6 kampaajan tärppiä hiustyyleihin, joilla lättänään tukkaan saa heti reippaasti lisää tuuheutta – värjäykselläkin on väliä

Kampaaja antaa kuusi vinkkiä ohuthiuksisille.

Jacqui Ainsley.

24.11.2020 21:00

Ohut, lasimaisen lättänä tukka on monella suomalaisella verissä. Kampaajan penkille istuessaan moni tuskaileekin ikuisuuskysymyksen kanssa: miten hiuksiinsa saisi edes hitusen lisää volyymia?

Kysyimme parturi-kampaamo Viiskulman Õnne Mustakalliolta, millaiset kampaukset tai leikkaukset tuovat tehokkaimmin paksuutta ohuisiin hiuksiin. Vastauksia on ollut pohtimassa myös Mustakallion kollega Charlotta Wacklin.

Lucy Boynton.

1. Polkkatukka on klassikko

Polkka tuo aina mukanaan ainakin ripauksen tuuheutta, Mustakallio lupaa.

Jos ihmisellä on esimerkiksi keskipitkä tukka, joka on kerroksittain leikattu, se voi syödä paksuutta pois. Mutta jos tyylin vaihtaa napakkaan polkkatukkaan, mukaan tulee heti volyymia.

Michelle Williams.

2. Kevyt porrastus

Myös porrastus lisää illuusiota tuuheasta ja paksusta tukasta. Mitään hirveän radikaalia porrastusta ei kuitenkaan kannata Mustakallion mukaan tehdä.

– Sen sijaan aavistus alahiuksien kohdalle puolipitkässä tai lyhyessä tukassa toimii hyvin.

Emily Ratajkowski.

3. Kerroksittain leikatut toimivat osalla

Viime aikoina yhä useampi asiakas on toivonut kerroksittain leikattuja hiuksia. Mustakallion mukaan kyseinen hiustyyli tuo myös volyymia.

– Kerroksittain leikattujen suhteen pitää kuitenkin katsoa asiakaskohtaisesti, millaiset hiukset juuri hänellä on. Kerrostus toimii enemmän parhaiten paksuhkommalle hiukselle, ei aivan ohkaisimmalle mahdolliselle, Mustakallio toteaa.

Jacqui Ainsley.

4. Otsatukka tuo ilmettä

Ikoninen kestosuosikki eli otsatukka on jälleen kovassa huudossa. Mustakallio sanoo, että etenkin verhomaisesti leikatut, keskipään jakauksesta auki jäävät otsahiukset vetoavat nyt asiakkaisiin.

Samalla, kun otsatukka tuo ilmettä, se voi yhtä lailla tehdä hiuksista paksumman näköiset.

– Etenkin, jos kihartaa hiuksia niin sanotusti taaksepäin, tulee sellainen olo, että tukkaa olisi vähän enemmän kuin todellisuudessa on.

Alicia Vikander.

Amber Heard.

5. Ja tietysti kiharat

Kiharoitakaan ei sovi unohtaa, kampaaja korostaa.

– Suomessakin on selvästi menty kohti vanhaa kunnon kasarityyliä. Permanentteja pyydeltiin etenkin kesällä paljon, ja ne kyllä tuovat aina volyymia hiukseen.

Ylipäätänsä pörröinen ja sotkuinen hiustyyli on nyt muodissa, Mustakallio sanoo.

– Nyt ei haluta mitään sliipattua, vaan enemmänkin rokkimeininkiä.

Sarah Michelle Gellar.

6. Tummempi tyvi

Jos tyvi on tummempi kuin muu pää, hiuksiin saa helposti syvyyttä.

Sen sijaan, että hiuksissa juoksisi yksi ja sama väri latvasta juureen, kannattaa ohuthiuksisen kokeilla vähän monimuotoisempaa värjäystä.

– Sillä saa huomattavasti paksumman vaikutelman kuin vaikkapa koko pään blondauksella. Hiuksissa on varjoja, ja ohkaisuus vähenee.

– Siksi kannustan kokeilemaan esimerkiksi tummempaa sävyä pohjalle tai raitoja, jotka molemmat lisäävät kuohkeutta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?