Ihasteletko sinäkin Maija Vilkkumaan meikkejä The Voice of Finlandissa? Ohjelman meikkitaiteilija paljastaa käyttämänsä niksit - Tyyli - Ilta-Sanomat

Ihasteletko sinäkin Maija Vilkkumaan meikkejä The Voice of Finlandissa? Ohjelman meikkitaiteilija paljastaa käyttämänsä niksit

Kun ihon jaksaa puhdistaa ja kosteuttaa kunnolla, se vaikuttaa myös meikkiin, sanoo The Voice of Finlandin meikkitaiteilija Laura Rantaniemi. Meikissä ei kannata unohtaa poskipunaa, ja glitter alaluomella tekee ihmeitä.

”Maija tykkää kissamaisista silmänrajauksista, ja niillä itsekin saan skarpattua meikin heti”, meikkitaiteilija Laura Rantaniemi kertoo.

24.3. 20:00

Huomaan katselevani Maija Vilkkumaan meikkejä viikonlopusta toiseen The Voice of Finlandissa. Valmentajana laulukilpailussa toimivan Vilkkumaan iho näyttää hehkuvalta, silmät säihkyvät ja meikissä on aina jokin uusi pieni yksityiskohta, joka ihastuttaa.

Mitäköhän kikkoja tähden meikkaaja käyttää?

”Kosteuta, kosteuta, kosteuta”

– Kiinnitän aina todella paljon huomiota ihonhoitoon ja puhdistustuotteisiin, Vilkkumaata ja muita ohjelman valmentajia meikkaava Laura Rantaniemi kertoo puhelimitse.

Jos ihoa ei kosteuta, meikki ei voi näyttää hyvältä, hän muistuttaa. Myös huolellinen mutta hellävarainen meikinpuhdistus on tärkeää.

– Olen hankkinut valmentajille puhdistustuotteet, muistutan käyttämään kasvovoidetta ja painotan kosteutusta, kosteutusta ja kosteutusta.

Ammattilainen suosii voidemaisia puhdistustuotteita ja puhdistusmaitoja. Ne pitävät ihon kosteana ja poistavat meikin hellästi.

– Puhdistusliinat ovat ihan kivoja ja käteviä esimerkiksi reissussa, mutta panostaisin kotona kasvojen puhdistukseen. Puhdistusmaitoa tai -voidetta voi käyttää vaikka kahdesti, jotta kaiken meikin saa varmasti pois.

Kosteuttakaa ihoa enemmän, kehottaa ammattilainen. Hyvä puhdistus, kuorinta, seerumi ja säännöllisesti käytetyt kosteuttavat naamiot pitävät ihon kosteana.

Meikki- ja hiustaiteilija suuntaa usein itse aivan tavallisen marketin kosmetiikkaosastolle.

– Valitsen ennemmin kunnolla kosteuttavan kuin vaikkapa anti-age-vaikutteisen voiteen. Kosteus on kaiken lähtökohta. Esimerkiksi Maijalle olen suositellut kuvausten ajaksi kosteuttavia kertakäyttöisiä kangasnaamioita, joita voi käyttää puhdistuksen jälkeen iltaisin ennen kasvovoidetta. Niitä saa ihan marketista.

– Käyttäkää ihmiset myös kuorintoja! Niillä saa kuolleen ihosolukon ihon pinnalta pois, Rantaniemi sanoo.

Poskipuna tekee ihmeitä

Meikkivoiteen avainsanat ovat Rantaniemelle ohut, peittävä ja kosteuttava. Suosikkituotemaininnan saavat Chanelin meikkivoide sekä Lumenen ja It Cosmeticsin CC-meikkivoiteet.

– Meikkivoiteen ei tarvitse olla maailman kallein. Kunhan siinä on tarpeeksi peittävyyttä. Meikkivoiteen saa levitettyä ohuesti esimerkiksi sormin.

Silmänaluset ja silmäluomet Rantaniemi meikkaa peitevoiteella. Eloa ja heleyttä kasvoille tuo poskipuna.

– Vaikka olisi kuinka väsynyt tai minkä ikäinen tahansa, kun laittaa meikkivoiteen ja poskipunan, näyttää aina heti terveeltä ja heleältä.

Vaikka olisi kuinka väsynyt tai minkä ikäinen tahansa, poskipuna saa ihon näyttämään heti terveeltä ja heleältä.

Ne kissarajaukset

Silmämeikissä kahdella askeleella pääsee jo pitkälle.

– Kun laittaa rajaukset ja ripsiväriä, saa meikkiin jo todella paljon. Itse tosin sanon aina, että pohjan ja kulmien pitää olla kunnossa. Silloin iho on tasainen ja kulmakarvat luovat kasvoille kehykset.

Kissarajausten tekemiseen ammattilainen antaa yhden ohjeen: harjoittele.

– Se on vaikeaa, mutta kyllä sen oppii. Itse olen tehnyt tätä työtä 21 vuotta, ja pikkuhiljaa ne alkavat olla hallussa. Teen rajaukset itselleni usein tussilla ja asiakkaille geelimäisellä linerilla.

Rantaniemi kertoo, että Vilkkumaa tykkää kissamaisista silmänrajauksista, ja niillä meikkaaja saa itsekin skarpattua meikkinsä heti.

Glitter alaluomella saa silmät näyttämään ihanan kosteilta.

The Voice of Finlandissa Vilkkumaalla nähdään useaan otteeseen glitteriä alaluomilla.

– Yleensä meikkiä laitetaan paljon liikkuvalle luomelle eli ylös, mutta glitter alaluomella saa silmät näyttämään ihanan kosteilta, Rantaniemi sanoo.

– Muutenkin kannustan meikkaamaan myös alaluomea. Asiakkaani pelkäävät usein pandaefektiä tai huomion kiinnittymistä ryppyihin, mutta alaluomen meikkaaminen näyttää hienolta. Ilman alaluomen luomiväriä silmämeikki voi jäädä hieman valjuksi. Luomivärin tai silmämeikkikynän sävyn ei tarvitse olla vahva, se voi olla vaaleakin, kunhan alaluomen käy jollain läpi.

”Asiakkaani pelkäävät usein pandaefektiä tai huomion kiinnittymistä ryppyihin, mutta alaluomen meikkaaminen näyttää hienolta. Ilman alaluomen luomiväriä silmämeikki voi jäädä hieman valjuksi”, Laura Rantaniemi sanoo.

Kokeile näitä

Laura Rantaniemen luottotuotteisiin kuuluvat luonnonkosmetiikkamerkki Weledan Skin Food -voiteet. Niillä kasvot saavat kunnolla kosteutta. Weleda Skin Food -yleisvoide, 11,90 € / 75 ml.

Luonnonkosmetiikkamerkki Mossaa Rantaniemi käy ostamassa lähihypermarketista. Merkiltä löytyy esimerkiksi puhdistusmaito, Mossa Juicy Clean Purifying Crème-Mousse, 11,90 € / 190 ml.

Chanel Vitalumière Aqua on Rantaniemen suosikkimeikkivoide töissä, noin 50 €. Myös Lumenen CC Colour Correcting Meikkivoide, 17,90 €, ja It Cosmeticsin Your Skin But Better CC+ -meikkivoide, 39,50 €, löytyvät meikkaajan pakista.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?