Haluatko ihostasi kirkkaamman ja heleämmän? Se onnistuu, kun otat käyttöön kolme helppoa kikkaa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Haluatko ihostasi kirkkaamman ja heleämmän? Se onnistuu, kun otat käyttöön kolme helppoa kikkaa

Ihonhoidon megatrendi glow skin patistelee perusasioiden äärelle. Kuulas iho loihditaan kolmen k:n taktiikalla – ne ovat kuorinta, kosteutus ja kasvonaamio.

Useimpien iho-ongelmien taustalla on kosteuden puute. Pikahelpotusta tuovat valoa heijastavat hoitotuotteet.

5.4. 20:00

1. Hyvät pohjat: Kuorinta

Kuollut ihosolukko kuoritaan ensin pois alta, jotta hoitavat tehoaineet pääsevät imeytymään. Perinteisten rakeita sisältävien geelien rinnalle ovat nousseet tehokkaat happokuorinnat.

AHA- eli alfahydroksidihapot ovat hedelmähappoja, jotka kirkastavat ja uudistavat ihoa. Herkkäihoiselle sopii hellävaraisempi PHA- eli polyhydroksidihappokuorinta. BHA- eli salisyylihapot taas käyvät rasvoittuvalle ja sekaiholle.

1. Aprikoosi- ja kauraöljyt pehmentävät, vulkaaninen hiekka avaa tukkeutuneita ihohuokosia. Mádara Exfoliating Oil-to-Milk Scrub, 26,90 €. 2. Mekaanisesti kuoriva geeli sisältää sokereita ja smoothiebowlista tuttua acaita. L’Oréal Paris Smooth Sugars Glow Scrub, 9,90 €. 3. Suomessa valmistettavan kuorintavoiteen teho perustuu jojobarakeisiin ja kemiallisesti kuorivaan PHA-happoon. Atopik Hydrate kaksitehoinen kuorinta, 29 €.

Malttia! Käytä etenkin voimakkaita AHA-happoja sisältäviä kuorinta-aineita enintään kerran viikossa. Liiallinen käyttö häiritsee ihon toimintaa ja heikentää sen omaa vedestä, talista ja hiestä muodostuvaa happovaippaa.

2. Hehkuu, hehkuu: Kosteutus

Päivittäinen hoitorutiini saa ihon voimaan hyvin: puhdistus, kasvovesi, kosteusvoide, ehkä väliin ekstratehoa seerumista ja kasvoöljystä. Kun ihoa jaksaa vielä säännöllisesti kuoria ja helliä kasvonaamioilla, se kiittää hehkumalla.

Vaikka oikotietä onneen ei ole, valoa heijastavat hoitotuotteet tuovat pikahelpotusta.

4. Supersuosittu hoitoneste kosteuttaa. Whamisa Deep Rich Toner, 50,40 €. 5. Valoa heijastava täsmätuote tekee ihosta heleän. Elemis Superfood Glow Priming Moisturiser, 59 €. 6. Kinuskin sävyinen voide heijastaa valoa ja tekee ihon sävystä lämpimän. Origins Ginzing Glow-Boosting Gel Moisturizer, 27,50 €.

Suojaa! Hedelmähapot tekevät ihosta haavoittuvaisemman UV-säteille. Aurinkosuoja ympäri vuoden on paras anti aging -teko iholle.

3. Tehoja naamariin: Kasvonaamio

Useimpien iho-ongelmien taustalla on kosteuden puute. Rutikuiva iho ei pysty imemään kosteutta itseensä.

Apua voi saada kuorivista kasvonaamioista, joissa on kosteuttavia ainesosia. Käytä alla kasvovettä, niin kasvonaamion tehoaineet imeytyvät paremmin. Trendikkäät hoitonesteet ovat myös hyvä tapa kosteuttaa ja heleyttää ihoa.

7. Itseruskettava yönaamio antaa päivetyksen samalla, kun se kosteuttaa ja ravitsee. James Read Gradual Tan Sleep Mask Face, 37 €, skincity.fi. 8. Ruusuvesi ja hiili poistavat epäpuhtauksia. Nuxe Insta-Masque Detoxifying + Glow Mask, 24 €. 9. AHA-happoja sisältävä kuoriva kasvonaamio kirkastaa ihoa. Lumene Valo Nordic-C -kirkastava geelinaamio, 26,90 €.

Vinkki! Jos kuorintavoiteessasi on voimakkaita AHA- tai BHA-happoja, valitse naamioksi kosteuttava, hapoton versio.

Asiantuntijana SKY-erikoiskosmetologi Sofia Haakana / Ihohoitola Ilona.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?