Deodorantti ei toimi? 4 kikkaa, joilla saat antiperspirantista lisää tehoja - Tyyli - Ilta-Sanomat

4 niksiä, joilla deodorantin saa toimimaan tehokkaammin – syy kainaloiden kostumiseen voi olla levityshetkessä

Luova levitystekniikka ja ennakointi takaavat, että kroppa pysyy raikkaana myös paahtavalla säällä.

Usein puhutaan dödöstä, mutta tarkoitetaan kuitenkin antiperspiranttia.

20.6.2021 10:30

Mittari näyttää häkellyttäviä hellelukemia isossa osassa Suomea, ja hikeäkin uhkaa pukata. Kaapissa jo olemassa oleva deodorantti onkin yllättävän tehokas hientorjuja, kun sen käyttöä hieman soveltaa näillä toimivaksi todetuilla kikka kakkosilla.

1. Tiedä, mitä levität

Deodorantti on puhekielessä yleistermi kaikille tuotteille, joita kainaloihin levitetään. Varsinainen deodorantti peittää alleen hien hajun ja tappaa hien hajua aiheuttavia bakteereja, mutta ei estä itse hikoilua.

Jos siis hikoilun määrä ei ole ongelma, vaan tarkoitus on vain häätää hajuja, on deodorantti hyvä valinta. Usein, kun puhutaan dödöstä, tarkoitetaan kuitenkin antiperspiranttia.

Antiperspirantti on alumiinisuoloja sisältävä tuote, joka hajujen peittämisen lisäksi vähentää hikoilua. Jotta purkille voi asettaa realistiset odotukset sen toiminnasta, kannattaa lukea tarkkaan, kumpi tuote on kyseessä.

2. Levitä rauhassa ja luovasti

Dödöä tekee helposti mieli heittää kainaloihin heti suihkun jälkeen, kun kerran ollaan jo kylpyhuoneessa. Vesi kuitenkin haittaa erityisesti antiperspirantin hikoilua estävien suolojen imeytymistä kunnolla ihoon, joten ihon kannattaa antaa kuivua ennen levittämistä.

Nopean sutaisun sijaan deodorantti toimii parhaiten, kun sen levittää rauhallisella liikkeellä tasaisesti iholle. Jos iholla on karvoja, kannattaa roll on -mallista tuotetta painaa hieman tiukemmin iholle, jotta dödö varmasti pääsee iholle asti.

Deodoranttia saa levittää luovasti ihan kaikkialle kehoon, missä hikoilu itseä häiritsee: antiperspirantti ehkäisee hikoilua tarvittaessa myös jaloissa, rintojen alla sekä reisien sisäpinnoilla.

3. Vaihda välillä dödöä

Merkkiuskollisuuden voi heittää jorpakkoon dödöostoksilla. Jos pitkään käytössä ollut tuote ei tunnu toimivan, saattaa olla, että iho on tullut sille immuuniksi. Puolen vuoden vaihtoväli brändissä takaa, että tätä ei pääse tapahtumaan.

4. Laita antiperspirantti illalla

Jos käytössä on antiperspirantti, kokeile sen levittämistä iholle jo illalla. Yöaikaan kehon lämpötila laskee aavistuksen ja kroppa hikoilee vähemmän.

Hämärän tunteina antiperspirantin hikoilua estävät ainesosat pääsevät imeytymään hikirauhasiin tehokkaammin, ja samasta tehosta saa nauttia pitkälle seuraavaan päivään.

Lähteet: Bustle, StyleCaster

Lue myös: Mikä on normaalia hikoilua? Nämä ovat liikahikoilun merkit, joihin kannattaa hakea apua

Lue myös: Aurinkorasvat, jotka eivät tahmaa tai tunnu iholla oikeastaan miltään – löysimme 7 hyvää vaihtoehtoa

Lue myös: Iho hetkessä ruskettuneen näköiseksi! Kokeilimme uusia vartalomeikkejä ja otimme ennen ja jälkeen -kuvat

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?