On yksi vaihe, jota kulmakarvoja meikatessa ei kannata ohittaa – meikkitaiteilija vinkkaa, miten kulmavärin saa tarttumaan paremmin - Tyyli - Ilta-Sanomat

On yksi vaihe, jota kulmakarvoja meikatessa ei kannata ohittaa – meikkitaiteilija vinkkaa, miten kulmavärin saa tarttumaan paremmin

Joskus kulmakynä ei vain tartu ihoon, vaikka kuinka yrittää painaa. Ongelmaan on onneksi helppo ratkaisu.

23.2. 20:00

Kulmakarvat ovat nykyään monille se kaikkein tärkein juttu meikissä. Se on kenties hieman yllättävääkin – olihan taannoin myös aika, jolloin kulmat nypittiin olemattomiin tai niihin ei kiinnitetty sen kummempaa huomiota.

Toisin on nyt: trendinä ovat luonnollisen tuuheat ja pörheät kulmakarvat. Kaikilla ei sellaisia ole luonnostaan, mutta jos tyyli miellyttää, voi sen saavuttaa meikin avulla.

Lue lisää: Tietty kulmakarvatyyli on supersuosittu Tiktokissa, ja kikan voi toteuttaa helposti kotonakin – tällaiset ovat suosikkikulmat nyt

Kulmien meikkaamiseen löytyy vaihtoehtoja joka makuun. On kyniä, pomadeja eli vahoja, on puuterimaisia värejä ja kulmatusseja.

Lue lisää: Toimittaja testasi erilaiset kulmatuotteet – katso kuvat kulmameikeistä ennen ja jälkeen

Useimpien suosikki on todennäköisesti se tuiki tavallinen kulmakynä. Mutta äh! Yrität piirtää kynällä viivoja ja täyttää kulmakarvojesi harvoja kohtia, mutta väri ei millään tartu ihoon. Kuulostaako tutulta?

Kulmakarvat meikataan tavallisesti vasta ihomeikin jälkeen, kenties jopa aivan viimeisenä kaiken muun meikin jälkeen. Ongelma on se, että kosteusvoide, aurinkorasva ja meikkivoide tekevät kulmien alueesta liukkaan ja aavistuksen verran kostean. Sellaiseen pintaan kulmakynä ei välttämättä tartu kunnolla.

Onneksi hommaa helpottaa yksi, simppeli niksi: puuterointi.

Eteläkorealainen malli O’won paljasti niksin Allure-sivustolla. O’won kertoo videolla oppineensa soulilaiselta meikkitaiteilija Sujin Parkilta, miten kulmavärin saa tarttumaan ihoon kunnolla.

Tee näin:

  1. Meikkaa ihosi normaalisti.

  2. Painele väritöntä puuteria kulmakarvojesi alueelle meikkisienellä. Huolehdi, että puuteri painautuu myös yksittäisten karvojen väleihin. Se onnistuu parhaiten, kun aloitat puuterin painelun kulman loppuosasta ja etenet sisäänpäin vastakarvaan.

  3. Pyyhi ylimääräinen puuteri pois meikkisudilla ja odota hetki ennen kulmakynään tarttumista.

Puuterin tarkoitus on poistaa kulmakarvoista voiteiden iholle tuoma kosteus.

Huomaa kuitenkin, että jos aiot käyttää kulmakynän lisäksi kulmageeliä, kannattaa puuterointi jättää väliin. Geelin ja puuterin yhdistelmä saattaa nimittäin paakkuuntua ikävän näköisesti iholle. Pyyhi kulmakarvat sen sijaan vanulapulla tai vaikkapa talouspaperilla, jotta saat ylimääräisen kosteuden pois.

Katso vielä videolta, miten O’won meikkaa kulmansa. Kulmameikki alkaa videon kohdasta 6:15.

Juttu on julkaistu alun perin Me Naisissa heinäkuussa 2020.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?