5 parasta ainetta aknen hoitoon – nämä tehoavat mustapäihin ja finneihin - Tyyli - Ilta-Sanomat

Näillä akne nitistyy! 5 parasta tehoainetta, jotka auttavat mustapäiden ja finnien hoidossa

Jos akne ei tahdo laantua, salisyylihaposta, retinolista ja kolmesta muusta tehoaineesta voi olla apua.

Tulehdusta hillitsevät ja ihohuokosia syväpuhdistavat aineet hoitavat näppyjä ja ehkäisevät uusien syntyä.

13.6. 20:00

Tärkeintä akneihon hoidossa on löytää tasapaino. Kun omalle iholle sopiva hoitorutiini löytyy, siitä kannattaa pitää kiinni.

Kaikki alla luetellut tehoaineet ovat todella tehokkaita, joten niiden käyttö on syytä aloittaa maltilla. Tuotteita kannattaa käyttää aluksi muutaman kerran viikossa ja tihentää käyttöväliä, kun iho tottuu uusiin aineisiin.

Salisyylihappo ja atsaleiinihappo on hyvä levittää iholle eri aikaan, toinen esimerkiksi aamulla ja toinen illalla.

1. Salisyylihappo

Rasvaliukoinen salisyylihappo pääsee tunkeutumaan syvemmälle ihoon kuin esimerkiksi glykoli- tai maitohappo, ja on siksi kuorinnan lisäksi erinomainen nimenomaan finnien ja mustapäiden nitistämisessä.

Salisyylihappo liuottaa ihohuokosista sinne kertyneet kuolleet ihosolut, hoitaa ihon tulehdustilaa sekä nopeuttaa näppyjen paranemista.

Lavera Pure Beauty Clarifying Facial Tonic -kasvovesi, 10,90 e.

2. Retinoli

Tutkitusti juonteita silottava retinoli on nykyisin melko peruskauraa anti-age -voiteiden ainesosana, mutta on tehoaineesta todistetusti hyötyä myös aknen hoidossa.

Retinoli nopeuttaa ihosolujen uusiutumista, rauhoittaa tulehdusta sekä vähentää ihon talintuotantoa. Retinolista voi olla apua niin valkopäisten finnien, mustapäiden kuin syvällä ihossa olevien kyhmyjen hoidossa.

Ihon sävyä tasoittava retinoli voi myös häivyttää iholta finnien sille jättämiä jälkiä ja arpia.

Oriflame Novage Proceuticals Retinol Power Drops -seerumi, 55 e.

3. Niasiiniamidi

Viime vuosina rytinällä ihonhoitotrendien kärkeen rymistellyt niasiiniamidi toimii myös aknen hoidossa. Monitoimitehoaine rauhoittaa ihon tulehdustilaa, tasapainottaa talintuotantoa ja siten voi myös supistaa ihohuokosia.

Niasiiniamidi sopii käytettäväksi samaan aikaan useimpien tehoaineiden kanssa, joten sen voi melko huolettomasti ottaa käyttöön muiden tuotteiden rinnalle.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% -seerumi, 7,50 e.

4. Atselaiinihappo

Hellävarainen ja monikäyttöinen atselaiinihappo on kuoriva tehoaine, jota on iholla jo luonnostaan. Purkista levitettynä happo auttaa puhdistamaan ihohuokosia syvältä, tasoittaa ihon sävyä, ehkäisee haitallisten mikrobien kasvua sekä hillitsee aknen aiheuttamaa tulehdusta.

Atselaiinihappo sopii myös ruusufinnin hoitoon ja sitä voi huoletta käyttää yhdessä esimerkiksi retinolin kanssa. Salisyylihapon kanssa atselaiinihappoa kannattaa käyttää vuorotellen, toista aamulla ja toista illalla.

Paula's Choice 10% Azelaic Acid Booster -voide, 37 e.

5. Bentsyyliperoksidi

Bentsyyliperoksidi tappaa nimenomaisesti niitä bakteereja, jotka aiheuttavat aknea. Tehoaine myös putsaa iholta ylimääräistä öljyä sekä kuolleita ihosoluja, jotka tukkivat ihohuokosia ja siten aiheuttavat iholle finnejä.

Bentsyyliperoksidi on näiden ominaisuuksiensa ansiosta tehokas tulehduksellisen aknen hoitoon, missä iholle nousee isoja, tykyttäviä finnejä sekä punoittavaa näppyä. Satunnaisten näppyjen ja mustapäiden hoitoon peroksidi voi olla liian kuivattava.

Bentsyyliperoksidi on myös erinomainen aisapari retinoideille ja salisyylihapolle!

La Roche-Posay Effaclar Duo -voide, 19,90 e.

Lähteet: Glamourmagazine, Whowhatwear, Byrdie, Allure, Cosmopolitan, Elle, Byrdie

Lue myös: Jos sörkit finnejäsi, kiinnitä huomiota ulos pusertuvaan mähmään – 2 asiaa, jotka se voi kertoa

Lue myös: Hoitajat Niina, Elisa ja Micaela näyttävät, mihin kuntoon iho on maskin alla mennyt: ”Finnit ovat isoja, erittäin kipeitä ja niitä tulee jatkuvasti lisää”

Lue myös: Ihmeaine, jonka pitäisi löytyä jokaisen peilikaapista! Tiedätkö jo, mihin kaikkeen teepuuöljyä voi käyttää?

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?