdä ilman värjäystä.

Ennen.

Jälkeen.

Lyhyeksi jäänyt ilo

Toki olennaista on myös se, kuinka kauan lopputulos kestää – eli onko laminointi lopulta vaivan arvoinen.

Valitettavasti ahkeran uinti- ja saunomisviikon jälkeen laminoiduista kulmista ei ole enää jälkeäkään. Karva tuntuu pehmentyneen, eli vaikuttavat aineet ovat poissa ja karvat sojottavat jälleen oman tahtonsa mukaan.

Tekisinkö kotilaminoinnin toiste? Tuskin. Kokeilun perusteella yhtä kestävän lopputuloksen saa kulmageelillä.

Lue myös: Testasimme kulmageelit – joukkoon mahtui monta hyvää, mutta kolme sai täydet pisteet

Lue myös: Aiotko leikata otsatukan itse? Laita sakset pois ja lue ensin tämä juttu – täydellinen opas kotiotsikseen

Lue myös: Kuvat näyttävät, kuinka paljon kulmakarvojen meikkaaminen vaikuttaa ulkonäköön

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?