Miten tehdä helppo, mutta huoliteltu arkimeikki? Meikkitaiteilija neuvoo kokonaisuuden, johon turvautuu itsekin

Huoliteltuun arkimeikkiin tarvitaan vain pohjameikki ja neljä muuta tuotetta, vinkkaa meikkitaiteilija Annimaria Ärjä.

Ärjän mukaan asiakkaat kaipaavat usein vinkkejä arkimeikkiin.

11.3.2021 10:35

Inglotin omistaja ja meikkiartisti Annimaria Ärjä kertoi aikaisemmin parhaat vinkkinsä tummien silmäalusten ja finnien peittämiseen. Hänen mukaan asiakkaat kuitenkin pohtivat yhtä kysymystä näitäkin ongelmia enemmän.

– Asiakkaat kysyvät minulta lähes päivittäin, että miten tehdä helppo, mutta huolitellun näköinen arkimeikki. Neuvon heille usein saman meikin, jonka itsekin teen itselleni arkisin.

Kuva meikkiartisti Annimaria Ärjän omasta arkimeikistä.

Ärjän mukaan hyvä arkimeikki lähtee liikkeelle ihon hoitamisesta.

– Hoidettu ja kosteutettu iho näyttää jo itsessään hehkeältä, joten se on helpon ja nopean arkimeikin ydin.

Pohjameikkiin Ärjä neuvoo käyttämään pohjustusvoidetta, meikkivoidetta, peitevoidetta ja puuteria omien tarpeiden mukaan.

– Jos iho on hyvässä kunnossa, ei meikkivoidetta välttämättä tarvitse ollenkaan, sillä yksittäiset finnit, tummat silmänaluset ja muut värierot voi peittää myös oikean sävyisellä peitevoiteella.

Ärjä kertoo, että pohjameikin lisäksi arjessa pärjää neljällä tuotteella: poskipunalla, kulmavärillä, ripsivärillä ja vaalealla luomivärillä.

– Näistä jälkimmäisen kohdalla asiakkaat usein kysyvät, että miksi. Syy on se, että vaalea väri heijastaa valoa, mikä saa silmät näyttämään suuremmilta ja katseen kirkkaammalta. Vaalea luomiväri on myös helppo ja nopea levittää, joten se sopii hyvin arkeen.

Vaalean luomivärin voi valita oman maun mukaan joko mattana tai helmiäisenä. Kumpikin kirkastaa katsetta. Ripsiväri korostaa silmiä ja luo katseeseen syvyyttä.

– Myös kulmakarvoihin kannattaa panostaa, sillä ne korostavat silmiä ja kehystävät kasvoja. Usein riittää, kun väriä sipaisee kulmakarvan korkeimpaan kohtaan, eli sen siipiosaan.

Poskipuna puolestaan tuo kasvoille hehkua ja väriä. Ärjän mukaan puna kannattaa sipaista poskiluulle, siis tarpeeksi ylös.

– Poskiluulle levitetty poskipuna kohottaa kasvoja ja tuo niille hehkua.

Kurkkaa täältä, millainen poskipuna ihollesi sopii.

Ärjä lisää, että kasvomaskien käytön vuoksi huulimeikin rooli on pienentynyt.

– Jos huulet näkyvät päivän aikana, pieni puna tai kiilto tuo jälleen väriä kasvoille. Arjessa kannattaa suosia kevyitä tuotteita ja luonnollisia sävyjä, jotka eivät vaadi huultenrajauskynää tai tarkkaa tihrustamista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?