Testasimme hiuspohjan hoitotuotteet eri tarpeisiin – 6 purtiloa, joilla ehkäiset hilsettä ja kutinaa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Testasimme hiuspohjan hoitotuotteet eri tarpeisiin – 6 purtiloa, joilla ehkäiset hilsettä ja kutinaa

Terveet hiukset kasvavat terveestä päänahasta. Testasimme tuotteet, jotka hoitavat hiuspohjaa pakkaskauden tullessa.

Päänahassakin on ihosolukkoa, joten muun ihon tapaan myös se hyötyy säännöllisestä kuorinnasta ja kosteutuksesta.­

12.11.2020 21:00

NOPSA VIRKISTÄJÄ:

Paul Mitchell Tea Tree Scalp Care shampoo, 29,90 €

Arvosana: 3 / 5

Lupaus: Kosteuttaa ja stimuloi hiuspohjaa muun muassa ginsengin ja australialaista kakadumarjan avulla. Ehkäisee hiusten ohenemista.

Kokemus: Teepuuöljyä sisältävä sampoo virkistää heti. Kuiva tai ärtynyt hiuspohja voi edesauttaa hiusten ohenemista, joten hoito kannattaa suunnata myös hiuspohjaan. Sampoon jäljiltä päänahka tuntuu raikkaalta, mutta kosteustehossa olisi parannettavaa.

TEPSIVÄ TEHOTUOTE:

Biozell Professional Therapeutic Öljyhoito kaikille hiuslaaduille, 5,90 €

Arvosana: 5 / 5

Lupaus: Vähentää hiuspohjan kutinaa, punoitusta ja hilseilyä. Öljyhoito kuorii hellävaraisesti ja estää hilseen muodostumista. Antiseptinen mentoli virkistää.

Kokemus: Monipuolinen öljyhoito on täydellinen, jos ei halua taituroida useiden purkkien kanssa. Öljymäinen tuote vaatii hieman hieromista, mutta se peseytyy pois yllättävänkin helposti. Hoidon jälkeen päänahka tuntuu raikkaalta ja kosteutetulta. Kutinakin tuntuu hävinneen.

KEVYT KUORINTA:

Wella Professional SP Clear Scalp Shampeeling kuoriva shampoo, 27,90 €

Arvosana: 3½ / 5

Lupaus: Hiuspohjan kuorinta ja hiuksia tehokkaasti puhdistava sampoo samassa tuotteessa. Irrottaa kuivaa ihosolukkoa ja jättää raikkaan tunteen.

Kokemus: Tykyltä tuntuva tuote vaatii hieman työstöä, jotta sen saa levittymään päänahkaan. Kuorivat rakeet tuntuvat miellyttäviltä ja kuorinta tehokkaalta. Hiukset tuntuvat tarvitsevan vielä sampoopesun puhdistuakseen kunnolla, mutta lopputuloksena päänahka tuntuu raikkaalta ja kosteutetulta.

HILSETTÄ VASTAAN:

Nioxin Scalp Recovery Soothing Serum, 28,90 €

Arvosana: 4 / 5

Lupaus: Hiuksiin jätettävä viilentävä seerumi, jonka sisältämä sinkkipyritioni vähentää hilsettä. Auttaa myös punoituksen ja kutinan hillitsemisessä.

Kokemus: Viilentävä seerumi on helppo annostella jakaus jakaukselta ja levittää kevyesti hieromalla. Viilentävä vaikutus tuntuu suihkun jälkeen hieman rajulta, mutta tuote vähentää heti ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen kuivan hilseen muodostumista ja päänahan kutinaa.

TEHOKAS KOSTEUTTAJA:

KC Professional Back To The Roots Revitalizing Hair Tonic hiusvesi, 13,90 €

Arvosana: 3 / 5

Lupaus: Aloe veraa ja glyseriiniä sisältävä hiusvesi kosteuttaa ja rauhoittaa hiuspohjaa. Mentoli ja teepuuöljy stimuloivat ja virkistävät.

Kokemus: Nestemäisen hiusveden annostelussa saa olla tarkkana, jotta tuotetta ei hulahda kerralla liikaa valumaan niskaan. Teepuuöljyn tuoksu on tuotteessa voimakas, mutta hiusvesi virkistää ja kosteuttaa tehokkaasti.

KUTINAA VASTAAN:

Cutrin Bio+ Scalp Therapy Detox Scalp Treatment hoitonaamio, 19,90 €

Arvosana: 4 / 5

Lupaus: Kevyesti kuoriva hoitonaamio puhdistaa, virkistää ja ravitsee hiuspohjaa. Auttaa poistamaan kuollutta ihosolukkoa ja jättää päänahan pehmeäksi.

Kokemus: Hoitonaamio levittyy helposti tuubin kärjellä. Naamio auttaa sekä kuivan hiuspohjan kosteutuksessa että rasvoittuvan raikastuksessa. Tuote kannattaa levittää päähän saunan ajaksi, sillä muuten hieman viileältä tuntuva tuote saa pitkän vaikutusajan tuntumaan entistä pidemmältä.

Testaamme kosmetiikkaa joka torstai. Lue aiemmat testijutut täältä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?