Kamala Harrisin tyylin kulmakivet – kuvat näyttävät, miten pukeutuu historiaa tekevä rouva varapresidentti - Tyyli - Ilta-Sanomat

Kamala Harrisin tyylin kulmakivet – kuvat näyttävät, miten pukeutuu historiaa tekevä rouva varapresidentti

Yhdysvaltain tuore varapresidentti on paitsi lasikattojen murtaja myös timanttinen tyyli-idoli. Nämä yksityiskohdat ovat Kamala Harrisin vaikuttavan vaatekaapin salaisuus.

21.1. 10:37

Kamala Harris, 56, teki keskiviikkona historiaa vannoessaan virkavalansa varapresidenttinä ensimmäisenä naisena Yhdysvaltain historiassa. Jamaikalaisen isän ja intialaisen äidin tytär on myös maan ensimmäinen tummaihoinen varapresidentti.

Harrisin asuvalinnat jäävät kauas tärkeysjärjestyksen kärkipäästä hänen pitkän ja merkittävän uransa ohella. Se ei silti tarkoita, etteikö niin senaattorina kuin oikeusministerinäkin toimineen Harrisin omintakeinen tyyli voisi (ja tulisi) inspiroimaan koko muotimaailmaa.

– Hänen tyylinsä on aliarvioitu, räätälöity, elegantti, bisnesvaikutteinen ja hiukan yllätyksellinen, Harrisin tyylistä bloggaava Susan E. Kelley kommentoi New York Postille.

Harris antoi ensimmäisen puheensa vaalituloksen selvittyä kokovalkoisissa.­

Harrisin ensimmäinen kannanotto nähtiin jo marraskuussa vaalituloksen selvittyä Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin voitoksi. Harris piti puheensa valkoisessa housupuvussa, jolla huomautettiin olevan voimakas symbolinen merkitys suffrageteille ja niille politiikassa toimineille naisille, jotka ovat tehneet hänen positiostaan mahdollisen.

Ehtipä varapresidentin tyylistä nousta jo pienoinen kohukin, kun monet pitivät Harrisin kansikuvaa helmikuun Voguessa hänelle epäedullisena valintana.

Kamala Harrisin tyylin seitsemän kulmakiveä:

1. Tennarit

Harrisin tyylin tunnetuin kulmakivi lienee hänen rakkautensa tennareihin, erityisesti Converseihin. Harris pukeutui Conversen Chuck Taylor All-Star -tennareihin koko kampanjansa ajan, ja nähtiinpä hänellä myös teemaan sopivat vaalitennaritkin.

Varapresidentti osoittaakin, että tennarit voi vuonna 2021 yhdistää huoletta niin housupukuun kuin bleiseriinkin.

Harris osoittaa, että tennarit käyvät tilanteeseen kuin tilanteeseen.­

Kamala Harris kustomoiduissa Converse-tennareissaan lokakuussa 2020.­

2. Istuva housupuku

Virallisiin tilaisuuksiin Kamala Harris pukee usein ylleen housupuvun. Michelle Obaman tavoin hän käyttää rohkeasti kirkkaitakin värejä. Housupuvun kanssa voi leikitellä, mutta Harris pitää huolta ainakin yhdestä asiasta: hänen housupukunsa ovat aina oikean kokoisia.

3. Helmet

Helmet ovat varapresidentin valinta kruunaamaan kokonaisuus kuin kokonaisuus, mutta edes ne eivät ole valikoituneet hänen korukaappiinsa sattumalta. Harris kuului opiskeluaikanaan Howardin yliopistossa Alpha Kappa Alpha -sisarkuntaan, jonka perustajiin viitataan ”kahtenakymmenenä helmenä”.

Alpha Kappa Alphasta tuli yliopistoaikoina Harrisille tärkeä yhteisö ja hän löysi sieltä elinikäisiä ystäviä, jotka seisoivat hänen rinnallaan myös vaalikampanjan aikana. Helmillä Harris osoittaa tunnustusta ystävilleen ja sisarkunnalle.

Harris suosii asukokonaisuuksissaan yksinkertaisia ja hillittyjä helmiä.­

4. Mukavuus on muotia

Vaalituloksen selvittyä Harris julkaisi Instagram-tilillään videon, jossa kertoo puhelimitse Joe Bidenille demokraattien voittaneen vaalit. Erityisen piristävän videosta tekee se, että Harris on siinä pukeutunut rennosti urheiluvaatteisiin.

Harris on todiste siitä, kuinka mukavuus todellakin on muotia. Urheiluvaatteet voi siis huoletta vetää ylleen julkisille paikoille tulevaisuudessa myös koronan jälkeen.

5. Rusettipaidasta asennetta

Harrisilla on nähty useaan otteeseen yllään myös niin sanottu pussy bow eli rusettipaita, joka tunnetaan voimanaisten asennepaitana. Rusettipaitoja on löytynyt niin prinsessa Dianan kuin Margaret Thatcherinkin vaatekaapeista.

Voguen mukaan paidan nimitys on peräisin kissoilta ja niiden kaulalle muinoin solmituista ruseteista. Käsitettä käytettiin lehden mukaan ainakin jo vuonna 1934, ja yhä, 84 vuotta myöhemmin, kuuluu asennepaita muotimerkkien valikoimiin.

6. Ylellistä ja arkista

Harris on avoimesti puhunut rakkaudestaan niin Chanelin käsilaukkuihin kuin Manolo Blahnikin korkokenkiin, mutta hänen arkityylinsä nojaa usein arkisempiin ja edullisempiin valintoihin. Varapresidentti voi pukea edellisenä päivänä housupuvun ja korkokengät ja seuraavana farkut ja Timberlandit – kuten kuka tahansa aikuinen nainen.

Lähteet: Elle, Vogue, NBC News, New York Post, IS Arkisto

    Tuoreimmat

    Luitko jo nämä?