Veden juonti ja iho – onko siitä oikeasti hyötyä? Lääkäri kertoo - Tyyli - Ilta-Sanomat

Tekeekö veden juominen ihosta upeamman? Asiantuntijan vastaus voi yllättää

Vesi on tunnetusti voiteista vanhin, mutta sisäisesti nautittuna se ei juurikaan vaikuta ihon kosteustasapainoon.

Veden juominen kosteuttaa kehoa solutasolla.

19.6. 20:00

Julkkisten ja ihonhoitogurujen vakiovastaus hyvän ihon salaisuuteen on lähes poikkeuksetta runsas veden juominen. Onko runsaalla veden lipittämisellä kuitenkaan suoraa yhteyttä ihon kosteustasapainoon?

Riittävä veden saanti on oleellista kehon hyvinvoinnille ja aineenvaihdunnalle yleisellä tasolla, se on aivan varmaa. Sille, onko veden juonnilla ihan oikeasti merkitystä ihon kunnon tai kosteutuksen kannalta, ei taas ole olemassa vedenpitäviä todisteita, sanoo ihotautilääkäri Margarita Lolis Byrdien jutussa.

Lolisin mukaan vesi kyllä kosteuttaa kehoa solutasolla ja siten kosteuttaa kroppaa kokonaisvaltaisesti, mutta ei mitenkään automaattisesti kulkeudu kosteutta kaipaavalle iholle.

Jos siis iho tuntuu kuivalta, ei muutaman vesilasillisen juomisella ole sen kummempaa vaikutusta.

Vaikka veden juomisesta ei olisikaan yksiselitteisen suoria hyötyjä iholle, ei siitä kuitenkaan ole haittaakaan ihoa ajatellen. Jos itsestä tuntuu siltä, että säännöllinen veden hörppiminen tuntuu ja näyttää hyvältä kasvoilla, silloin omaan tunteeseen kannattaa luottaa.

Kosteamman ja kimmoisan ihon metsästyksessä kannattaa luottaa sisäisen nesteytyksen rinnalla satavarmasti toimiviin keinoihin.

Hellävarainen ja saippuaton putsari, ilmankostuttimen käyttäminen, alkoholin välttäminen ihonhoitotuotteissa (ja muutenkin), kosteusvoiteen levittäminen heti suihkun jälkeen ja hyaluronihapon sisällyttäminen hoitorutiiniin auttavat kuivan ja kosteusköyhän ihon varmemmin.

Muut lähteet: Harper’s Bazaar

Lue myös: Saiko helle ihon kukkimaan? 5 tapaa, joilla laitat hanttiin hikinäpyille

Lue myös: 5 muutosta, jotka aurinko aiheuttaa ihollasi – kiinnitä huomiota erityisesti yhteen muutokseen

Lue myös: Ihmeaine, jonka pitäisi löytyä jokaisen peilikaapista! Tiedätkö jo, mihin kaikkeen teepuuöljyä voi käyttää?

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?