Moni muuttaa ihonhoitoaan syksyllä, mutta hiuksiakaan ei kannata unohtaa – 5 muutosta, jotka tekevät hiuksille juuri nyt hyvää - Tyyli - Ilta-Sanomat

Moni muuttaa ihonhoitoaan syksyllä, mutta hiuksiakaan ei kannata unohtaa – 5 muutosta, jotka tekevät hiuksille juuri nyt hyvää

Syväkosteutus ja -puhdistus pitävät hiukset kiiltävinä ja sileinä kelien kylmetessä.

Kun ulko- ja sisäilman kosteus talvea kohti mentäessä laskee, hiushoitoon kannattaa ottaa mukaan muun muassa viikoittainen hiusnaamiorutiini.­

4.10. 7:45

Talven tulon huomaa muustakin kuin vaihtuvasta lämpötilasta ja vähenevästä auringonvalosta. Iho näyttää yhtäkkiä kesään verrattuna kuivalta, ja tukkakin tuntuu asettuvan jotenkin hankalammin paikoilleen.

Ihonhoidosta puhuttaessa suositellaan usein eri tuotteita ja hoitotapoja eri vuodenaikoihin, ja sama pätee myös hiustenhoitoon. Näillä viidellä vinkillä päivität hiustenhoitorutiinin uuteen vuodenaikaan.

Lisää kosteutusta

Ilmankosteus vähenee syksyyn siirryttäessä, ja se näkyy myös hiuksissa. Kylminä kuukausina rakennusten keskuslämmitys tekee sisäilmasta todella kuivaa ja saa hiukset hapsottamaan.

Samalla, kun ihovoiteen koostumuksen vaihtaa kosteuttavampaan versioon, kannattaa hiushoitoon ottaa mukaan viikoittainen hiusnaamiorutiini. Hiuslaadusta riippuen myös hoitoaine voi olla hyvä päivittää kosteuttavaan versioon.

Kérastase Chronologiste Masque Régénerant -naamio tekee hiuksista siloiset ja pehmeät, mutta silti joustavan ilmavat, 58,50 € / 200 ml.­

Tarkastele shampoon sisällysluetteloa

Shampoovalinnalla on yllättävän paljon vaikutusta hiusten kuntoon, vaikka se käykin hiuksissa vain hetken aikaa. Jos tukka tuntuu hiusnaamiosta ja hyvästä hoitoaineesta huolimatta pesun jälkeen hamppuiselta, varmista, että shampoo on mahdollisimman hellävarainen hiuksille.

Vahvasti pesevät sulfaatit saattaa kannattaa jättää talvikuukausiksi kokonaan pois pesurutiinista.

Mádaran Nourish And Repair -sampoo sopii kuiville ja vaurioituneille hiuksille, 15,90 € / 200 ml.­

Panosta tuuhennustuotteeseen

Kesällä tukkaan tuntuu syntyvän lämpiminä päivinä volyymia kuin itsestään, mutta syyskuukausina kampaus lätistyy ovesta ulos astuessa. Vähentynyt ilmankosteus johtaa väistämättä myös siihen, että tukka nuolee helposti päätä hyvistä pesuaineista huolimatta.

Nyt onkin oikea hetki hankkia hyvä tekstuuri- tai volyymisuihke, jolla saa puhtaaseenkin hiukseen kivasti rakennetta ja pitoa. Varmista ennen suihkeen käyttöä, onko se tarkoitettu kosteisiin vai kuiviin hiuksiin käytettäväksi.

Authentic Beauty Conceptin Air Texture Spray -suihke tekee hiuksista paksumman tuntuiset ilman tahmaa, 28,30 € / 300 ml.­

Muista syväpuhdistus

Tukkaan jää helposti tuotejäämiä, jos hiusta ei syväpuhdista säännöllisesti. Kun hiukseen ja hiuspohjaan kertyy näitä jäämiä, saavat ne hiukset näyttämään väsyneiltä ja harmailta.

Säännöllinen syväpuhdistus herättää tukan jälleen uuteen eloon ja tekee siitä taas helpommin muotoiltavan.

Noughty Haircaren Detox Dynamo 2-in-1 -shampoo syväpuhdistaa hiukset ja hiuspohjan hellävaraisesti, 10,90 € / 250 ml.­

Pistä ponnari talviteloille

Kuivat hiukset katkeilevat helpommin, joten kesällä korkealla keikkunut ponnari on hyvä päästää hetkeksi lomalle. Muutaman kerran viikossa sidottu ponnari ei tee pahaa, mutta välipäivät antavat hiusten levätä.

Skippaa ponnari myös unille mentäessä, jotta tyynyyn hieroutuneet hiukset eivät katkeile ponnarin sisässä.

Lähteet: Women’s Health, Good Housekeeping

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?