Jo yksi nuuhkaisu tuo muistot mieleen! 5 äitien ja isoäitien kosmetiikkatuotetta, jotka lunastavat yhä paikkansa

Muistatko nämä tuotteet lapsuudesta? No tietenkin muistat (ainakin sen yhden purkin).

8.5.2021 10:30

Kauneudenhoidossa uutuus ei suinkaan ole aina tae ylivertaisuudesta. Nämä jo vuosikymmeniä markkinoilla olleet klassikot kestävät aikaa ja toimivat äideiltä tyttärille.

Isoäitien ja internetin suosikkiseerumi

Clarinsin seerumi tuli myyntiin 35 vuotta sitten ja on tällä hetkellä brändin myydyin tuote: purkillinen myydään jossakin päin maailmaa joka viides sekunti, ja internet on pullollaan seerumia ylistäviä arvioita.

Seerumiin on tehty tasaiseen tahtiin päivityksiä vuosikymmenten varrella, ja niistä viimeisimmässä mukaan on lisätty anti-age -ominaisuuksistaan tunnettua kurkumaa.

Runsaasti antioksidantteja sisältävän tuplaseerumin pääraaka-aineet ovat kuitenkin pysyneet samoina alkuajoista lähtien. Pakkauksen toisella puolella on vesipohjainen seerumi ja toisella öljy, jotka yhdistyessään imitoivat mahdollisimman tarkasti ihon omaa rakennetta, joka muodostuu 70 prosenttia vedestä ja 30 prosenttia öljyistä.

Clarins Double Serum -seerumi, 115 €.

Testien vakiovoittajavoide

Yksi nuuhkaisu tästä sinisestä kiekosta kuljettaa ajatukset saman tien takaisin lapsuuteen. Ihonhoidossa kehitetään jatkuvasti uusia ja tehokkaita raaka-aineita, mutta tämä yli sata vuotta sitten markkinoille tullut voide ei voisi vähempää välittää vaihtuvista trendeistä. Koostumuskaan ei ole aikojen saatossa muuttunut radikaalisti.

Voide sopii kosteuttajaksi niin kasvoille kuin kuiville kyynärpäillekin ja helpottaa ihottumia sekä auringonpolttamia. Voide nousee testeissä ja äänestyksissä jatkuvasti kestosuosikkien joukkoon, ja hyvänä kosteusvoiteena sen hinta-laatusuhde onkin huikea.

Nivea Creme -ihovoide, 2,50 €.

Aurinkopuuteri paikallaan

Hyvä aurinkopuuteri tulee pohjoisen kesässäkin usein enemmän kuin tarpeeseen. Yli 80 vuotta sitten lanseerattu Guerlainin klassikkopuuteri on edelleen yhtä pätevä kuin pari sukupolvea taaksepäin: hennosti hehkuva ja todella hienojakoinen puuteri antaa iholle luonnollisen näköisen päivityksen, ja yksi rasia kestää käytössä jopa useamman vuoden.

*Guerlain Terracotta-aurinkopuuteri, 60 €.

Ikoninen hiuskiinne

Äitien ja mummien nuoruudessa tukassa on pitänyt olla näköä ja kokoa, ja L'Oréalin klassikkolakka jos mikä pitää kampauksen hievahtamatta paikoillaan.

Kevyesti keski-iän jo ylittänyt hiuskiinne on edelleen hiustaiteilijoiden suosikki muotinäytösten takahuoneissa, sillä tiukan tukensa ansiosta lakka antaa hiuksille kiiltoa ja poistaa tukasta sähköisyyttä. Lakka on melko edullinen, joten sitä raaskii suihkutella tarvittaessa reilullakin kädellä.

L'Oreal Paris Elnett Satin -hiuskiinne, 7,90 €.

Joka paikan saippua

Saattaa kuulostaa sadulta, mutta tällä saippualla voi oikeasti pestä lähes kaiken hampaista haavoihin ja pyyhkäistä vielä keittiönpöydänkin.

Dr. Bronnerin saippuat rantautuivat Suomeen alle kymmenen vuotta sitten, joten oma äiti tai mummi ei ole niitä pitkään käyttänyt, mutta maailmalla öljypohjaiset saippuat ovat olleet supersuosittuja siitä lähtien, kun ne ilmestyivät markkinoille 1940-luvun lopulla.

Dr. Bronner's 18-in-1 Pure-Castile -monitoimisaippua, 12,90 €.

Lähteet: Vogue España, Fashionmagazine.com, Buzzfeed, Allure

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?