Farkkutyylisi paljastaa, oletko ehkä vähän nolo – Z-sukupolvi kauhistelee pitkään vallinnutta trendiä - Tyyli - Ilta-Sanomat

Farkkutyylisi paljastaa, oletko ehkä vähän nolo – Z-sukupolvi kauhistelee pitkään vallinnutta trendiä

Farkkutyylisi kertoo nyt sen, mitä sukupolvea edustat, ainakin TikTokin mukaan.

Pillifarkut ovat jo tiensä päässä, sanoo Z-sukupolvi.­

9.2. 20:00

Vielä muutama vuosi sitten katukuvassa näkyi vain ja ainoastaan pillifarkkuja. Kapealahkeisiin farkkuihin pukeutuivat kaikki: teinit, opiskelijat, tyylikkäät työelämän asiantuntijat ja jopa keski-ikäiset vanhempamme.

Kapeiden lahkeiden valtakausi kesti niin pitkään – koko nuoruutemme ja aikuisuutemme tähän saakka – ettemme me milleniaalit pystyneet hetki sitten edes kuvittelemaan, että pukisimme vielä joskus muunkinlaisia farkkuja yllemme.

Lue myös: Jakauksen paikka saattaa paljastaa ikäsi – ainakin Z-sukupolvella on asiasta selvä mielipide

Ovatko pillifarkut mielestäsi yhä ne kaikkein imartelevimmat housut? Jos vastauksesi on kyllä, arvaan, että sinäkin olet milleniaali tai sitä vanhempi. Vastauksesi todennäköisesti paljastaa myös sen, että alat olla auttamattomasti liian vanha ja ihan pihalla kaikesta, ainakin mikäli on uskominen nuorta Z-sukupolvea.

Näyttelijä Sofia Vergada luotti pillifarkkuihin joulukuussa 2020.­

Viimeistään maailmalla leviävä TikTok-trendi paljastaa, että väljät farkut ovat tällä hetkellä ainoa oikea farkkutyyli, ja pillihousut kertovat yksinkertaisesti siitä, että olet ainakin nuorison mielestä hieman nolo.

– En aio ikinä käyttää pillifarkkuja, ja elän sen mukaan, julistaa tiktokkaaja Julia Elle päivityksessä, joka on kerännyt yli 60 tuhatta tykkäystä.

– Okei, meillä kaikilla oli pillifarkkukautemme, mutta itse rakastan löysiä farkkujani sanoo puolestaan Amelie Coleman TikTok-kanavallaan.

”En aio luopua pillifarkuista!”

Buzzfeed otsikoi Tiktok-kansan tuominneen pillifarkut, mutta kertoo joidenkin rohkeiden yhä puolustavan suosikkihousujaan julkisesti. Niiden kehutaan muun muassa tuovan naisellisia muotoja paremmin esille. Lisäksi pillifarkut antavat kengille niiden kaipaamaa huomiota.

– Pillifarkut ovat ylivoimaiset! Miten muuten voisit esitellä kaikkia niitä ostamiasi söpöjä pikkukenkiä? Ei, en aio luopua pillifarkuista, ja aion mellakoida asian puolesta, tiktokkaaja Breezy ilmoittaa epäsuositun mielipiteensä.

Breezy on asian ytimessä. Jokainen käyttäköön sellaisia vaatteita kuin hyvältä tuntuu, olivat ne juuri nyt muodissa tai eivät.

Niin tai näin, tunnettujen Z-sukupolven edustajien (siis vuosina 1996–1998 ja sen jälkeen vuoteen 2010 asti syntyneiden) farkkutyylien katsastaminen Instagramista paljastaa: ilmiö pitää paikkansa. Leveitä lahkeita, pussimaisia lahkeita, rentoja housuja, kaikkea muuta kuin pillifarkkuja!

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?