Hiusväreissä on nyt 3 selkeää trendiä – aikuisilla ja nuorilla naisilla aivan omat suosikkinsa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Hiusväreissä on nyt 3 selkeää trendiä – aikuisilla ja nuorilla naisilla aivan omat suosikkinsa

Perussävyt ovat hiusten nouseva trendi. Myös tietyt vaaleat ja metallisina hohtavat värit kuuluvat kuumimpiin trendeihin.

Oma ruskea väri ei olekaan enää kauhistus vaan trendi. Blondi puolestaan sävytetään nyt esimerkiksi kultaan taittavaksi.­

8.10. 10:30

Luonnolliset sävyt ovat olleet pitkäaikainen hiusväritrendi myös Suomessa, L’Oréalin syystrendejä esittelevässä tilaisuudessa kerrotaan. Kuitenkin samaan aikaan kosmetiikkatalossa tiedetään, että etenkin aikuiset naiset ovat halunneet värjäyttää hiuksensa pois omasta luonnollisesta sävystä.

– Joka on Suomessa usein kutonen, seiska tai kasi eli perusvärit ruskea, vaaleanruskea tai tummanvaalea, L’Oréalin Kristiina Mark täsmentää.

– Nyt olemme kuitenkin huomanneet, että perussävyt ovat oikeasti nouseva trendi. Suomi on ehkä vähän jäljessä muita maita, sillä esimerkiksi muissa Pohjoismaissa hiusvärisarjamme perussävy 6 on ollut jo pitkään markkinoilla ja kolmen myydyimmän sävyn joukossa, mutta Suomessa sävy vasta lanseerataan, hän kertoo.

Vielä ennen vuotta 2010 sävy 6 oli Suomessakin valikoimassa, mutta sen kysyntä oli niin pientä, että sävy lopetettiin kokonaan. Nyt kysyntä on noussut.

L’Oréal toi takaisin perussävyn 6.0. Pakkauksessa sitä nimitetään dark blondeksi eli tummanvaaleaksi. L’Oréal Paris Excellence -hiusväripaketti, 13,50 €.­

Garnierin Olia-kotihiusvärisarjassa sävyn 6.0 nimi on light brown, vaaleanruskea, 15,90 €.­

Schwarzkopfin Pure Color -kestoväri perussävyssä 6.0 on nimeltään roasted brown, paahdettu ruskea, 10,50 €.­

Wellan Professionalsin kotivärisarja Color Touchin sävy 6.0 on dark blonde, tummanvaalea, 19,50 €.­

Blondit ovat nyt lämpimiä

Toinen selvä väritrendi ovat erilaiset vaaleat.

– Tuhkavivahteiset vaaleat ovat olleet todella, todella pitkään pinnalla. Nyt nousussa ovat hempeät alavivahteet, kuten hieman persikkaan, kultaan tai pinkkiin taittavat vaaleat.

Markin mukaan sävyt sopivat hyvin perinteiselle suomalaiselle iholle ja kaikenikäisille.

– Itse asiassa enemmän jopa vähän aikuisemmille kuluttajille. Tämä on kiva trendi, puhun itse aina lämpimien sävyjen puolesta, sillä ne sopivat usein suomalaiselle iholle.

Tummaa metallia

Nuorilla kuluttajilla nousevat sen sijaan metalliset sävyt.

– Tämä näkyy edelläkävijöillä ja esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Voi värjätä vaikka koko tukan metallipunaiseksi, mutta otsatukan siniseksi. Tällaisia selkeitä efektejä käytetään nyt paljon.

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset