Moni mokaa hiusten kotivärjäyksessä yhden seikan vuoksi – asiantuntija kertoo, miten sen voi välttää jo kaupassa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Moni mokaa hiusten kotivärjäyksessä yhden seikan vuoksi – asiantuntija kertoo, miten sen voi välttää jo kaupassa

Paketin kyljessä hiusväri näyttää upealta, mutta oma peilikuva kertoo aivan toista tarinaa. Miksi kotiväristä ei tullutkaan halutun kaltaista?

Väärin valitusta hiusväripaketista ei saa mitenkään haluttua lopputulosta, vaikka värjäisi kaikkien oppien mukaisesti.­

16.10. 21:00

Pieleen menneen kotivärin taustalla on alun perin väärin perustein tehty väriostos. Kun lähtökohtaisesti väri on väärä, ei sillä voikaan saada aikaan haluttuja lopputuloksia, L’Oréal Paris -hiusvärikouluttaja Sirpa Stenman-Mäkelä kertoo.

Hiusväripakettien mallikuvissa väri on tehty vaalennettuun pohjaan tai luonnontilaiseen hiukseen. Useimmilla meistä kuitenkin on omassa tukassa pohjalla kuitenkin yhtä tai mahdollisesti useampaakin hiusväriä, joiden väripigmentit ovat kerrostuneet hiuksiin.

Kun tällaiseen tukkaan laittaa valmisvärin ilman pohjalle tehtyä vaalennusta, tulee lopputuloksesta harvoin tasainen tai edes paketin ohjevärin värinen.

– Hiusväri ei osaa lukea hiusta tai tietää, mitä tukassa on valmiina, vaan se työntää samat pigmentit joka kohtaan. Jos pohja on valmiiksi kirjava, tulee lopputuloksestakin kirjava. Siksi tukkaa pitää mahdollisesti ensin vaalentaa ja tehdä se jopa vaiheittain eri vaikutusajoilla hiusten eri kohtiin, Stenman-Mäkelä kertoo.

Tiesitkö tämän väripakkausten valokuvista?

Hiusväriä valitessa pitää osata hieman lukea myös pakettia. Väripaketin päädyssä oleva mallikuva lopputuloksesta on otettu kovalla valaistuksella, jolloin osa väristä näyttää vaaleammalta. Siksi kuvasta olisi olennaista peittää kaikkein vaalein kohta ja etsiä tummin kohta, jotta väri näyttää siltä, miltä se voisi näyttää omassa hiuksessa, Stenman-Mäkelä neuvoo.

Vaaleampi sävy saadaan aikaan raidoilla

Jos hiukset ovat todella tummat ja niihin haluaa vaalennusta, kannattaa kokeilla raitoja, Stenman-Mäkelä sanoo. Hiuksille ystävällisin tapa on kokeilla raitoja askel askeleelta vaaleampaan päin.

– Pikkuhiljaa raidoittamalla hiuksiin saa tyylikkäästi vaalennusta, eikä kontrasti hiusten ja oman koko tyylin välillä kasva liian suureksi.

Jos kotiväri menee kaikesta huolimatta pieleen ja lopputulosta pitää lähteä korjaamaan kampaajalle, kannattaa väripaketista ottaa talteen lipake, jossa kerrotaan värin nimi ja numero.

– Näin kampaaja tietää, mitä tukkaan on laitettu ja miten tilanteesta voi jatkaa eteenpäin, Stenman-Mäkelä vinkkaa.

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset