5 sisustustrendiä, joita tulet näkemään tänä keväänä kenties kyllästymiseen asti – muodikas väripari saa sisustussuunnittelijalta kehut - Tyyli - Ilta-Sanomat

5 sisustustrendiä, joita tulet näkemään tänä keväänä kenties kyllästymiseen asti – muodikas väripari saa sisustussuunnittelijalta kehut

Sisustussuunnittelija Niina Ahonen listaa viisi sisustustrendiä, jotka näkyvät kodeissa keväällä 2021.

Harmaata, puuta, jotain vanhaa... Vain keltainen puuttuu!­

13.1. 18:00

Kotoisa-ohjelmassa tänä keväänä nähtävä sisustussuunnittelija Niina Ahonen muokkasi ohjelmassa kuusi täysin erilaista kotia uuteen uskoon. Sisustuksen ammattilainen vinkkaa, mitä trendejä nähdään keväällä 2021 kodeissa meillä ja maailmalla.

1. Harmaa ja keltainen

Maailmanlaajuinen värijärjestelmä Pantone julkaisi hiljattain kevään trendivärinsä. Ne ovat harmaa (ultimate grey) ja keltainen (illuminating yellow).

– Tällainen väripari on minusta toimiva arkisessakin sisustamisessa, Niina sanoo.

– Harmaa luo vahvan perustan, kallion. Rinnalla keltainen toimii energisoivana aurinkona. Harmaata on suomalaisissa kodeissa aika paljon, ja siihen on helppo napata keltainen sisustustyyny muistuttamaan valosta ja parempien aikojen koittamisesta. Tuon värin valinta tälle vuodelle oli tuskin sattuma.

Lue myös: Nyt on väriä! Sävyt, joihin pukeudumme vuonna 2021 – muotivärien joukossa on jokaiselle jotakin

2. Luonnon sävyt ja materiaalit

Luonnosta nousevat asiat, kuten puun sävyt pintamateriaaleissa ja huonekaluissa ovat yhä ajankohtaisia. Tammen sävy jatkaa suosiotaan kalusteissa, ja myös puuvilla ja rottinki puhuttelevat.

– Näitä tuotteita halutaan ostaa harkiten ja huomioida pitkäjänteisyys.

Vaikka sisustusta haluaisi päivittää, kaikkea vanhaa ei tarvitse vaihtaa uuteen, sisustussuunnittelija Niina Ahonen muistuttaa.­

3. Pyöreät ja pehmeät muodot

Kulmikkaita muotoja ei juuri kevään sisustustrendeissä nähdä. Sohvien käsinojat ovat pehmeitä kaaria, ja esimerkiksi senkeissä ja tv-tasoissa on pyöristetyt linjat.

4. Ilmavuus

Kepeät huonekalut ja sisustuselementit ovat nyt pinnalla. Raskaatkin huonekalut kohotetaan irti lattiasta erilaisilla jaloilla ja jalustoilla.

– Ilmavuus syntyy myös siitä, että kalusteilla on ympärillä riittävästi tilaa, Niina sanoo.

5. Ekologisuus ja kierrätys

Niina kertoo aina miettivänsä asiakkaidensa kanssa, mitkä jo olemassa olevista kalusteista voidaan jatkokäyttää tai tuunata. Jos esineet kaipaavat päivitystä, helpoiten se onnistuu hiomalla ja maalaamalla.

– Tuunaamisessa kannattaa uskaltaa käyttää mielikuvitusta. Olen itse tuunannut vaikkapa vanhoja valaisimia vaihtamalla vain varjostimen.

Kotoisa alkaa MTV3-kanavalla 3.2.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?