Näin leikkaat otsatukan itse - Tyyli - Ilta-Sanomat

Aiotko leikata otsatukan itse? Laita sakset pois ja lue ensin tämä juttu – täydellinen opas kotiotsikseen

Ne kuuluisat otsispainajaiset syntyvät useimmiten silloin, kun hiukset leikataan yhdellä vedolla. Tämän jutun luettuasi vältät moiset amatöörivirheet.

Kotiotsikseen tarvitset vain rohkeutta, malttia ja terävät sakset!

16.7. 10:30

Otsatukan leikkaaminen kotona, uhka vai mahdollisuus? Täysin riskitöntä se ei ole – varsinkin, jos sakset hädin tuskin pysyvät kädessä. Yleensä varmin lopputulos syntyy ammattikampaajan penkissä.

Toisaalta uskomme, että kotileikkaus voi olla mahdollisuus – jos ottaa ensin muutamasta neuvosta vaarin ja otteet ovat riittävän itsevarmat.

Ennen saksiin tarraamista käy siis läpi nämä kultaakin kalliimmat kuusi neuvoa:

1. Ne oikeat välineet

Ihan ensiksi: laske keittiösakset takaisin sinne vetolaatikkoon ja hanki käsiisi kunnolliset, terävät sakset. Tylsillä saksilla saa todennäköisesti aikaan vain epäsiistin lopputuloksen ja ison nipun kaksihaaraisia.

2. Leikkaa vain kuivaa hiusta

Varmista, että hiuksesi ovat täysin kuivat ja muotoillut ennen kuin tartut saksiin. Siten voit nähdä, miten suortuvat asettuvat otsalle luonnollisesti. Esimerkiksi märkä kihara hius luonnollisesti lyhentyy kuivuessaan. Jos tukkaa leikkaa märkänä, voi lopputulos olla jotain ihan muuta kuin oli tarkoitus. Et todennäköisesti halua vauvahiuksia muistuttavia haituvia otsallesi.

3. Muista kolmiokikka

Kolmiokikka auttaa hahmottamaan, mikä osa etuhiuksista on lyhennettävää otsatukkaa. Piirrä kamman avulla kolmio kulmakarvojen ulkokärjistä pään yläosaan jakauksen keskelle. Kampaa otsatukkasi eteen ja erota ne muista hiuksista. Kiinnitä loput hiuksista taakse pois tieltä. Kolmion sisälle jäävä hiusosio leikataan.

Voit katsoa mallia alta olevalta videolta:

Lue lisää: Haaveiletko otsatukasta? Näistä 15 kuvasta saat kaiken inspiraation minkä tarvitset

4. Unohda kerralla kaikki -menetelmä

Varsinaisia leikkaustekniikoita on monia. Nyrkkisääntö on kuitenkin se, että koko otsista ei vedetä yhdellä napsaisulla, vaan osissa ja kerrostaen. Ne kuuluisat otsismokat syntyvät useimmiten silloin, kun hiukset leikataan kerralla.

Jaa etuhiukset siis kahteen tai kolmeen osaan. Kahteen, jos haaveilet trendikkäästä verho-otsatukasta ja kolmeen, jos havittelet suoraa otsatukkaa tai hiuksesi ovat paksut.

Nyt päästään leikkaamaan. Kampaa hiusosio litteäksi ja käytä sormia apunasi mitataksesi, kuinka pitkät otsahiukset haluat. Kun leikkaat suoraa otsatukkaa, aloita keskiosasta. Jatka sitten toisen sivuosion pariin. Kampaa keskiosio ja toinen sivuosio yhteen ja tasoittele hiukset niin, että ne näyttävät hyvältä. Toista sama vielä toiselle puolelle.

Varo myös, ettet lyhennä otsatukkaa liian rohkeasti, vaan leikkaa pituuksia vähän kerrallaan. Ensimmäinen lyhennys on hyvä tehdä nenän korkeudelle ja katsoa sitten, miten hius asettuu siinä pituudessa. Muista tehdä tilannearvio tasaisin väliajoin.

Katso alta olevalta videolta mallia verho-otsatukkaan:

5. Ohenna, eli leikkaa myös sakset pystyasennossa

On tärkeää ohentaa hiuksia pystysuunnassa ennen kuin leikkaat varsinaisesti niiden pituutta. Se myös keventää otsatukkaa ja tekee otsiksen reunoista pehmeämmän näköisen. Liian terävät reunat puolestaan huutavat jokaiselle vastaantulijalle, että hei, minut leikattiin juuri.

6. Sakset käteen ja menoksi!

Muista, että otsiksen leikkuussa maltti on valttia. Harjoitus tekee mestarin. Muista myös, että virheet voi onneksi käydä korjaamassa ammattilaisella jälkikäteen.

Onneksi olkoon, olet nyt valmis leikkaamaan!

Lähteet: Marie Claire

Lue myös: Venähtikö tukka? Ei haittaa pätkän vertaa – 12 kuvatodistetta paljastaa, että pitkät kutrit villitsevät nyt

Lue myös: Minkä malliset kasvot sinulla on? Suunnittele hiuksiisi näitä imartelevia leikkauksia

Lue myös: Uusi kuuma hiustyyli on saanut monet tarttumaan saksiin itse – tällainen on mulletin pikkusisko ”wolf cut”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?