Suomalainen lupaus nousi lavalle Pariisin muotiviikoilla – kangas saattaa olla ratkaisu koko maailman vaateongelmaan

Suomalaisyrityksen kangaskeksintö päätyi jo Pariisin muotiviikoillekin. Mullistavasta vaatemateriaalista ovat kiinnostuneet myös valtavat kansainväliset pikamuotivalmistajat.

Reuben Selby käyttää suomalaista materiaalikeksintöä mallistonsa neljässä vaatekappaleessa.

9.10.2020 16:00

Lokakuun ensimmäisten päivien aikana käydyt Pariisin muotiviikot esittelivät jälleen tänä syksynä ensi kevään muotia.

Kaikille tuttujen muotitalojen, kuten Chanelin ja Louis Vuittonin näytösten lisäksi joukossa nähtiin suomalaisittainkin kiinnostava debyytti suunnittelija Reuben Selbylta. Reuben Selby -merkin ensimmäisen malliston näytöksessä lavalle nousi nimittäin samalla suomalainen materiaalikeksintö.

Reuben Selby on käyttänyt esimerkiksi reisitaskuhousuissaan suomalaista ekologista tekstiilikuitua, jota voidaan valmistaa muun muassa kuluttajien tekstiilijätteestä lähes hiilineutraalisti ja täysin kierrätettävästi, maatuvasti ja uusiokäytettävästi.

Infinited Fiberin patentoitu teknologia voi käyttää hyödykseen mitä tahansa selluloosarikasta jätettä, kuten käytettyjä vaatteita ja tekstiilejä, käytettyä pahvia tai esimerkiksi maatalousjätteenä syntyvää olkea. Näistä syntyvää puuvillamaista tekstiilikuitua voi käyttää itsessäänkin uudelleen ja uudelleen. Kuvan housuissa on käytetty suomalaiskuitua.

Juuri neljä vuotta täyttänyt espoolaisyritys Infinited Fiber Company on kehittänyt laajasti ylistetyn tekstiilikuidun, josta povataan ratkaisua maailman tekstiiliongelmaan.

Infinited Fiber pystyy erottelemaan teknologiallaan lähes hiilineutraalisti puuvillapohjaisesta tekstiilijätteestä synteettiset kuidut, kuten polyesterin ja elastaanin. Syntyvä tekstiilikuitu on biohajoavaa, ja sitä voidaan käyttää kuten puuvillaa – valmistus vain on esimerkiksi viskoosin tai puuvillan tuotantoa merkittävästi ympäristöystävällisempää.

Tältä näyttävät suomalaiskeksintöä hyödyntävät shortsit.

Reuben Selbyn SS21-malliston valkoinen paita on tehty osittain Infinited Fiberin tekstiilikuidusta.

Tiesitkö? Reuben Selby, 23, ei ole vain debytoiva muotisuunnittelija. Hän on myös yksi The Contact Agency -mallitoimiston ja luovan toimiston Cortex Creativesin perustajista, somealusta Daisien entinen viestintäpäällikkö ja näyttelijätähti Maisie Williamsin poikaystävä.

Reuben Selby kertoo tiedotteessa, että hänelle itselleen tai hänen sukupolvelleen olisi yksinkertaisesti väärin suunnitella vaatemallistoa millään muulla kuin korkeimmilla kestävän kehityksen periaatteilla. ”Uskon, että on minun tehtäväni tehdä kaikki oikealla tavalla ja rohkaista myös muita brändejä seuraamaan esimerkkiä”, Selby sanoo ja kiittelee Infinited Fiberin uraauurtavaa teknologiaa, joka auttaa ratkaisemaan yhtä aikamme suurimmista ongelmista.

Tekstiilikuitu valtaa alaa maailmalla vaatetuotannossa. Reuben Selby käyttää materiaalia mallistonsa neljässä vaatekappaleessa, mutta huomattavasti suuremmatkin tekijät ovat aloittaneet yhteistyön suomalaisfirman kanssa.

Ruotsalaisen pikamuotijätti H&M:n lisäksi tanskalainen Bestseller tekee yhteistyötä Infinited Fiberin kanssa. Bestsellerin brändeihin kuuluvat muun muassa Suomessakin tutut Vero Moda, Vila, Jack & Jones ja Only. Myös esimerkiksi Calvin Kleinin ja Tommy Hilfigerin takana oleva PVH kuuluu suomalaisesta tekstiilikuidusta kiinnostuneisiin yhtiöihin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?