Microblading-kulmat olivat hetki sitten muotia, ja nyt niitä poistetaan laserilla 150 € / kerta – ”Yhteydenottoja tulee viikoittain”, sanoo ammattilainen

Ihon alle väritettyjen kulmakarvojen luvattiin haalistuvan pois parissa vuodessa, mutta yhä useampi käy poistattamassa paikalleen jämähtäneitä kulmia satojen eurojen laserhoidossa.

Hyvin tehdyt microbladingit haalistuvat kauniisti vuosien varrella, mutta monen kasvoilla kulmat ovat pysyneet vuosia. Kuvituskuva.

7.5.2021 10:30

Kun vielä pari vuotta sitten microblading-kulmat piti saada, nyt niistä halutaan enenevissä määrin eroon. Niin kertovat kestokulmia klinikallaan poistavat Ida Ryhänen ja Jenny Mäki.

– Yhteydenottoja tulee viikoittain, helsinkiläisellä Mabel-kauneusklinikalla terveydenhoitajana työskentelevä Ryhänen kertoo.

– Kova microblading-buumi oli noin neljä vuotta sitten, ja nyt näkee selvästi, että kulmia halutaan poistattaa. Malli ei ehkä enää miellytä, tai kulmat eivät ole lähteneet haalistumaan.

Lue myös: Toimittaja testasi ihoon viilletyt kulmakarvat – näin tehdään microblading

Microbladingissa ihon pintakerrokseen, siis epidermiksen ja dermiksen väliin, laitetaan pigmenttiä. Pieniin viiltoihin syötetty pigmentti imitoi luonnollista karvaa. Toimenpidettä voi verrata tatuoimiseen, mutta toisin kuin pysyvässä pigmentoinnissa, microblade-tekniikalla oikein tehdyt kulmat häviävät ihosta kokonaan noin vuodessa – tai näin moni microblading-kulmia tekevä taho kertoo.

– Hyvin eli laadukkaalla aineella oikeaan syvyyteen tehdyt microbladingit haalistuvat kauniisti vuosien varrella. Laadun näkee myös laserilla hoitaessa, kun hyvin tehdyt kulmat lähtevät helpommin pois, Ryhänen sanoo.

– Mutta yllättävän paljon tulee vastaan myös asiakkaita, joille on kerrottu kulmien haalistuvan vuodessa tai kahdessa, mutta ne ovat olleet kasvoilla viisi vuotta eivätkä katoa minnekään, Mabelin sairaanhoitaja Jenny Mäki sanoo.

 Yllättävän paljon tulee vastaan asiakkaita, joille on kerrottu kulmien haalistuvan vuodessa tai kahdessa, mutta ne ovat olleet kasvoilla viisi vuotta, eivätkä katoa minnekään.

Myös vaihtuvat kulmatrendit vaikuttavat toiveeseen microbladingien poistosta. Kun vielä muutama vuosi sitten kulmat saivat olla selkeät, vahvat ja palkkimaiset, nyt halutaan taas luonnollisempaa ilmettä.

– Laserpoisto ei myöskään estä uutta microbladingia, jos haluaa esimerkiksi vain päivittää kulmien tyyliä, Ryhänen sanoo.

Kun vielä muutama vuosi sitten kulmat saivat olla selkeät, vahvat ja palkkimaiset, nyt halutaan taas luonnollisempaa ilmettä. Kuvituskuva.

Kenelle laserhoito sopii?

Tavanomaisesti microblading saadaan laseroitua pois jo yhdellä tai kahdella hoitokerralla.

On kuitenkin tilanteita, kun väri on hankalammin poistettavissa.

– Laserhoito ei välttämättä sovellu, jos microblading-värissä on käytetty rikkiä. Silloin kulmat haalistuvat hieman punertaviksi eikä laseria voi käyttää, Ida Ryhänen kertoo.

Vaihtoehtona on liuotushoito. Menetelmässä on pidempi toipuminen, ja ihoon voi tulla herkemmin rupea. Laserhoidosta tulee Ryhäsen mukaan ihoon hetkeksi pientä punoitusta.

 Viimeksi eilen tuli viesti, jossa kerrottiin microblading-kulmien tulleen hieman liian ylös. Esimerkiksi tällaisia halutaan korjata.

Parhaiten laser toimii kulmiin, jotka ovat haalistuneet harmahtaviksi tai jopa sinertäviksi.

Joskus vastaan tulee ulkomailla tehtyjä kulmia, joihin onkin käytetty tatuointiväriä. Vihertäviksi haalistuneet kulmat ovat todella haastavia poistaa.

– Tämä kyllä kerrotaan meillä asiakkaalle heti ja kehotetaan miettimään, kannattaako prosessiin lähteä ollenkaan.

Myös tuoreita, epäonnistuneita microbladingeja poistetaan laserilla.

– Viimeksi eilen tuli viesti, jossa kerrottiin microblading-kulmien tulleen hieman liian ylös. Esimerkiksi tällaisia halutaan korjata.

Ylhäällä haalistuneet microblading-kulmat. Alhaalla kulmat yhden laserhoitokerran jälkeen. Tavallisesti hoitokertoja tarvitaan 1–3.

Omat kulmakarvat säilyvät laserin alla

Laser, jota käytetään tatuointien ja microbladingien poistoon, ei vaikuta karvoihin. Laser nappaa kiinni väripigmenttiin ja säästää omat kulmakarvat.

– Jos oma karva on todella tumma, se saattaa vähän ärsyyntyä. Korkeintaan pientä katkeilua voi ilmetä, mutta pysyvää haittaa ei synny, Ryhänen kertoo.

Laserhoidon hinta koko kulmakarvojen alueelle on 150 euroa hoitokerralta, vain osittaiseen laserointiin esimerkiksi kulmakarvan häntäpäähän 100 euroa. Lopullinen hinta määräytyy vaadittujen hoitokertojen mukaan. Normaalisti kertoja tarvitaan 1–3.

Ammattilainen muistuttaa, että laserhoitoja saavat suorittaa vain terveydenhuollon ammattilaiset.

– Säännös muuttui pari vuotta sitten. Nykyisin klinikalla täytyy olla lupa laserhoitolaitteen käyttämiselle, jotta varmistetaan sen turvallisuus asiakkaalle.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?