Tiesitkö tätä ruusunmarjaöljystä? Ihonhoidon superaine auttaa lähes vaivaan kuin vaivaan eikä edes maksa paljon

Monikäyttöinen ruusunmarjaöljy hoitaa kasvoilla kaikkea aknesta arpiin. Joko olet kokeillut?

Ruusunmarjaöljyn päivittäinen käyttö iholla edistää ihosolujen uusiutumista ja auttaa pitämään ihohuokoset puhtaina.

Ruusunmarjaöljyn käyttö kauneudenhoidossa ei ole uusi keksintö, mutta sen lukuisat hyödyt iholle ovat nousseet vasta viime aikoina puheenaiheeksi. Eivätkä kaikkein vähiten siksi, että huippumalli Miranda Kerr on nimennyt öljyn luottotuotteekseen.

Ruusunmarjan siemenistä puristettava öljy sisältää muun muassa runsaasti erilaisia omega-rasvahappoja sekä ihoa korjaavia A-, B- ja C-vitamiineja. Ruusunmarjaöljyä voi löytää tehoaineena erilaisissa seerumeissa ja kasvovoiteissa, mutta tehokkaimmillaan öljy on puhtaasti itsenään. Edullisimmillaan pullon saa reilulla kympillä.

Eroon arvista

Öljyn sisältämät tulehdusta hoitavat rasvahapot sekä A- ja C-vitamiinit ovat ansainneet sille jo vuosisatojen ajan maineen aineena, joka auttaa haavoja parantumaan nopeammin ja häivyttää iholle jo syntyneitä arpia. Näiden ominaisuuksiensa ansiosta öljyä suositellaankin esimerkiksi aknearpien hoitoon.

Lisää kimmoisuutta

Anti-age-tehoaineenakin suosittu ruusunmarjaöljy tehostaa ihon omaa kollageenintuotantoa sekä tehokosteuttaa kasvoja. Näiden kahden yhteisvaikutuksena ihosta tulee kimmoisampi ja siloisempi. Parhaan vaikutuksen saa käyttämällä öljyä aamuin illoin.

Anti-age-tehoaineenakin suosittu ruusunmarjaöljy tehostaa ihon omaa kollageenintuotantoa ja tehokosteuttaa kasvoja. Ihosta tulee kimmoisampi ja siloisempi.

Kuorivaa kirkastusta

Korkean A-vitamiinipitoisuutensa ansiosta ruusunmarjaöljy on sokerin ja merisuolan lailla luonnon oma hellä kuorija. Päivittäinen käyttö edistää ihosolujen uusiutumista ja auttaa pitämään ihohuokoset puhtaina. Öljyn C-vitamiinin avulla iho pysyy kirkkaana ja heleänä.

Hellää rauhoitusta

Ruusunmarjaöljyn sisältämät, tulehdusta ehkäisevät E-vitamiini ja polyfenolit rauhoittavat ärtynyttä ihoa ja vähentävät punoitusta, minkä ansiosta öljystä voi olla apua sekä herkälle että akneiholle. Öljyn sisältämän linoleenihapon on myös todettu tasapainottavan ihon omaa talintuotantoa, ja jälleen akneiho kiittää.

Alteya Rose Hip Seed Oil -öljy, 12,95 € / 20 ml.

The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil -öljy, 12,70 € / 30 ml.

Flow Cosmetics Rosehip Intensive Treatment Oil -öljy, 30 € / 30 ml.

Unna Nordic Vieno 7 Oil Serum -seerumi, 61 € / 30 ml.

Lähteet: Good Housekeeping, Cosmopolitan

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?