Meikkitaiteilijan mukaan symmetriset kissarajaukset ovat tuotteista kiinni – kertoo, millä välineillä kuka tahansa voi onnistua - Tyyli - Ilta-Sanomat

Meikkitaiteilijan mukaan symmetriset kissarajaukset ovat tuotteista kiinni – kertoo, millä välineillä kuka tahansa voi onnistua

Rajausvärin levitysväline ja koostumus vaikuttavat siihen, miten tarkkaa jälkeä saa aikaan. Kissarajauksissa kannattaa luottaa siveltimeen, meikkitaiteilija sanoo.

Annimaria Ärjän mukaan harvoissa nestemäisissä rajausväreissä applikaattori on tarpeeksi terävä tarkkojen rajausten tekoon.­

3.3. 13:30

Symmetristen silmärajausten tekeminen tuntuu paikoin ydinfysiikkaakin haastavammalta. Inglotin omistaja ja meikkiartisti Annimaria Ärjä paljastaa, että rajausvärin levitysvälineellä ja koostumuksella on suuri vaikutus rajauksen onnistumiseen. Hän itse vannoo tarkan kolmiokärkisiveltimen ja purkkivärin nimeen.

– Jos rajausten tekeminen tuntuu haastavalta, ongelma on usein vaikeissa välineissä. Ensimmäisenä kannattaa vaihtaa nestemäiset rajausvärit ja niiden korkissa oleva applikaattori purkkiväriin ja siveltimeen. Niillä tarkan jäljen aikaansaaminen on huomattavasti helpompaa.

Ärjän mukaan geelimäinen tai voidemainen purkkiväri on yleensä koostumukseltaan tuhdimpaa, joten se ei valu tai sotke kuten nestemäinen rajausväri.

– Koostumustakin pahempi kompastuskivi nestemäisissä rajausväreissä on kuitenkin niiden applikaattorin pyöreä muoto. On selvää, ettei paksulla ja pyöreällä kärjellä saa aikaan veitsen tarkkaa jälkeä.

Ärjä kannustaa panostamaan laadukkaaseen siveltimeen, jossa on tarkka kolmiokärki.

– Olen huomannut, että moni kokee ajatuksen siveltimestä haastavaksi. Todellisuudessa sivellintä käytetään kuin kynää, joten oikean tekniikan oppii todella nopeasti. Terävällä ja tarkalla siveltimellä väri levittyy ohuemmin ja juuri siihen kohtaan, mihin sen tähtää.

Myös rajaustussi ja oikea tekniikka auttavat

Erillisen siveltimen lisäksi Ärjä suosittelee levitysvälineitä, joiden kärki on mahdollisimman terävä.

– Tarkka ja terävä kärki löytyy esimerkiksi monista huopakärjellisistä rajaustusseista. Niidenkin kohdalla kannattaa kuitenkin tarkistaa, että kärki on varmasti terävä ja tuote laadukas.

Ärjän mukaan huonolaatuisten kynien huopakärki usein tylsistyy käytössä. Tuotteen kärjen kuuluisi pysyä muodossaan tuotteen viimeiseen pisaraan saakka.

Terävän ja tarkan siveltimen lisäksi rajausten tekemistä helpottaa oikea tekniikka. Ärjän mukaan rajaus tulee aloittaa aina niin sanotusta siipiosasta silmän ulkonurkassa.

Ärjän mukaan siipiosa asettuu kauniisti, kun sen piirtää oman alaluomen linjan mukaisesti. Apuna voi käyttää esimerkiksi kynää, joka asetetaan silmän viereen alaluomen jatkeeksi suuntaa näyttämään.

– Kun siivet ovat symmetriset, muu rajaus muodostuu silmäluomelle kuin itsestään. Vedot kannattaa aina pitää lyhyinä ja terävinä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?