Miten pidentää hiusten pesuväliä? Asiantuntijan 5 vinkkiä - Tyyli - Ilta-Sanomat

Voiko hiusten pesuväliä pidentää? Asiantuntija antaa 5 vinkkiä projektiin – tuloksia pitäisi tulla kuukaudessa

Jos hiuksensa haluaa pestä harvemmin, siirtymävaiheen avuksi on olemassa niksi jos toinenkin.

19.3. 10:30

Hiljakseen tehdyllä hiuspohjan kouluttamisella ja oikeilla pesuaineilla hiuksia on mahdollista totuttaa pidempään pesuväliin. Pyysimme asiantuntijaa kertomaan vinkkinsä.

1. Valitse sampoo oman hiuspohjan mukaan

Jos hiusten pesuväliä haluaa pidentää, olennaista on, että käytössä on oikeat, oman hiuspohjan mukaan valitut aineet.

– Käytä esimerkiksi rasvoittuvalle hiuspohjalle tarkoitettuja tuotteita vain silloin, kun hiuspohja oikeasti rasvoittuu. Muuten sampoo pesee päänahan liian tehokkaasti ja iho alkaa tuottaa lisää rasvaa tasapainottaakseen tilannetta, Wellan kouluttaja Jari Palin neuvoo.

Pestessä on hyvä myös muistaa, että sampoo kuuluu levittää sormin hieromalla hiuspohjaan, ei hiusten pituuksiin. Jälkimmäiset puhdistuvat hieman kuin itsestään sampoon vaahdon avulla. Hoitoaine taas levitetään vain hiusten pituuksiin ja latvoihin, Palin muistuttaa.

2. Säästele muotoilutuotteissa

Hiuspohjaan kerrostuneet hiuskiinteet ja muotoiluvoiteet voivat saada hiukset tuntumaan tunkkaisilta jo päivä pesun jälkeen. Jotta hiuspohja pysyisi raikkaana, kannattaa välttää muotoilutuotteiden viemistä aivan hiusten tyveen, ellei tuotteen käyttöohjeistus sitä salli, Palin ohjeistaa.

3. Kokeile kevyempiä pesuaineita

Paljon urheilevan päänahka kaipaa väistämättä tiivistä pesuväliä, mutta sampoopesun voi kokeilla korvata esimerkiksi joka toisella pesukerralla pesevällä hoitoaineella. Hoitoaine on hellempi hiuksille, mutta putsaa hiuspohjan kuitenkin kevyesti, jos tukassa ei ole runsaasti muotoilutuotteita.

4. Skippaa pesupäivä

Tiheäänkin pesuväliin tottunutta hiuspohjaa voi yrittää hiljalleen kouluttaa uudelleen: jos tukan pesee yleensä joka päivä, kannattaa prosessi aloittaa jättämällä joka viikko yksi pesukerta välistä. Pikku hiljaa hiukset voikin pestä joka toinen päivä ja parin viikon kuluttua joka kolmas.

– Hiuspohja uudistuu neljässä–viidessä viikossa, minkä jälkeen hiuspohja on todennäköisesti tottunut pidennettyihin pesuväleihin. Sitä, onko muutos pysyvä, ei kuitenkaan voi luvata, Palin sanoo.

5. Huuhtele huolellisesti

Varmista, että pesussa kaikki sampoo ja hoitoaine takuulla lähtevät veden mukana sekä hiuspohjasta että hiuksista. Saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta varsinkin pikaisesti pestessä hiusten tyveen jää helposti pesuainejämiä.

– Sillä, onko vesi viileää tai lämmintä, ei ole todettu olevan mitään vaikutusta hiuspohjan puhtaana pysymiseen, Palin vinkkaa.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?