Haaveiletko täydellisestä huulipunameikistä? 5 vinkkiä, joiden avulla onnistut punaamisessa joka kerta - Tyyli - Ilta-Sanomat

Haaveiletko täydellisestä huulipunameikistä? 5 vinkkiä, joiden avulla onnistut punaamisessa joka kerta

Hyvä pohjatyö ja kerrostaminen takaavat, että unelmien huulipuna näyttää upealta puikon lisäksi myös huulilla.

Muutamalla täsmävinkillä puna levittyy huulille kuin unelma ja näyttää hyvältä joka kerta.­

26.9. 13:30

Vaikka käsissä olisi juurikin se pitkään ja hartaudella metsästetty unelmapuna täydellisellä sävyllä ja koostumuksella, saattaa levittämisessä tulla mutkia matkaan: huulet näyttävät toispuoleisilta, väriä pakkautuu liikaa johonkin kohtaan tai puna ei sulaudu hyvin huulten iholle.

Näillä viidellä vinkillä puna levittyy huulille kuin unelma ja näyttää hyvältä joka kerta:

1. Kuori ja kosteuta huulet

Samalla tavalla kuin kasvojen iho, tarvitsee huultenkin iho huolenpitoa. Jos pohja ei ole hoidettu hyvin kuntoon, saattaa sille levitetty puna näyttää epätasaiselta ja tarttua huulten kuiviin kohtiin. Huulet voi kuoria niille varta vasten tarkoitetulla kuorinnalla tai esimerkiksi hunajan ja sokerin sekoituksella. Kuorinnan jälkeen huulille kannattaa levittää reilu kerros huulirasvaa ja antaa voiteen imeytyä muutaman minuutin ajan. Ennen punan levittämistä ylimääräinen rasva on hyvä taputella pois nenäliinalla.

2. Kirkasta tarvittaessa väriä

Jos huulten iho on tumma tai kirkkaasta väristä haluaa saada vielä enemmän tehoja irti, levitä kosteutetuille huulille pohjalle normaalia vaaleampaa meikkivoidetta. Vaaleaa pohjaa vasten punan väri nousee paremmin esille.

3. Täytä ja paikkaa puna kynällä

Jos punasta haluaa ekstrapysyvän, toimii parhaana primerina huulipunan kanssa samansävyinen huultenrajauskynä. Huulet voi ennen punaa rajata ja pohjustaa kynällä ja vielä punan levityksen jälkeenkin kynällä saa siistittyä huulten reunat ja tehtyä lookista superhuolitellun näköisen.

4. Kerrosta keskustasta alkaen

Punaa on parasta alkaa kerrostaa huulille niiden keskiosasta aloittaen. Kun punan keskittää huulten muhkeimpaan kohtaan, on värin säännöstely helpompaa ja ylilyöntien riski pienenee huomattavasti, kun väri levittyy tasaisesti kohti reunoja.

5. Asettele ja taputtele väri tiukasti huulille

Kun puna ja rajaukset ovat kohdillaan, asettele huulten väliin nenäliina ja paina huulet kevyesti yhteen. Ylimääräinen väri jää hampaiden sijaan paperiin ja lopputulos näyttää tasaisemmalta. Taputtele hellästi huulille ohut kerros irtopuuteria ja levitä vielä yksi ohuen ohut kerros punaa varmistamaan täydellinen huulimeikki, joka kestää läpi syksyn myrskyt ja myllerrykset.

Osittainen lähde: Good Housekeeping

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset