Kaipaatko muutosta? 4 täydellistä hiusmallia, jotka sopivat suomalaiselle tukalle - Tyyli - Ilta-Sanomat

Kaipaatko muutosta? 4 täydellistä hiusmallia, jotka sopivat suomalaiselle tukalle

Löytyisikö uusi suosikkisi jostakin näistä erilaisista tyyleistä?

Laineileva polkka on juuri sopivalla tavalla harkitun huolettoman näköinen. Sulkamainen, kevyt otsatukka antaa puolestaan laittotyylistä riippuen kevyttä rokkivibaa, skarppia työilmettä tai eleganssia.­

6.1. 10:30

Pätkitty pixie

Onko mitään, mihin sähäkkä pixie-tukka ei pystyisi? Lyhyt, kerrostettu pixie sopii kaikille hiuslaaduille ja korostaa kauniisti poskipäitä ja kasvoja. Ajaton malli on äärimmäisen muuntautumiskykyinen: päällisosan voi esimerkiksi jättää laskeutumaan otsalle, tai antaa sivujen kasvaa pidempinä. Himoittava pixie-malli on Kate Hudsonin ronskisti pätkitty, tekstuuria korostava tukka.

Kate Hudson.­

Pätkityn pixien muotoilussa olennaista on antaa hiuksen asettua luonnollisesti, ja korostaa tukan omaa muotoa tymäköillä tahnoilla ja vahoilla. Vahvat muotoilutuotteet voivat pitkän tukan aineisiin tottuneesta tuntua ensin vierailta, mutta pienen treenin jälkeen annostelu ja levittäminen sujuu helposti.

Koska pixien tarkoitus on korostaa taitavasti tehtyä leikkausta, saa tukan jättää parinakin iltana pesemättä: tekstuuri on eniten edukseen aavistuksen likaisessa tukassa. Silti mukaan voi laittaa lisää muotoilutuotteita.

Boheemi polkka

Pois alta pitkä lob-polkka, nyt on aika hankkia wob! Leukalinjaa myötäilevä ja huolettomasti laineelle käännetty wavy bob -polkka on parhaimmillaan Maggie Gyllenhaalin tyylisenä, aavistuksen boheemina versiona.

Maggie Gyllenhaal.­

Laineileva polkka on juuri sopivalla tavalla harkitun huolettoman näköinen. Käännä hiukset muotoiluraudalla kevyille laineille jakauksen paksummalta puolelta ja vedä toinen puoli kampauksesta korvan taakse. Kruunaa hippimäinen tyyli isoilla korviksilla, jotka pilkottavat polkan seasta.

Ysärihenkinen, leukamittainen polkka antaa kivasti särmää ilmeeseen. Jos oma hiuslaatu ei millään tunnu pysyvän kiharalla, hyvän leikkauksen voi antaa puhua puolestaan. Tasamittainen polkka näyttää erinomaiselta sekä tikkusuorassa että luonnostaan laineilevassa hiuksessa, ja imartelee kaiken mallisia kasvoja. Kun pohjalle laittaa tuuheutta antavat tuotteet ja föönaa tukan hyvin pesun jälkeen, polkka hoitaa melkeinpä itse itsensä.

Kuin Charlien enkeleillä

Alexa Chungin 1970-luvun glamouria henkivä tukka luottaa vahvaan kerrostamiseen: mallissa ei varsinaisesti ole otsatukkaa, mutta kasvojen ympäriltä vahvasti kerrostetut hiukset luovat illuusion ylipitkästä otsiksesta. Leikkaukseen kuuluu tiiviisti keskijakaus.

Alexa Chung.­

Klassisen shag-tukan mitta vaihtelee. Koska leikkauksen on tarkoitus seurata hiusten omaa, luonnollista liikettä, voi kerrosten pituus vaihdella.

Tukassa saa olla tuuheutta ja ilmavuutta. Koska malli on hyvin kerrostettu, kannattaa hiukset värjätä vasta leikkuun jälkeen. Kasvoja kehystäviä kerroksia voi trimmauttaa kerran kuussa, ja mallia kolmen kuukauden välein.

Eri pituiset kerrokset sekä hiuksen oma tekstuuri erottuvat parhaiten, kun kosteaan tukkaan puristelee kerroksittain muotovaahtoa. Jos tukka on luonnonkihara, voi hiusten antaa kuivua itsestään. Suora hius tarvitsee avukseen fööniä ja diffuuseria, jotta tukkaan saa taipuisuutta. Hiusten päälliskerrosten lainetta voi vielä korostaa muutamalla isolla tarrarullalla.

Muuntautuva otsis

Otsatukka eri mitoissaan on aina enemmän tai vähemmän trendikäs. Minimittaisen pikkuotsiksen ja ylikasvaneen hippiotsiksen välimaastoon sijoittuu Dakota Johnsonin supertyylikäs, juuri ja juuri kulmakarvoihin ylettyvä otsatukka, joka oikein laitettuna muuntautuu monennäköisiksi etuhiuksiksi.

Dakota Johnson.­

Sulkamainen, kevyt otsatukka antaa laittotyylistä riippuen kevyttä rokkivibaa, suoraksi muotoiltuna skarppia työilmettä tai Audrey Hepburn -henkistä eleganssia.

Otsatukka näyttää hyvältä yhdistettynä melkeinpä mihin tahansa: loput hiukset voi vetää ylös ponnarille, sitoa puolet tukasta pinneillä takaraivolle tai antaa hiusten hulmuta kevättuulessa. Kun otsista ei ole leikattu millintarkkaan ja pituus kasvaa hieman sivuille, ei kampaajalla tarvitse juosta joka toinen viikko. Jos leikkaus alkaa jostain syystä kaduttaa, on poiskasvatus ihanan helppoa.

Juttu on julkaistu aiemmin Me Naisten verkkosivuilla maaliskuussa 2019.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?